Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2009, 11:38:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ai citit ca cine face "prost " pe altul intra sub pedeapsa focului gheenei? Sa nu mai spunem ca e un partener de discutie instabil...
Vechi 08.12.2009, 12:22:56
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu prea are legatura asta cu ce s-a intamplat cu Elisei.Doua episoade diferite in care s-au intamplat doua lucruri diferite. In plus te-as ruga sa justifici afirmatia pe care ai facut-o despre magar.
Având în vedere că evreii considerau atât cadavrele, cât și măgarii (cf. Lev.11) necurați, spurcați, legătura e evidentă. Vezi episodul relatat în Numeri 22.

Citat:
David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8
Total irelevant. Dacă și cu parcă...

Citat:
Solomon: Iadul și adâncul sunt cunoscute Domnului, cu atât mai vârtos inimile fiilor oamenilor. Pilde 15:11
Ca și în cazul de mai sus, Sheolul nu arată a fi populat de suflete conștiente, cu atât mai puțin David și Solomon. Ei erau vii la data când scriau acele cuvinte.

Citat:
Pana cand ve-ti mai bastardiza Scriptura?
Ce înțelegi prin această expresie? N-am găsit-o în dicționar.
Vechi 08.12.2009, 13:08:44
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
David: De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. Psalmi 138:8
Total irelevant. Dacă și cu parcă...
Pai daca a zis "daca" inseamna ca raiul si iadul exista,dar cum nu stia unde va ajunge,nu era sa zica doar unul din locuri,nu?
Nu mai refuza sa vezi Adevarul.
Vechi 08.12.2009, 13:14:18
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Restructurez , esti prost.
Sa zicem ca nici ortodox nu esti, odata ce in timpul postului folosesti astfel de cuvinte. Esti un adept cultural, numai, al religiei tale. Normal ar trebui sa-ti ceri iertare si de la cei carora le-ai gresit. Daca nu o faci atunci esti pierdut pentru ca nu vei intra in cer cu pacatele dupa tine. Apoi, din cuvintele tale vei fi scos neprihanit si din cuvintele tale vei fi osandit. Ori, cum avem un dialog crestinesc ar trebui sa ne uitam mai atent la ceea ce scriem si mai putine cuvinte ce nu au rostul pe un site care se respecta.
Vechi 08.12.2009, 13:19:21
valy72001
Guest

Implicit

4. Potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste Dumnezeu, sau se cinsteste cu inchinare, asa incat sa se aseze el in templul lui Dumnezeu, dandu-se pe sine drept dumnezeu.
5. Nu va aduceti aminte ca, pe cand eram inca la voi, va spuneam aceste lucruri?
6. Si acum stiti ce-l opreste, ca sa nu se arate decat la vremea lui.
7. Pentru ca taina faradelegii se si lucreaza, pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte.
8. Si atunci se va arata cel fara de lege, pe care Domnul Iisus il va ucide cu suflarea gurii Sale si-l va nimici cu stralucirea venirii Sale.
9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase,
10. Si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca.
11. Si de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amagire, ca ei sa creada minciuni,
12. Ca sa fie osanditi toti cei ce n-au crezut adevarul, ci le-a placut nedreptatea.
Vechi 08.12.2009, 13:20:59
valy72001
Guest

Implicit

2 Imparati 13:18 Elisei a mai zis: "Ia săgeți." Și a luat. Elisei a zis împăratului lui Israel: "Lovește în pământ!" Și a lovit de trei ori; apoi s-a oprit.
2 Imparati 13:19 Omul lui Dumnezeu s-a mâniat pe el, și a zis: "Trebuia să lovești de cinci sau șase ori: atunci ai fi bătut pe Sirieni până i-ai fi nimici, acum îi vei bate numai de trei ori."
2 Imparati 13:20 Elisei a murit, și a fost îngropat. În anul următor, au intrat în țară niște cete de Moabiți.

2 Imparati 13:21 Și, pe când îngropau un om, iată că au zărit una din aceste cete, și au aruncat pe omul acela în mormântul lui Elisei. Omul s-a atins de oasele lui Elisei, și a înviat și s-a sculat pe picioare.

2 Imparati 13:22 Hazael, împăratul Siriei, asuprise pe Israel tot timpul vieții lui Ioahac.
2 Imparati 13:23 Dar Domnul S-a îndurat de ei, și a avut milă de ei, Și-a întors Fața spre ei din pricina legământului Său cu Avraam, Isaac și Iacov, n-a vrut să-i nimicească, și până acum nu i-a lepădat de la Fața lui.
2 Imparati 13:24 Hazael, împăratul Siriei, a murit, și, în locul lui, a domnit fiul său Ben-Hadad.

Spune in vre-un loc in Biblie ca aceasta persoana a crezut si a fost mantuita? Cum scria prof. Florin Laiu versetul apare scurt fara sa faca senzatie. Pe acest verset tu ai avea curajul sa construiesti o doctrina vis-a vis de cultul mortilor respectiv a moastelor lor? Este de origine .... Are de-a face cu alte spirite si inca foarte multe si rele, amagitoare. Citeste: 2 Tesaloniceni 2: 4-12
Vechi 08.12.2009, 13:22:07
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrusca, Deci, nu iti voi raspunde la provocari. Toate cele bune !
astept momentul cand nu ai sa mai raspunzi la "provocari" .... cred ca pot sa astept mult si bine
Vechi 08.12.2009, 13:22:45
valy72001
Guest

Implicit

La moartea omului drept rămâne nădejdea, iar la moartea celui păcătos piere nădejdea.11:7

Imi este ingaduit apoi sa intreb : de ce se mai fac pomenile? Care nedejde piere la moartea pacatosului? (ca dventist lucrurile imi sunt clare - cel pacatos cand moare nu mai are nici o sansa sa fie mantuit iar cel neprihanit nu mai are nici o sansa sa piarda mantuirea. Conturile se inchid odata cu moartea persoanei. Nici pomeni si parastase. Nici bani cheltuiti. Nici visuri si discutii cu tata, mama,etc. Nu stau cu frica in san ca se invarte mortul pe dupa casa 40 de zile.Nu platesc decat locul si eventual transportul celui decedat.
Vechi 08.12.2009, 13:29:28
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
astept momentul cand nu ai sa mai raspunzi la "provocari" .... cred ca pot sa astept mult si bine
M-a provocat cineva?
Ma referisem strict la acel mesaj scris de Andrusca. Si inca incerc sa nu-i raspund acolo unde scriu degetele fara ea. Dar, in rest, am avut parteneri de discutie pertinenti.

In schimb tu ma poti ignora daca nu ma placi. Dragoste cu de-a sila nu se poate.
Vechi 08.12.2009, 13:39:05
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
M-a provocat cineva?
Ma referisem strict la acel mesaj scris de Andrusca. Si inca incerc sa nu-i raspund acolo unde scriu degetele fara ea. Dar, in rest, am avut parteneri de discutie pertinenti.

In schimb tu ma poti ignora daca nu ma placi. Dragoste cu de-a sila nu se poate.
asa cum Dumnezeu ne iubeste pe toti, eu nu pot sa ma lepad de invatura Lui. Cand o sa-mi fac timp, o sa-ti dau niste citate (de ale tale) despre cum vezi tu partenerii de discutie pertinenti , aaa .... in cazul in care acesti parteneri nu-s sectanti. daca te referi la ei, atunci nu mai pun nici un citat avand in vedere ca tu ai venit aici si nu am venit eu la tine, nu te pot ignora, ca prea spui bazaconii, si ar fi pacat ca cei care doresc sa mai invete, sa dea peste ereziile astea si sa nu stie ca-s sectare. dar ma bucur ca pe acest site fiecare ortodox il simte pe eretic.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50