![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:) Intreba-l pe sotul tau, el sigur stie, ca doar munceste pentru americani |
|
|||
|
|||
![]()
Sotul meu munceste TOATE sarbatorile. In premiera absoluta si-a luat concediu sa aiba liber Craciunul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Lumea de azi este o lume plina de formalism spiritual! Cand cu Dumnezeu cand cu sarsaila! Nu suntem hotarati cu CINE sa fim, pe CINE sa urmam! NE amagim asa pe zi ce trece!
Nasterea Domnului este Umbrita de obiceiuri pagane! Slujire la idoli, dintre care cel mai mare este MATUL GROS plin cu „porcarii”! Un alt idol care umbreste Nasterea Domnului este „venerarea” BRADULUI! Mai important este BRADUL decat Sf.Euharistie! Ne zbatem in mii de locuri sa cumparam podoabe care mai de care mai moderne pt impodobirea lui! Dar Sufletul cui ramane? El ramane ca si Hristos in ger... fara de caldura spirituala! NU mai impodobim sufletul cu nimic... Ascultand si Radio Trinitas am observat ca si acolo se pun mai mult cantari de Craciun si obiceiuri populare, care vestesc iarna, copacul de craciun, veselii zurgalai, zapada... etc! Nasterea lui Hristos se mai vesteste pe ici pe colo de catre un copil cu colinda „Astazi S-a nascut Hristos” sau in Biserica la Utrenie cand se canta Cavasiile Nasterii Domnului sau la Sf.Liturghie cand in zi de Praznic se va canta Axionul Nasterii Domnului! Adevarat este ca in acest post se pot face cadouri pt cei nevoiasi... lipsiti de mangaieri si Binecuvantarea preotilor! Dar cati sunt aceia care ii viiteaza pe acesti sarmani? Mai importanata este povestea lui Mos Craciun decat Nastrea Domnului intr-o iesle... PS: pt putini crestini Se mai naste Domnul Hristos...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Lumea s-a indepartat de Sf Euharistie si pe motiv ca preotimea judeca lumea foarte aspru si deseori le refuza Impartasirea din te miri ce!
La spovedanie nu te duci ca sa ti se ia un interviu riguros asemanator deseori cu procedurile politienesti. Noi ca popor am fost muuult prea traumatizat de nemernicii astia si de despotismul statului politienesc pentru a mai suporta si luatul la zor de catre preoti. Mai cu blindete preoti buni si o sa vedeti ca devenind mai darnici cu Tainele o sa atrageti din ce in ce mai multa lume de CHRaciun! Luati seama la catolici, in privinta asta. Este o placere sa vezi multimea de copilasi si parintii lor intr-un suvoi continuu la Impartasire! |
|
|||
|
|||
![]()
@anna21 - dar in ce domeniu lucreaza sotul tau? Nu se poate face si la ei prin rotatie?
@Geo - nu mai fi asa de amarat. Lasa sa fie si serbarea din biserica, asa cum se cuvine, dar si bucuria oamenilor. Asa putina bucurie au oamenii. Macar de Craciun lasa-i. Craciunul trebuie sa fie sarbatoarea bucuriei Nasterii Domnului si trebuie sarbatorit atat in biserica prin slujbele cuvenite, dar si prin dragostea de aproape si milostenie si bucurie umana. Darurile inseamna dragoste, a ne gandi unii la altii cu bine. Trebuie sarbatorit cu cei dragi, familie si prieteni si trebuie sa nu uitam nici de cei care sunt singuri si nu au ce le trebuie, de la caldura si hrana, la credinta, dragoste si bucurie. Dragi preoti nu mai neglijati partea umana si sociala, omul, iubirea. Poate ca multi nu stiu ce inseamna sa fii trist de Craciun si sa nu te poti bucura. Sa te duci la biserica la slujba, sa fii bun crestin, dar sa te duci apoi acasa si sa fii in lacrimi (decese sau boli in familie, lipsuri etc.), sau chiar sa fii singur. Eu stiu de la mine si de la altii. Sigur ca nu trebuie sa cadem in extreme. Asta cu porcul nu o inteleg nici eu si nu-mi place, dar este traditia romanilor. Fiecare cu placerea lui. Mie imi plac dulciurile...si bradul. Last edited by sophia; 10.12.2009 at 23:49:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Ai dreptate ! Să ne bucurăm din plin de această Sărbătoare ! Și eu aștept cu nerăbdare mini vacanța de iarnă ce va începe pe 19 decembrie , să pot merge mai des la Biserică, să ascul colinde, să citesc , să mă bucur ca un copil de această Sărbătoare , de primii fulgi de nea . . . și ca o conslare pentru tine, să ști că si mie îmi plac dulciurile și mai ales cele din brad și din prejurul lui. Nu este nici un păcat în așa ceva ! Păcatul poate fi doar unul : că las doar poleiala de la bomboanele din pom . Multă bucurie și : Sărbători fericite ! Doamne ajută !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De Nașterea Domnului - poezii , rugăciuni , colinde + | cristiboss56 | Rugaciuni | 284 | 24.12.2018 12:01:09 |
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- | Laura19 | Diverse Sarbatori | 4 | 15.08.2017 04:15:24 |
Parintele Cleopa - despre sarbatoarea Nasterea Domnului(I) | cornel cornel | Intrebari utilizatori | 0 | 10.01.2011 14:01:32 |
Nasterea Domnului si Mantuitorului Iisus Hristos | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 0 | 24.12.2008 20:59:51 |
Luna Cadourilor (Ne)Obisnuite | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 26.12.2007 16:58:14 |
|