Citat:
În prealabil postat de Doriana
E ceva de inteles in asta? ma rog...
Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?
Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"
|
Da Doriana, de fapt aici nu vezi auzi altceva pentru ca asta e adevarul...mantuirea este doar in Credinta cea Dreapta, tu o refuzi si te incapatanezi sa te mantuiesti ca si cum nu ai fi cunoscut Credinta cea Adevarata vreodata, nu ai sti ce inseamna sau care e, de parca te-ai fi nascut in cultul penticostal...atat!
Oamenii de vor mantui in multe feluri, dar eu am pe undeva o indoiala in legatura cu cei care au preferat mantuirea unde au ales-o ei, contestand Credinta cea Adevarata!
Parerea mea este ca se vor mantui si oamenii care au respectat Cuvantul lui Dumnezeu si s-au straduit sa fie pe placul Lui, sa nu greseasca, au credinta si iubire fata de Hristos....dar aici eu cred ca ne referim la acei oameni care nu au cunoscut decat cultul lor si atat, nimic in afara de el...si s-au straduit cum au putut ei mai bine sa se mentina pe linia cea dreapta, aceea cunoscuta de ei...singura! Ne putem referi de asemenea si la ateii care au in structura lor sufleteasca ( codul genetic) inscrisa virtutea si repulsia pentru pacat si imoralitate, care au constiinta...dar din nou fara sa fi avut ocazia sa cunoasca Credinta cea Adevarata!
Tu ai fost ortodoxa, si ai afirmat ca nu te-a convins preotul din sat si nici Biserica Ortodoxa in general ( de altfel niciodata nu s-au schimbat lucrurile) si de aceea ai si cautat altceva, in alta parte...insa parerea mea este ca Ortodoxia este atat de bogata incat ai fi gasit si L-ai fi aflat pe Dumnezeu si aici, cu credinta, multa rugaciune, iubire de Hristos si de aproapele...insa tu ai facut o alegere, pe considerentul ca Ortodoxia nu are ce sa iti ofere...in timp ce cultul tau da!!
Cred ca este alegerea ta, insa nu ne poti cere noua sa fim de acord cu ea sau sa ne permitem sa afirmam simplu " Da te mantuiesti stai linistita, si noi si voi, si ceilalti, si ala...si ala, si celalalt se mantuieste!!" asta o stie numai Dumnezeu, insa noi stim ca tot El ne-a poruncit sa pastram Cuvantul lui Dumnezeu neschimbat la fel ca si Biserica lui Hristos si Uniunea ei! Nu noi am vrut schimbari, reforme, sau adaosuri...pentru noi Cuvantul lui Dumnezeu a fost destul...dar sectarii au gasit mereu portite pe unde sa isi infiltreze ereziile si nu cred ca pe Dumnezeu L-a bucurat acest lucru!
Sunt convinsa ca exista oameni duhovnicesti si plini de dragoste crestineasca peste tot, si probabil ca la cat de pacatoasa sunt nici macar nu ii recunosc intotdeauna, tocmai de aceea nu imi permit sa fac prozelitism sau sa le jignesc credinta, nestiind care e si cata...si cand eu insami am de slefuit mult la mine!! Aici sunt adventisti care probabil asa s-au nascut, dar asta nu inseamna ca ii privesc ca pe niste rataciti care nu se vor mantui...asta numai Dumnezeu stie si numai El le stie meritele si credinta!
Daca vorbim insa de cei care fac mereu o comparatie intre Ortodoxie si cultul lor, sau intre toate cele existente si primesc argumente...lucrurile se schimba, pentru ca nu se mai pot numi niste nestiutori, ci niste oameni care de fapt vor sa afle, cauta...dar primesc doar ceea ce vor ei de fapt, si nu Adevarul!