Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 19:39:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ca se pot mantui si altii da, dar nu exista mantuire in afara ortodoxiei, probabil ca nu ai sa intelegi asta..
E ceva de inteles in asta? ma rog...

Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?

Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"
Vechi 10.12.2009, 19:46:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?

Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"
Daca nu esti de acord cu noi si cu invatatura noastra pentru ce ai venit aici , ca sa fii samanta de scandal?Mai tii minte modul in care ai intervenit printre primele tale dati la forumul "Mantuirea doar la ortodocsi". Vrei sa spui ca ai venit aici cu ganduri pasnice, cu cele mai bune intentii, cu interes spre ortodoxie,si cu scopul de a invata?Nu ai venit cumva sa iti etalezi "marea" ta intelepciune si cunoastere, sa ne dai clasa si sa ne dovedesti?Poti sa fii sincera cu noi oamenii de pe forum?Daca ai fi sincera eu unul personal m-as purta cu o blandete mult mai mare fata de tine.Dar nu imi place viclenia si persoanele care se ascund.
Vechi 10.12.2009, 20:15:11
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

"Cu adevărat mare este credinta în Dumnezeu, însotită de fapte bune! Dar cei ce zac în îndoială, cad din dreapta credintă apostolică în tot felul de secte si grupări religioase. Multi din cei îndoielnici se smintesc de Biserica întemeiată de Însusi Hristos; se smintesc de Maica Domnului, de Sfânta Cruce, de sfintele icoane si de preoti; se smintesc de sfinti si de cinstea dată lor. Se smintesc de Tainele întemeiate de Hristos, de învătăturile Sfintei Scripturi, pe care o răstălmăcesc după mintea lor, spre a lor osândă si amăgirea multora" Parintele Cleopa.
Vechi 10.12.2009, 20:16:14
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca nu esti de acord cu noi si cu invatatura noastra pentru ce ai venit aici , ca sa fii samanta de scandal?Mai tii minte modul in care ai intervenit printre primele tale dati la forumul "Mantuirea doar la ortodocsi". Vrei sa spui ca ai venit aici cu ganduri pasnice, cu cele mai bune intentii, cu interes spre ortodoxie,si cu scopul de a invata?Nu ai venit cumva sa iti etalezi "marea" ta intelepciune si cunoastere, sa ne dai clasa si sa ne dovedesti?Poti sa fii sincera cu noi oamenii de pe forum?Daca ai fi sincera eu unul personal m-as purta cu o blandete mult mai mare fata de tine.Dar nu imi place viclenia si persoanele care se ascund.
In sfarsit ai inteles
Vechi 11.12.2009, 00:33:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:

Da Doriana, de fapt aici nu vezi auzi altceva pentru ca asta e adevarul...mantuirea este doar in Credinta cea Dreapta, tu o refuzi si te incapatanezi sa te mantuiesti ca si cum nu ai fi cunoscut Credinta cea Adevarata vreodata, nu ai sti ce inseamna sau care e, de parca te-ai fi nascut in cultul penticostal...atat!

Oamenii de vor mantui in multe feluri, dar eu am pe undeva o indoiala in legatura cu cei care au preferat mantuirea unde au ales-o ei, contestand Credinta cea Adevarata!

Parerea mea este ca se vor mantui si oamenii care au respectat Cuvantul lui Dumnezeu si s-au straduit sa fie pe placul Lui, sa nu greseasca, au credinta si iubire fata de Hristos....dar aici eu cred ca ne referim la acei oameni care nu au cunoscut decat cultul lor si atat, nimic in afara de el...si s-au straduit cum au putut ei mai bine sa se mentina pe linia cea dreapta, aceea cunoscuta de ei...singura! Ne putem referi de asemenea si la ateii care au in structura lor sufleteasca ( codul genetic) inscrisa virtutea si repulsia pentru pacat si imoralitate, care au constiinta...dar din nou fara sa fi avut ocazia sa cunoasca Credinta cea Adevarata!

Tu ai fost ortodoxa, si ai afirmat ca nu te-a convins preotul din sat si nici Biserica Ortodoxa in general ( de altfel niciodata nu s-au schimbat lucrurile) si de aceea ai si cautat altceva, in alta parte...insa parerea mea este ca Ortodoxia este atat de bogata incat ai fi gasit si L-ai fi aflat pe Dumnezeu si aici, cu credinta, multa rugaciune, iubire de Hristos si de aproapele...insa tu ai facut o alegere, pe considerentul ca Ortodoxia nu are ce sa iti ofere...in timp ce cultul tau da!!

Cred ca este alegerea ta, insa nu ne poti cere noua sa fim de acord cu ea sau sa ne permitem sa afirmam simplu " Da te mantuiesti stai linistita, si noi si voi, si ceilalti, si ala...si ala, si celalalt se mantuieste!!" asta o stie numai Dumnezeu, insa noi stim ca tot El ne-a poruncit sa pastram Cuvantul lui Dumnezeu neschimbat la fel ca si Biserica lui Hristos si Uniunea ei! Nu noi am vrut schimbari, reforme, sau adaosuri...pentru noi Cuvantul lui Dumnezeu a fost destul...dar sectarii au gasit mereu portite pe unde sa isi infiltreze ereziile si nu cred ca pe Dumnezeu L-a bucurat acest lucru!

Sunt convinsa ca exista oameni duhovnicesti si plini de dragoste crestineasca peste tot, si probabil ca la cat de pacatoasa sunt nici macar nu ii recunosc intotdeauna, tocmai de aceea nu imi permit sa fac prozelitism sau sa le jignesc credinta, nestiind care e si cata...si cand eu insami am de slefuit mult la mine!! Aici sunt adventisti care probabil asa s-au nascut, dar asta nu inseamna ca ii privesc ca pe niste rataciti care nu se vor mantui...asta numai Dumnezeu stie si numai El le stie meritele si credinta!

Daca vorbim insa de cei care fac mereu o comparatie intre Ortodoxie si cultul lor, sau intre toate cele existente si primesc argumente...lucrurile se schimba, pentru ca nu se mai pot numi niste nestiutori, ci niste oameni care de fapt vor sa afle, cauta...dar primesc doar ceea ce vor ei de fapt, si nu Adevarul!
Vechi 11.12.2009, 22:39:42
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:

Doriana,la ortodocsi este adevarata credinta mantuitoare,dar mantuirea poate fi si la alte "neamuri"din mila lui Dumnezeu,daca printre cei de alte "neamuri"se gasesc si oameni care din fire fac cele ale legii(iubirii),dar foarte bine poate fi si invers,adica avand legea (crestinii ortodocsi)nu implinesc aceasta lege(am mai scris despre asta si in topic-ul,Mantuirea numai la ortodocsi) pierzand mantuirea.Sa nu crezi ca noi ortodocsii ,ne mantuim la gramada,ci doar cei care implinesc legea iubirii si a jertfei.Da,putem spune ca mantuirea este numai la ortodocsi pentru ca avem ajutorul de sus,pe Iisus Hristos prin harul Duhului Sfant,ceea ce la alte confesiuni nu este.Dar se pot naste oameni cu o fire blanda,iubitori de aproape,negandind raul si viclenia,pe unii ca acestia cu toate ca nu-L cunosc pe Dumnezeu,se pot mantui din mila si dreptatea lui Dumnezeu.La tine problema cea mare este ca ai avut legea iubirii si ai parasit-o savarsind un mare pacat,dupa cum observ din postarile tale mai este inca lucratoare(prin cuget,nu stiu daca si prin fapte)si poti pierde tot ceea ce ai dobandit de-alungul timpului cat erai in BO,motivatia fiind lucrarea cu care diavolul il inseala pe om indepartandu-l de Dumnezeu.Absolut toate sectele si gruparile religioase sunt rupte de harul Duhului Sfant,daca te simti marginalizata cauta mai bine Adevarul in BO.Tot prin pocainta te poti intoarce,dar ai cerut vreoadata, cu sinceritate ,de la Dumnezeu sa-ti descopere unde sta Adevarul?Vreau un raspuns sincer cu tine si nu cu mine.Doamne ajuta!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50