Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 18:21:24
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
La noi scrie "biserica" pe casa de rugaciune, daca asta e relevant. Si mai sunt Biserici : romano-catolica, evanghelica, reformata, unitariana, adventista.

Nu mi-ai raspuns: cum pot sa-i numesc eretici pe cei care, desi sunt in alte culte dau dovada de sfintenie si curatie, de caracter crestin adevarat?
ii putem numi "eretici fara voia lor si din nestiinta".Caci inca nu si-au dat seama ca nu sunt unde trebuie.
Vechi 10.12.2009, 18:24:23
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
ii putem numi "eretici fara voia lor si din nestiinta".Caci inca nu si-au dat seama ca nu sunt unde trebuie.
Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]
Vechi 10.12.2009, 18:36:07
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]
cei care nu au toate astea nu sunt eretici,ci pacatosi.
Vechi 10.12.2009, 18:38:50
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
Eretic este cel care se abate de la dogma.
Prin afirmatia ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, BC a devenit eretica.
A fi eretic nu are nicio legatura cu mila, bunatatea, smerenia, curatia.
Vechi 10.12.2009, 18:40:38
Senior Member

Implicit

aha, am priceput acum. Deci nu e un pacatos. Desi , e pacat sa emiti si sa sustii erezii...
Vechi 10.12.2009, 18:53:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
aha, am priceput acum. Deci nu e un pacatos. Desi , e pacat sa emiti si sa sustii erezii...
Pacatul ereziei si modificarii Invataturii de Credinta nu se poate compara cu viciile...sau caderile care sunt omenesti!..asta am vrut sa spun...

Biserica Ortodoxa nu excomunica pe cei care au patima betiei, adulterului sau drogurilor..pentru ca ele nu atenteaza la stirbirea Cuvantului lui Dumnezeu!
Vechi 10.12.2009, 19:00:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pacatul ereziei si modificarii Invataturii de Credinta nu se poate compara cu viciile...sau caderile care sunt omenesti!..asta am vrut sa spun...

Biserica Ortodoxa nu excomunica pe cei care au patima betiei, adulterului sau drogurilor..pentru ca ele nu atenteaza la stirbirea Cuvantului lui Dumnezeu!
Deci m-ai bagat in ceata. Pacatul ereziei e mai mare decat celelalte din moment ce ereticul este excomunicat, nu? Atunci cum pot oameni atat de curati cum am vazut eu sa fie eretici , adica mai pacatosi ca pacatosii de rand?
Vechi 10.12.2009, 19:15:15
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Hulirea Adevarului este pacat impotriva Duhului Sfant.Acest pacat nu are iertare.

Erezia e pacat destul de mare, mai ales erezia protestanta si neo-protestanta.Nu exista mantuire in nici o secta din cea a protestantilor.Cu greu se va mantui un eretic.

In Biserica nu exista erezii.
Vechi 10.12.2009, 19:15:42
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

"Sectarul: Nu avem trebuintă de semnul Crucii făcut cu mâna, pentru că Dumnezeu nu cere slujirea mâinilor omenesti, căci cei ce se închină lui Dumnezeu trebuie să I se închine în duh si în adevăr si nu în trup, după cuvântul apostolului: Dumnezeu... fiind Domnul cerului si al pământului, nu locuieste în temple făcute de mâini, nici nu este slujit de mâini omenesti, ca si cum ar avea nevoie de ceva, El dând tuturor viată si suflare si toate... (Fapte 17, 24-25). Iar Mântuitorul a vorbit femeii samarinence: Dar vine ceasul si acum este, când adevăratii închinători se vor închina Tatălui în duh si în adevăr, că si Tatăl astfel de închinători Îsi doreste. Duh este Dumnezeu si cei ce I se închină, trebuie să I se închine în duh si în adevăr (loan 4, 23-24). Deci, închinarea trebuie să fie în duh si nu în trup, cu duhul, iar nu cu mâna, în semnul Crucii.

Preotul: In citatul prim nu este vorba de semnul Sfintei Cruci făcut cu mâna. Aici se spune numai că pe Dumnezeu nu trebuie să-L slujim cu ostenelile mâinilor noastre, cum am sluji pe oarecare om mai mare al nostru. Dumnezeu nu are nevoie de asemenea slujitori, omul fiind atât de mic fată de El, încât în privinta aceasta, ca si de altfel în orice privintă, nu-L poate ajuta cu nimic.
Dacă voi, sectarii, cereti de la noi numai închinare în duh, pentru ce voi, când vă rugati, plecati genunchii, vă plecati capetele, vă bateti piepturile, vă ridicati mâinile, vă împreunati mâinile amândouă si alte multe manifestări de acestea aveti în vremea rugăciunii? Pentm că si acestea sunt asemănătoare cu facerea semnului Crucii cu mâna, fiind participări ale trupului vostru la rugăciune. Oare credeti voi că vă puteti ruga vreodată fâră ca trupul vostru să ia parte la osteneala rugăciunii? Dacă ati fi niste duhuri fără de trup, v-am crede, dar nefiind, niciodată nu vom crede aceste afirmatii neîntemeiate pe adevăr. Ca si îngenuncherea, ca si plecarea capului, ca si metania sau ca si ridicarea mâinilor în sus la rugăciune, tot asa si semnul Sfintei Cruci făcut cu mâna, este un semn care arată o tinută religioasă sau o stare sufletească de evlavie în fata lui Dumnezeu, Căruia trebuie să-I slujim si cu sufletul si cu trupul nostru (I Cor. 6, 20; Filip. 1, 20).
Satana urăste foarte mult semnul Sfintei Cruci, căci este arma cea nebiruită cu care Hristos a biruit si a prădat iadul, si de aceea îndeamnă pe toti cei rătăciti de la adevăr si care îi slujesc lui, să hulească si să vrăjmăsească Crucea lui Hristos, căci, după cum câinele fuge de bătul cu care a fost lovit, tot asa si diavolul fuge de Crucea care îi aminteste că prin ea a fost biruit"
http://www.sfaturiortodoxe.ro
Vechi 11.12.2009, 15:30:25
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Deci m-ai bagat in ceata. Pacatul ereziei e mai mare decat celelalte din moment ce ereticul este excomunicat, nu? Atunci cum pot oameni atat de curati cum am vazut eu sa fie eretici , adica mai pacatosi ca pacatosii de rand?
Imi pare rau ca te-am bagat in ceata, nu asta mi-a fost intentia!

Da, pacatul ereziei este cel mai mare, pentru ca el este singurul care a condus la separarea si varietatea Bisericii lui Hristos, impreuna cu mandria si autointitularea fondatorilor ca ar fi fost fiecare in parte trimis de la Dumnezeu, luminat de Dumnezeu, singurul caruia i-a revelat Dumnezeu DIN NOU Adevarul....cam asta e ideea!

Nu, Biserica lui Hristos nu s-a scindat din cauza unei competitii sau vreunui campionat in vederea stabilirii unui top al celor mai credinciosi, celor care fac mai multe fapte bune sau care are credinta mai multa si primeste mai multe daruri si profetii...asta nu e ceva ce caracterizeaza Biserica Ortodoxa si nicidecum realitatea!

Biserica ortodoxa nu se numeste Ortodoxa pentru ca se considera mai Sfanta, mai plina de credinta sau mai stiu eu ce alte atribute si daruri, ci exact pentru faptul ca s-a straduit sa nu lase sa fie corupt Cuvantul lui Dumnezeu prin interpreatri eretice si nu a putut fi de acord cu BC atunci cand ea a ales sa introduca Adaosul Filioque in Simbolul Credintei...si care initial nici macar nu a intentionat sa introduca aceasta modificare, dar a facut-o in final!

De aceea in opinia mea nu are rost sa disputam interpretarile Bibliei si Adevarul, cand el este numai Unul Singur...si nu impartit de Dumnezeu in bucati, re-revelat, retrimis, completat sau cazut din cer asupra tuturor fondatorilor!

Daca as vrea sa aflu interpretari ale Bibliei...m-as putea duce cu Biblia si ruga orice boschetar sau drogat sa imi spuna ce intelege el citind-o...si fii sigura ca mi-as imbogati viziunea ca nimeni alta, si apoi as putea veni aici pe forum sa reinterpretam Biblia la nesfarsit pe baza interpretarilor facute exact si numai pe Biblie si nu altfel, insa scopul Ortodoxiei nu este sa tot gaseasca interpretari, sau sa creada in profetii ciudate ci sa mearga pe calea cea Dreapta, sa nu se indeparteze de ea si sa pastreze nestirbit Cuvantul lui Dumnezeu!

De asta imi iubesc eu Religia mea Ortodoxa, pentru ca e atat de simpla dar si complexa in acelasi timp, si pentru ca stiu ca este Singurul Adevar lasat de Dumnezeu intregii omeniri...acelasi, unitar si stabil!

Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50