![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc, n-am incercat asa niciodata...o sa incerc, si o sa adaug putin ulei la sfarsit...sa vedem ce iese...multumesc de sfat...
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Racituri de curcan la care mai adaug si ghiare de gaina care au multa gelatina.
Din o parte de curcan(cu multa piele) se pune la fiert adaugand ; un morcov o ceapa 2-3 catei de usturoi o foaie de dafin Se acopera cu apa 4-5 cm,carnea si zarzavatul,se fierbe la foc mic mai multe ore pana cand ,,zeama ' ' incepe sa se lipeasca de degete, luati cu o lingura si lasati-o sa se raceasca.Scurgeti zeama si pregatiti o capatana de usturoi pisat bine,pe care cand zeama este destul de rece puneti usturoiul si mestecati putin.Cand turnati in ,,bliduri ,este bine sa o strecurati, alegeti cateva bucatele de carne pe care le puneti in blid.Eu mai fac din morcovul pus la fiert niste stelute in 5 colturi si pun tot in blid ,asa ca decorativ. Le pun la rece si daca e prea multa grasime o i-au cu lingura dupa ce sau intarit. Pofta buna!
__________________
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! |
#3
|
||||
|
||||
![]()
TOBA DE ARDEAL
• 1 burta de porc • 1 limba • 500 g carne (fleica) • cateva fasii de sorici • 2 rinichi • 2 urechi (varfuri) • 1 lingura sare • 1 varf cutit piper macinat • 1 lingurita paprica • 200 g slanina (o bucata lunga cat burta) • Se taie toata carnea, limba si slanina, fasii, se da cu piper, boia si sare, se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere • Se grijeste burta • Se umple burta bine, punand pe cat posibil fasiile de carne, limba si slanina pe lung; se coase des, se inteapa sa nu crape • Se pune din nou la fiert in apa rece (sa fiarba 1 jumatate de ora de la primul clocot), dreasa cu 1 ceapa, 3 foi de dafin, 1 pahar vin, 1 lingurita boabe de piper • Se preseaza o zi inte doua funduri de lemn, e gata de Craciun (Radu Anton) |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Aluat:
• 800 g faina • apa, sare • ulei de uns tava (desi, traditia nu prevede!) • Se framanta un aluat ce se poate întinde foaie subtire (muchie de cutit) • Se taie cu paharul turtite • Se unge tava cu putin ulei (se poate si fara, presarand doar faina) • Tava se pune pe foc si se coc turtitele repede, pe o parte si pe alta, apoi se lasa sa astepte Sirop: • 400 g zahar (sau miere) • zahar vanilat • 1 cana ceai de tei, iasomie si petale de trandafir (sau lapte – julfa de samanta de canepa) • Se fierbe zaharul cu ceai (sau mierea cu julfa) pana se face un sirop bine legat Glazura: • 200 g miez de nuca prajita (sau mac) • 200 g zahar pudra • Se înmoaie turtitele-n sirop, se tavalesc prin nuca sau mac si se presara cu zahar pudra De post sunt, dar sunt atat de dulci! |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
![]() |
Tags |
retete de craciun |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Retete - Mancare de post | andra_forscorpio | Generalitati | 52 | 02.12.2018 22:49:03 |
Felicitarea de Craciun | elizabeta | Generalitati | 23 | 06.12.2012 00:23:21 |
retete ovo-lacto-vegetariene | misteria | Postul | 5 | 25.01.2012 15:29:27 |
12 retete de post | Alternative | Intrebari utilizatori | 17 | 23.02.2010 23:01:48 |
retete de post | dorinel78 | Generalitati | 1 | 08.07.2007 01:07:02 |
|