Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Craciunul - Nasterea Domnului
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 15.12.2009, 17:08:21
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Mesaje: 711
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
In loc sa caliti ceapa cu ulei, folositi putina apa (sau deloc, iese apa din ceapa). Este varianta sanatoasa si gustul mancarii la sfarsit este acelasi.
Recunosc, n-am incercat asa niciodata...o sa incerc, si o sa adaug putin ulei la sfarsit...sa vedem ce iese...multumesc de sfat...
Reply With Quote
  #2  
Vechi 15.12.2009, 18:52:22
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit Racituri-piftie

Racituri de curcan la care mai adaug si ghiare de gaina care au multa gelatina.


Din o parte de curcan(cu multa piele) se pune la fiert adaugand ;
un morcov
o ceapa
2-3 catei de usturoi
o foaie de dafin
Se acopera cu apa 4-5 cm,carnea si zarzavatul,se fierbe la foc mic mai multe ore pana cand ,,zeama ' ' incepe sa se lipeasca de degete, luati cu o lingura si lasati-o sa se raceasca.Scurgeti zeama si pregatiti o capatana de usturoi pisat bine,pe care cand zeama este destul de rece puneti usturoiul si mestecati putin.Cand turnati in ,,bliduri ,este bine sa o strecurati, alegeti cateva bucatele de carne pe care le puneti in blid.Eu mai fac din morcovul pus la fiert niste stelute in 5 colturi si pun tot in blid ,asa ca decorativ. Le pun la rece si daca e prea multa grasime o i-au cu lingura dupa ce sau intarit.
Pofta buna!
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
  #3  
Vechi 17.12.2009, 18:03:15
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit

TOBA DE ARDEAL
• 1 burta de porc • 1 limba
• 500 g carne (fleica) • cateva fasii de sorici
• 2 rinichi • 2 urechi (varfuri)
• 1 lingura sare • 1 varf cutit piper macinat
• 1 lingurita paprica • 200 g slanina (o bucata lunga cat burta)
• Se taie toata carnea, limba si slanina, fasii, se da cu piper, boia si sare,
se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere
• Se grijeste burta
• Se umple burta bine, punand pe cat posibil fasiile de carne, limba si
slanina pe lung; se coase des, se inteapa sa nu crape
• Se pune din nou la fiert in apa rece (sa fiarba 1 jumatate de ora de la
primul clocot), dreasa cu 1 ceapa, 3 foi de dafin, 1 pahar vin, 1 lingurita
boabe de piper
• Se preseaza o zi inte doua funduri de lemn, e gata de Craciun (Radu Anton)
Reply With Quote
  #4  
Vechi 22.12.2009, 16:46:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Turtele de Ajun

Aluat:

• 800 g faina • apa, sare

• ulei de uns tava (desi, traditia nu prevede!)

• Se framanta un aluat ce se poate întinde foaie subtire (muchie de cutit)

• Se taie cu paharul turtite

• Se unge tava cu putin ulei (se poate si fara, presarand doar faina)

• Tava se pune pe foc si se coc turtitele repede, pe o parte si pe alta, apoi
se lasa sa astepte

Sirop:

• 400 g zahar (sau miere) • zahar vanilat

• 1 cana ceai de tei, iasomie si petale de trandafir (sau lapte – julfa de samanta de canepa)

• Se fierbe zaharul cu ceai (sau mierea cu julfa) pana se face un sirop
bine legat

Glazura:

• 200 g miez de nuca prajita (sau mac)

• 200 g zahar pudra

• Se înmoaie turtitele-n sirop, se tavalesc prin nuca sau mac si se presara
cu zahar pudra

De post sunt, dar sunt atat de dulci!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 22.12.2009, 20:15:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Aluat:

• 800 g faina • apa, sare

• ulei de uns tava (desi, traditia nu prevede!)

• Se framanta un aluat ce se poate întinde foaie subtire (muchie de cutit)

• Se taie cu paharul turtite

• Se unge tava cu putin ulei (se poate si fara, presarand doar faina)

• Tava se pune pe foc si se coc turtitele repede, pe o parte si pe alta, apoi
se lasa sa astepte

Sirop:

• 400 g zahar (sau miere) • zahar vanilat

• 1 cana ceai de tei, iasomie si petale de trandafir (sau lapte – julfa de samanta de canepa)

• Se fierbe zaharul cu ceai (sau mierea cu julfa) pana se face un sirop
bine legat

Glazura:

• 200 g miez de nuca prajita (sau mac)

• 200 g zahar pudra

• Se înmoaie turtitele-n sirop, se tavalesc prin nuca sau mac si se presara
cu zahar pudra

De post sunt, dar sunt atat de dulci!
Sunt excelente ! An de an , soacra mea din Vrancea le prepară și pot spune că le consider o specialitate, precum sunt și sărmăluțele de post cu orez, morcov și ceapă , ce se pot servi și fără a fi încălzite .
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
retete de craciun

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Retete - Mancare de post andra_forscorpio Generalitati 52 02.12.2018 22:49:03
Felicitarea de Craciun elizabeta Generalitati 23 06.12.2012 00:23:21
retete ovo-lacto-vegetariene misteria Postul 5 25.01.2012 15:29:27
12 retete de post Alternative Intrebari utilizatori 17 23.02.2010 23:01:48
retete de post dorinel78 Generalitati 1 08.07.2007 01:07:02