![]() |
![]() |
|
#9
|
||||
|
||||
![]()
Aluat:
• 800 g faina • apa, sare • ulei de uns tava (desi, traditia nu prevede!) • Se framanta un aluat ce se poate întinde foaie subtire (muchie de cutit) • Se taie cu paharul turtite • Se unge tava cu putin ulei (se poate si fara, presarand doar faina) • Tava se pune pe foc si se coc turtitele repede, pe o parte si pe alta, apoi se lasa sa astepte Sirop: • 400 g zahar (sau miere) • zahar vanilat • 1 cana ceai de tei, iasomie si petale de trandafir (sau lapte – julfa de samanta de canepa) • Se fierbe zaharul cu ceai (sau mierea cu julfa) pana se face un sirop bine legat Glazura: • 200 g miez de nuca prajita (sau mac) • 200 g zahar pudra • Se înmoaie turtitele-n sirop, se tavalesc prin nuca sau mac si se presara cu zahar pudra De post sunt, dar sunt atat de dulci! |
Tags |
retete de craciun |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Retete - Mancare de post | andra_forscorpio | Generalitati | 52 | 02.12.2018 22:49:03 |
Felicitarea de Craciun | elizabeta | Generalitati | 23 | 06.12.2012 00:23:21 |
retete ovo-lacto-vegetariene | misteria | Postul | 5 | 25.01.2012 15:29:27 |
12 retete de post | Alternative | Intrebari utilizatori | 17 | 23.02.2010 23:01:48 |
retete de post | dorinel78 | Generalitati | 1 | 08.07.2007 01:07:02 |
|