![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Zaharia2009 - de unde tot vii cu astfel de exemple.
Sigur ca profesoara a gresit, dar nu despre asta era vorba in discutie pe acest fir. Noi nu refeream la acest gen de respect intre preot si enorias. Am mai spus doar: in biserica suntem egali si in fata preotului si a lui Dumnezeu. In fata lui Dumnezeu suntem toti oameni si egali, inlcusiv cu preotul si monahul. Pentru El suntem toti la fel: oameni. Eu vorbeam de un astfel de respect de ex.: Sa ne vorbim respectuos, sa nu deranjam, sa tinem cont de profesia preotului (de timpul, de ispitirile lui etc.), sa tinem cont unii de altii. Preotul/duhovnic sa te ajute cand ai nevoie: cu rugaciunea, cu o vorba buna, cu ceva practica daca ai nevoie, sa se implice in social sa ajute oamenii necajiti, sa fim aproape sufleteste, sa fim blanzi, sa ne ajutam si ca oamenii (in afara tarii suntem ca o familie si de multe ori este nevoie de lucruri speciale (masa, inoptat in alt oras, etc.), sa nu facem discriminari (se intampla la noi in biserica de ex.), cand omul este in suferinta sau necaz sa-i fii aproape (in ambele sensuri), etc.. Eu am avut o astfel de relatie deosebita si cu respect si cu dragoste de aproape in ambele sensuri cu un preot. Ce bun era parintele Galeriu! |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 13:22:16 |
Femeia Cananeanca | CristianVladut | Generalitati | 1 | 12.03.2011 23:01:39 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Femeia samarineanca | sophia | Din Noul Testament | 5 | 18.05.2009 15:38:02 |
Femeia desfranta | iosif | Din Noul Testament | 19 | 23.04.2007 12:23:31 |
|