Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2009, 16:21:56
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ceea ce vroiam sa spun eu este ca in lume, printre mireni, este multa nevoie de preoti, duhovnici, oameni care sa se multumeasca putin, sa aibe trasaturi ce se cer calugarilor, credinta mare, dar care sa poata ajuta concret oamenii.
Avem nevoie de ei aici in lume.
Nu vedeti ca lumea se duce in puhoi la manastiri sa gaseasca duhovnici, sfat, rugaciune, invatatura?
De ce? Pentru ca preotii de mir nu mai fac fata, nu exista destui duhovnici buni, adevarati care sa ne inteleag si sa ne ajute.
Avem nevoie de oameni care sa se priceapa si la aspectele lumesti insa (deci sa aibe si familie).
Si cei ce pot ajuta se duc la manastire...
Da, se roaga, dar noi avem nevoie si de altele. Cred ca voi inca nu intelegeti ce spun eu.
Si ma mai intreb ceva:
De ce calugar si nu preot de mir, daca e vorba tot de multa iubire de Dumnezeu?
De ce alege un om sa fie mai bine calugar decat preot? Tot lui Dumnezeu slujeste si unul si altul.
Eu nu inteleg.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Deruta legat de stabilirea zilelor/serilor de post in sistem bisericesc v.laic sophia Biserica Ortodoxa Romana 21 05.09.2009 16:33:25
Monah Zotic (Gaievski) - iNVATITI-I PE COPII SA SE ROAGE patinina34 Mari Duhovnici si predicile lor 0 03.01.2009 06:12:32
profil misionar pe un site laic misionarul Resurse ortodoxe on-line 2 26.06.2008 23:32:09