Citat:
În prealabil postat de padreati
Stiu foarte bine ce am facut. Nu in aceea am raspuns, e drept ca pare rupt din context. Intentia mea a fost de a raspunde faptului ca tu consideri pe cei care cred in Iisus Hristos o multime de creduli, capabili sa inghita orice gogomanie numai pentru ca sa aiba liniste sufleteasca si sa isi atrofieze crizele existentiale.
|
Unde am spus eu asa ceva? Uita-te putin pe forum si ai sa vezi ca spectrul crestinilor e foarte larg si nu aveam cum sa-i bag pe toti in aceeasi oala. E drept ca exista unii precum lareine care a deschis topicul foarte incantata de o minciuna frumoasa dar mai exista si andreicozia care stia ca pasajul e fals deci se documentase serios. Un spectru destul de larg, dupa cum ziceam, si de aceea nu am generalizat. In plus, aici fiecare crede in alt D-zeu si anume, cel pe care si-l inchipuie. Uita-te putin la conflicetele iscate intre credinciosi si ai sa vezi ca fiecare stie sigur ca D-zeu vrea altceva de la noi. Practic, D-zeu e asa cum vrea fiecare crestin iar dorintele lui D-zeu corespund dorintelor fiecarui credincios in parte. De ce i-as fi bagat pe toti in aceeasi oala cand sunt atat de diferiti?
Citat:
Asta inseamna lipsa de respect, in contrast cu siguranta dumitale, considerata exact asa cum am citat.
|
Lipsa de respect inseamna inclusiv sa rastalmacesti spusele altora!
Citat:
Daca doresti o discutie despre dovezile istorice o putem face, spre binele meu (sunt desigur dispus sa invat) si poate si al altora. Dar asta presupune sa nu ma socotesti nerod, asa cum eu nu te consider o maimuta. Spune-mi daca gresesc.
|
Cred ca mai corect ar fi sa spun ca exagerezi si mai putin ca gresesti. De fapt exagerezi atat de mult incat deformezi spusele mele si reiese cu totul si cu totul altceva si de aceea dai senzatia ca gresesti. Nu te-am considerat nerod dar te rog sa nu persisti in rastalmacirea mesajelor mele. Nu pot sa discut cu cineva care intelege ce vrea din se spun eu.
Cat despre dovezile istorice repet ele nu exista si acest fapt este recunoscut inclusiv de biserica. Am citit carti si vazut multe filme in care preoti sau experti in religie spuneau clar ca dovezi istorice legate de Iisus nu exista. Eu ce sa fac? I-am crezut pentru ca nu aveam motive sa-i suspectez de minciuna.