Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 01:05:13
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit

Toate intrebarile astea pleaca de la un fapt. Toate religiile mari monoteiste sustin ca s-au nascut prin revelatii divine. Nu se poate spune ca toate au dreptate, nu? Mi se pare din ce in ce mai mult ca aceasta revelatie divina apare cam des in toata istoria omenirii. E ca si cum ma uit la doi copii care se cearta si spun "tata meu e mai tare ca al tau" "ba nu, al meu e mai tare!" Mi se pare pueril. Cred ca esenta evolutiei umane, a credintei in ceva superior, a imbunatatirii sau cum vreti, este trecerea peste diferendul acesta clasic "ai mei sunt mai buni ca ai tai, doar pentru ca asa scrie in cartea mea, scrisa acum mii de ani". Toti oamenii au potentialul de a fi buni. Iar omenirea este in continua evolutie.

Cum s-a mai spus, nu putem intelege judecata lui Dumnezeu. Nu putem fi siguri care religie monoteista este adevarata, pentru ca fiecare se bazeaza pe "revelatii divine". Nu ne putem intoarce inapoi in timp sa verificam care are dreptate, sa spunem ca da, crestinismul este calea, sau ca da, islamismul este calea si asa mai departe. Trebuie sa luam ceea ce este bun din toate, si anume legile morale, ca exemplu.
Reply With Quote

Tags
alte, intrebare, religii

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea religiei din scoli bogdani Sectiune dedicata profesorilor de religie 1172 16.09.2011 16:35:30
Politicalizarea religiei!!! xanixade Spiritualitatea ortodoxa 1 02.07.2011 07:09:52
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44
Despre Herezia impotriva religiei ortodoxe patinina34 Despre Biserica Ortodoxa in general 3 28.12.2008 18:13:52