Citat:
În prealabil postat de iustin10
Ma mir si ma bucur sa constat ca credeti la fel ca si noi.
Am intrebat asta,referitor la un post mai vechi despre inviere,pentru ca,intelegand ca are 2 firi,atunci ,cu firea omeneasca a murit,dar cu firea Dumnezeiasca a fost in Iad,pentru a elibera pe cei robiti mortii, de pina atunci.
|
E rândul meu să mă mir, deoarece ortodoxia știam că acceptă dubla natură divină și umană a Domnului Hristos neseparată și nedivizată. În problema celor două naturi ale Domnul Isus Hristos, la provocarea cauzată de învățătura lui Eutichie, care susținea că prin unirea naturii divine cu cea umană, în Isus Hristos există doar o singură natură, sinodul ținut în localitatea Calcedon, lângă Constantinopol, în anul 451 d.Hr., a adoptat următoarea formulă:
“Urmând pe sfinții părinți, mărturisim cu toții în unanimitate pe Unul și același Fiu, pe Domnul nostru Isus Hristos, care este desăvârșit în Dumnezeirea Sa și desăvârșit în natura Sa umană; Dumnezeu adevărat și om adevărat, având suflet rațional și trup; de o natură cu Tatăl privind Dumnezeirea și de o natură cu noi privind ființa Sa omenească, în toate asemenea nouă, exceptând păcatul. Privind Dumnezeirea Lui, El este din Tatăl din veci; în ceea ce privește natura umană, în zilele din urmă pentru noi și pentru a noastră mântuire, El S-a născut din fecioara Maria. Unul și același Hristos, Fiul, Domnul, Singurul Născut,
Îl recunoaștem ca având două naturi nedespărțibile (inconvertabiliter), inseparabile (insepareter) și indivizibile (indivize). Prin existența laolaltă în Fiul lui Dumnezeu a celor două naturi nu s-a anulat nicidecum deosebirea acestora, ci dimpotrivă,
fiecare natură și-a păstrat însușirile ei, unindu-se într-o singură Persoană, nedivizându-se și neâmpărțindu-se în două persoane, ci fiind același Fiu și Singurul Născut, Dumnezeu-Cuvântul, Domnul Isus Hristos; cum au vestit proorocii de pe vremuri, cum Însuși Domnul Isus Hristos ne-a învățat, așa cum ne-a fost transmis prin crezul părinților.”
Cred că ești de acord cu acest simbol calcedonian.