![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam". Adica cerem ca noi, toti cei ce venim catre Hristos, sa ne impartasim de aceeasi credinta in Duhul Sfant, astfel ca sa ajungem sa-i dam Lui toata viata noastra. Credinta este un dar dumnezeiesc la care participam. Degeaba participam daca nu ni se impartaseste Duhul Sfant, care sfinteste credinta si viata noastra. Iata de ce noi nu ne vom putea niciodata ruga pentru ecumenism, caci acesta nu cere "impartasirea Sfantului Duh", pentru ca nu Il cunoaste. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ma referam la: Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.
|
||||
|
||||
![]()
aaa,sau poate se refera "unirea tuturor oamenilor"
|
||||
|
||||
![]()
Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.
|
||||
|
||||
![]()
Eu de multe ori, daca nu chiar mai de fiecare data, am auzit "unitatea credintei" care cred ca are alt sens decat unirea credintei, nu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Unitatea credintei ar trebui sa reprezinte o credinta intr-un Dumnezeu, asa subiectiv cum o face fiecare religie in parte UNIFICATI sub acelasi acoperis.
De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul. Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta) Last edited by andreicozia; 14.01.2010 at 16:34:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu despre ceilalti insa noi nu avem unicul Dumnezeu, fiecare cum intelege, la modul subiectiv. Noi il avem pe Dumnezeu cel Unic, Viu si Revelat. Sa inteleaga fiecare ce vrea dar la el acasa, cu pace si cum are el chef, nu trebuie sa ne razboim pe tema asta dar nici sa jucam hora-mpreuna. Esenta aici e nu ca zic eu ca toti ceilalti, care nu au fost botezati in Hristos vor merge in iad - ideea e ca daca eu, care am fost botezata in Hristos si care m-am impartasit cu insusi Trupul si Sangele Lui, Il relativizez si-L pun pe aceeasi treapta cu subiectivismele altora, ma duc in iad sigur. Inainte de toate cred ca noi, ortodocsii, asta nu avem voie sa facem. Nu sa dam cu anatemele-n stanga si-n dreapta, dar si ce am primit in dar - pai sa il tinem mai presus de orice altceva. Si restul cu ale lor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand zici "invingerea ereziilor" banuiesc ca te referi la (re)aducerea ereticilor la adevar, nu? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) | colaps | Generalitati | 72 | 27.12.2015 02:21:26 |
Mucenicie s-au Sinucidere? | Sanduu | Generalitati | 32 | 01.03.2012 11:46:27 |
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului | catalin2 | Dogmatica | 13 | 25.12.2011 13:58:57 |
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 19:48:32 |
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! | ortodox4life | Generalitati | 56 | 11.02.2009 20:08:14 |
|