Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2010, 20:52:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
:)) frate andrei, in stilul acesta putem rastalmaci absolut orice. putem lua toate invataturile la puricat, putem gasi motiv pentru orice, justificare pentru orice, argumente pro si contra orice. pana la urma asta si este credinta.. este credinta nu certitudine, caci daca l-am vedea cu ochii trupesti pe Dumnezeu nu am mai crede, am STI.
eu nu sunt de acord cu asta - de la o anumita varsta s-a sclerozat parintele arsenie, sau parintele iustin si gata, ii izolam. sa incercam sa ne gandim si la duhul ortodox, caci duhul acesta este intreg. sa vedem, ce aflam astazi se potriveste cu ce se afirma de peste 2000 de ani? daca nu, de ce nu? daca da, Slava lui Dumnezeu!
Se cunosc oare cazuri de Parinti imbunatatiti ajunsi la senilitate dementa?!? Nu cred nici eu acest lucru. As zice mai degraba ca datorita credintei, ei isi pastreaza seninatatea si prospetimea gandirii pana in ultima clipa de viata. Senilitatea se datoreaza si ea unor pacate, nu doar varstei inaintate.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 21:28:22
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

nu am zis asta, Doamne fereste! dadeam un exemplu negativ doar, sper ca nu s-a inteles gresit.. Intr-adevar, credinta statornicita aduce omului limpezimea mintii chiar si la o varsta inaintata.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:28:47
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Se cunosc oare cazuri de Parinti imbunatatiti ajunsi la senilitate dementa?!? Nu cred nici eu acest lucru. As zice mai degraba ca datorita credintei, ei isi pastreaza seninatatea si prospetimea gandirii pana in ultima clipa de viata. Senilitatea se datoreaza si ea unor pacate, nu doar varstei inaintate.
of,of, of, Anca, iar ne vedem perfecti si cei mai cu mot de pe planeta. Evident ca vazuta din Scandinavia senilitatea si dementa se explica doar prin pacat, insa daca in vizitele tale dese in Romania ai trece si pe la un camin de batrini si ai cunoaste cu adevarat mai multa lume ai avea surpriza sa vezi foarte multa lume fara pacate, preoti batrini monahi, mireni batrini credinciosi care sufera prin institutii si azile.

Eu cu duhovnicul meu tocmai l-am ingropat pe un Preot bulgar batrin care din cauza incoerentelor lui de gindire si verbale a fost dat afara din casa abuziv, ca un ciine de catre SOTIE SI FICA LUI! si trimis la un motel sa moara... daca ai stii ce om bun a fost, blind...el era Duhovnicul duhovnicului meu..Dumnezeu sa-l Odihneasca
ehhhe, daca ai stii cita suferinta se ascunde in spatele imaginii idilice pe care VREI SA O VEZI TU venita in vizita la minastirile CELEBRE , ai fi putin poate mai realista!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:55:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Andrei, ti-a scapat ceva: eu vorbeam despre parintii imbunatatiti, nu despre orice parinte; caci mai inainte erau pomeniti Pr. Arsenie Papacioc si Pr. Iustin Parvu.
Uite, nu imi aduc aminte acum versetul, dar am citit in biblie, ca cei cu credinta sunt aparati de Dumnezeu si raman limpezi la minte. Cand imi trebuie un citat, atunci nu-l gasesc... dar il voi gasi odata si odata. Oricum era din NT.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 01:56:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit ,,fara de pacate"

In general mi-am exprimat parerile deschis, transant si fara falsa modestie sau ,,smerenie mindra". Modestia este buna in lumea lume acolo unde convenientele si duhul ateu lupta sa inlocuiasca buna asezare crestina si duhul cuminte al omului induhovnicit . Nu vreau sa se inteleaga insa tendentios cum ca as fi adeptul al altei atitudini decit cea pe care o afisez clar ... Am intervenit in discutie deoarece m-a ,,atras" sofismul cum ca exista oameni fara pacate, si inca destui . Chiar ma gindeam sa-i spun intro zi Sf. Vasile cel mare : avva, te-ai cam grabit facind afirmatia cum ca ,,bolile noastre sunt pacatele noastre" pt. ca nici habar nu ai citi oameni sunt fara de pacate (dar bolnavi), adica sfinti, astazi pe pamint iar bolile au o cauza dovedit medicala si sociala si nici de cum in pacatele noastre. Desi dupa tine inca multi alti parinti ai bisericii si si chiar contemporani au dovedit afirmatiile tale (mai ales in domeniul psihiatriei)noi nu mai credem povesti dintr-acestea . Asa ca tu ar trebui sa te numesti Sf. Vasile cel Invechit si sa ramii rezervat deoarece astazi avem la mare cinste si cautare Sf. Medicina si Sf. Psihosociopatologie care ne-au dovedit cu acuratete ...de ce ne imbolnavim noi...si unii dintre noim chiar credem ...
Astazi, ca si ieri dealtfel, lumea nici nu mai stie si nici nu mai este interesata sa cunoasca cu precizie ce este pacat si ce nu; spovedaniile sunt din ce in ce mai blinde si mai conciliante , epitimiile simbolice sau absente ceea ce face sa avem sansa de a vedea ,,sfinti" mult mai multi (mai la tot pasul)decit in trecut. Bine, in realitate nici pe departe nu este asa dar ...asa este ,,frumos" sa vorbim politicos intre noi ! La preoti , cele mai multe si mai mari pacate sunt legate de felul in care isi implineste slujirea lui de servant al altarului . Din cauza tuturor inovatiilor din cadrul slujbelor pe care le fac si a deslegarilor cu discernamint discretionar acestia f. rara se spovedesc la calugari (cunoscuti pt. exigenta lor iar preotii mireni pt. greselile lor)ci isi aleg duhovnici tot un mirean mai relaxat in slujire ca ei insisi. De aceea este si mult mai greu pt. un preot , fata de un mirean, sa se mintuiasca . A se vedea in acest sens vedenia parintelui Cleopa cu staretul sau Ioanichie Moroi care adormise si despre care se dorea sa se stie daca s-a mintuit sau nu. Indiferent ca un preot este batrin sau tinar, ca si un mirean de altfel, ori ca are barba sau nu , plete sau nu , ca se inconjoara numai de carti de teologie ori ca are un port cit mai sobru , judecarea lui daca este ,,bun" sau nu , adica virtuos sau pacatos se face numai dupa faptele sale si nu dupa nimic altceva ...
Dar una peste alta, cred ca este ,,imbucurator" ca sporeste numarul sfintilor in societatea laica si biserica secularizata contemporana !
In exemplul pe care l-am citit eu mai sus ...nu ma indoiesc ca nu ar fi asa cum s-a scris, nu ci eu doar am facut o mica divagatie de la afirmatii bazat pe observatii personale . Atit ! Asa, o parere ! Restul curge ca si inainte !

Last edited by zaharia_2009; 09.01.2010 at 02:01:28.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2010, 23:24:00
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Auzi mai frate Zaharia da Sfantul Vasile cel Mare e viu sau mort?
Sfantul Vasile cel Mare este viu si duhovniceste si biologic ca avem Sfintele sale moaste,iar sufletul Sfantului e in Rai fiind viu duhovniceste.
Ti-a zis fratiei tale Sfantul Vasile cel Mare care e parerea sa fata de discutiile ecumenice?
Eu nu cred.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 23:04:14
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Si eu sunt impotriva ecumenismului.Am o intrebare.De ce,la slujba,preotul se roaga pentru unirea tuturor credintelor?Probabil se refera la convertirea celorlalti la ortodoxie,dar e cam ambigua exprimarea
Vechi 12.01.2010, 00:46:23
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Auzi mai frate Zaharia da Sfantul Vasile cel Mare e viu sau mort?
Sfantul Vasile cel Mare este viu si duhovniceste si biologic ca avem Sfintele sale moaste,iar sufletul Sfantului e in Rai fiind viu duhovniceste.
Ti-a zis fratiei tale Sfantul Vasile cel Mare care e parerea sa fata de discutiile ecumenice?
Eu nu cred.
Tu frate te joci cu notiuni definite de stiinta precis dar fara sa le sti definitia sau continutul . Eu nu doresc sa te jignesc dar parca dupa ce si cum postezi incerc sa-mi reamintesc ca ai formatie de inginer si sa te inteleg astfel . Nu ma incerca cu lucruri curente,elementare , poti avea surprize . Asa de exemplu te anunt ca nu doresc sa mai discut cu tine pina nu-ti vei insusi corect notiunea de ,,viu biologic". Nu doresc sa fiu sarcastic dar pina nu imi spui definitia corecta nu mai vorbim deoarece unul vorbim de slanina si celalalt de faina...si in cazul acesta cum sa ne intelegem . Renunta la copiat paragrafe din carti si incearca mai mult sa ,,vorbesti" liber si corect.
Daca asa stau lucrurile simple ,curente , ce sa mai discutam despre starea sf. Vasile cel mare ? Mai spun doar ca in gindirea , trairea si vorbirea curenta a crestinului traitor nu mai exista notiunea de mort ci de adormit . Crestinul care crede ca la sfirsitul vietii moare este demn de ...mila !
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 11:35:16
REBUS REBUS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Stiu asta (primul lucru)
Exista mai multe forumuri de dialog ecumenic.
Nu este acelasi lucru cu Arie. Arie era un eretic proaspat, protestantii au in spate o lunga istorie iar credinta lor este legata si de greselile catolicilor.
BOR a făcut bine că a intrat în împărăția CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor) Ps.15, pentru a lega pe cel tare lucA 11, 22.

Noi trebuie doar să-i aducem aminte Sfântului Sinod că Domnul nu poate să mai aștepte [LUCA XII (,) L] ca BOR să mai lase la o parte dreptatea și iubirea lui Dumnezeu, CI pe aceasta se cuvine să o facă (2 Tesaloniceni 2, 11) și pe aceasta (BOR ȘEF E Apoc. 2, 1-7) să nu o lase pentru ca să se vestească aPOC 18; 22, 17.

VIno SI VEZI
5. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram la voi, vă spuneam aceste lucruri ?
6. SI acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui.
8. Și atunci se va arăta cel fără de lege(,) pe care Domnul IISUS îl va ucide cu suflarea gurii Sale SI (l )va nimici cu strălucirea venirii SALE.
61. Vă smintește aceasta ?
62. DAR, dacă veți vedea pe Fiul Omului, suindu-Se acolo unde era mai înainte?
II TesALoniceni II IoAn VI ?
SI nai
VAS AN
IVI I O
LA MULȚI ANI
2 0 1 0
Ps. 67
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 13:22:23
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Si eu sunt impotriva ecumenismului.Am o intrebare.De ce,la slujba,preotul se roaga pentru unirea tuturor credintelor?Probabil se refera la convertirea celorlalti la ortodoxie,dar e cam ambigua exprimarea
Nu se roaga pentru unirea credintelor, ci a "credintei":
"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam".

Adica cerem ca noi, toti cei ce venim catre Hristos, sa ne impartasim de aceeasi credinta in Duhul Sfant, astfel ca sa ajungem sa-i dam Lui toata viata noastra.

Credinta este un dar dumnezeiesc la care participam. Degeaba participam daca nu ni se impartaseste Duhul Sfant, care sfinteste credinta si viata noastra. Iata de ce noi nu ne vom putea niciodata ruga pentru ecumenism, caci acesta nu cere "impartasirea Sfantului Duh", pentru ca nu Il cunoaste.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14