Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 15:03:32
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Frumos pasaj.
Din pacate, nu multi mai sunt cei care practica medicina din pasiune.
Iar cand omul ajunge sa isi savarseasca slujba fara a mai simti emotie si bucurie, atunci totul devine rutina, mecanic si rece.

Iar rutina cere niste stimulente. De aceea, doctorii vor sa se mai incalzeasca cu "o cafeluta", sa se mai indulceasca cu "o ciocolata", sa se mai intareasca cu "o sticla de ceva bun" sau cu orice lucru "primit in dar".
Alaturarea aproape mecanica intre medici si ...'daruri"este tendentioasa si arata de fapt manipularea societatii romanesti intr-o anumita directie, manipulare de care putini scapa. Si scapa cei care au medici in familie si au invatat ca patru pachete de cafea nu e egal plata intretinerii, ca 'sticluta"nu inseamna plata chiriei si nici a ratei la banca; in definitiv toate categoriile profesionale pot fi platite, la cerere in cafea, tigari sau bomboane de ciocolata. Problema profunda ascunsa dincolo de aceste lucru nu poate fi eludata prin caderea in derizoriu.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 15:34:42
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Medici care se roaga exista si in ziua de azi dar se cheama vraci, nu medici.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 16:07:42
antiqu's Avatar
antiqu antiqu is offline
Member

Data înregistrării: 16.12.2009
Locație: Timisoara
Thumbs down

Acum 2 ani am avut amandoi parintii internati in spitalul municipal. Cand ii vedem cat sufera as fi dat si ultimul ban doctorilor ca spaga numai sa-i vindece...
Doctorii stiu asta si pur si simplu din cauza ca se stiu deasupra oricaror judecati umane ulterioare (Colegiul Medicilor e o farsa facuta in bataie de joc), profita la maximum de durerea familiei pacientului. Dupa ei, asistentele si infirmierele la fel. O cunostinta a plecat de la salariul mai mare intr-o clinica privata sa lucreze in spital si e foarte multumita cu salariul de bugetar fiindca "atentiile" pacientilor sunt mai mult decat castiga dincolo.
Ma gadesc cu stupoare atunci cat poate castiga medicul chirurg care face operatia propriu-zisa.
Ca o concluzie, daca un politist primeste bani de la un contravenient ca sa scape de amenda, este arestat, dat in presa si toata lumea il arata cu degetul ca fiind cel mai mre infractor.
Da, dar un politist nu poate sa "uite" in pacient niste tampoane de vata infectata sau sa-i scoata organul sanatos in locul celui bolnav... asta daca e suparat bineinteles ca nu si-a primit "remuneratia"...
As fi curios ce ne poate spune un doctor despre subiectul asta daca e vreunul pe forum si are vreun acces subit de sinceritate...
Note Bene: Daca imi aduc bine aminte, patronii spirituali ai medicilor sunt Sfiintii fara arginti Cosma si Damian...
Vechi 19.01.2010, 18:46:01
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Alaturarea aproape mecanica intre medici si ...'daruri"este tendentioasa si arata de fapt manipularea societatii romanesti intr-o anumita directie, manipulare de care putini scapa. Si scapa cei care au medici in familie si au invatat ca patru pachete de cafea nu e egal plata intretinerii, ca 'sticluta"nu inseamna plata chiriei si nici a ratei la banca; in definitiv toate categoriile profesionale pot fi platite, la cerere in cafea, tigari sau bomboane de ciocolata. Problema profunda ascunsa dincolo de aceste lucru nu poate fi eludata prin caderea in derizoriu.
Cunosc pe cineva care a stat mai mult pe la medici, decat pe acasa.
Din pacate, cei curati sunt mult prea putini fata de marea lor masa.
Schimbarea brusca a multora, din duri in "amabili", in functie de "dar", m'a mahnit oridecate ori am auzit despre ea.

Dar asa este aproape in orice domeniu.

Reply With Quote
Răspunde

Tags
legamant medici

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interventia si terapia medicilor reprezinta a 3-a cauza a mortii in SUA cocacoc Generalitati 4 20.08.2011 21:09:14
CE ar trebui sa contina Chivotul Noului Legamant? MariS_ Generalitati 13 09.07.2010 00:05:20
O noua forma de guvernamant luceafaruldincer Din Noul Testament 15 01.03.2010 09:40:47
Exista vreun legamant la hirotonire? sophia Preotia (Hirotonia) 10 15.07.2009 22:21:56
Forma bisericii matad Secte si culte 8 15.09.2008 12:10:14