Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2010, 12:16:30
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
dupa parerea mea textul
Parerea ta nu intereseaza pe nimeni. Sau poate pe "fratii" adventisti.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 16:37:41
iust79 iust79 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.01.2010
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Parerea ta nu intereseaza pe nimeni. Sau poate pe "fratii" adventisti.
poti sa-mi spui cum se numeste subiectul pe care postam? (Forum Crestin Ortodox>Biserica Ortodoxa.... - ca sa nu-ti fie prea greu sa gasesti raspunsul :)) )

Last edited by iust79; 21.01.2010 at 17:44:16.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2010, 09:05:54
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
poti sa-mi spui cum se numeste subiectul pe care postam? (Forum Crestin Ortodox>Biserica Ortodoxa.... - ca sa nu-ti fie prea greu sa gasesti raspunsul :)) )
Topicul se numește "Intrebări pentru adventiști, baptiști și penticostali". Cred că nu a fost destinat doar pentru întrebări retorice, ori de genul "ortodocșii întreabă, ortodocșii răspunde"(sic); ci pentru dialog.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 22:38:53
mircea lacatus mircea lacatus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Am niste intrebari pe care le adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?
Si ca sa dau si un exemplu: cum explicati prin intermediul VT iubirea de vrajmas, stiut fiind ca in VT se aplica Legea, care spune: ochi pentru ochi. Ce faceti intr-o situatie, incare VT indeamna la "ochi pentru ochi", iar NT la intoarcerea si a celuilalt obraz?

Deasemeni v-as ruga sa imi spuneti cum se face impartasania cu Trupul si Sangele Domnului in bisericile adventiste, baptiste si penticostale? Cum se procedeaza pentru a transforma painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului? Cand are voie credinciosul sa se impartaseasca?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
.......Vechiul testament invata poporu evreu cum sa traiasca si cum sa procedeze ,invatatura era stricta pt el .Noi luam din el doar ceea ce putem face sub HAR adica sa corespunda cu invatatura noului TESTAMENT ,in vechiul testament este aratat totul ce trebuia sa se intample in noul testament .Domnul in noul TESTAMENT nu ne invata legea ci harul de aceea noi trebe sa respectam invatatura noului testament noi nu suntem evrei ,ci suntem credinciosi dintre neamuri ai noului legamant (testament) Trupul si sangele Domnului nu se transfrorma ,el a curs pt pacatele noastre iar vinul si painea simbolizeaza doar trupul si sangele domnului si se face in amintirea mortii domnului 1corinteni 11:23-30 asa este scris ....sar putea scrie multe despre tema aceasta .Fiecare intrebare biblica despre vreo tema biblica are raspuns biblic ,noi doar trebuie sa cercetam biblia ,Eu nu sunt nici baptist nici penticostal nici adventist sunt CRESTIN ca cei de la inceput ...daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 22:50:07
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mircea lacatus Vezi mesajul
.......contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298
Daca ai ceva de spus, spune-o aici, pt asta este forumul...ca sa se discute.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 10:04:06
almaris
Guest

Implicit

Citat:
daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298
Raspunzi la ORICE fel de intrebare? Interesant. Ai terminat teologia? Nu cred, cel putin din postarea ta se vede ca mai ai multe de invatat. Ma rog, toti avem. Pana una alta, pe aici oamenii discuta unii cu altii si nu se ofera sa raspunda la intrebari considerand ca mai avem multe de lamurit.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:12:18
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
Fariseii au inventat aceste "basme evreești"- cum le numește apostolul Pavel
Pavel [Paul] era el insusi evreu. Tot asa evanghelistii si Iisus.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 10:16:10
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
.......Vechiul testament invata poporu evreu cum sa traiasca si cum sa procedeze ,invatatura era stricta pt el .Noi luam din el doar ceea ce putem face sub HAR adica sa corespunda cu invatatura noului TESTAMENT ,in vechiul testament este aratat totul ce trebuia sa se intample in noul testament .Domnul in noul TESTAMENT nu ne invata legea ci harul de aceea noi trebe sa respectam invatatura noului testament noi nu suntem evrei ,ci suntem credinciosi dintre neamuri ai noului legamant (testament) Trupul si sangele Domnului nu se transfrorma ,el a curs pt pacatele noastre iar vinul si painea simbolizeaza doar trupul si sangele domnului si se face in amintirea mortii domnului 1corinteni 11:23-30 asa este scris ....sar putea scrie multe despre tema aceasta .Fiecare intrebare biblica despre vreo tema biblica are raspuns biblic ,noi doar trebuie sa cercetam biblia ,Eu nu sunt nici baptist nici penticostal nici adventist sunt CRESTIN ca cei de la inceput ...daca doresti raspunsuri la orice fel de intrebare ma poti contacta pe id meu mircealacatussenior sau la nr de tel 0755158298
Iisus era evreu insa a propavaduit si explicat Biblia Lui evreiasca si ne-evreilor. El nu a cerut sa se scrie alt testament.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 19:31:17
ben_gal
Guest

Implicit

Am o nelamurire.
"sabat", mai exact "Șabat", vine de la cuvintul ebraic
שבת
si este vorba de ziua a VII-a cind Domnul s-a odihnit dupa geneza.
Cuvintul "Șabat" inseamna simbata", insa crestinii dau acest nume duminicii.
Incurcatura mare!
In Biblie scrie ca nepastrarea Șabat-ului va intarzia venirea Mintuitorului și poate ar fi bine sa fie respectata simbata și nu duminica.
Ce parere aveti?

Last edited by ben_gal; 20.03.2010 at 19:34:11.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 19:38:14
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Adica? Te mantuiesc daca te tii de sabat? Daca il calci, gata.
Pai ce te faci, ca nu te-ai nascut adventist?

Si cum e cu "stampila sau sigiliul sabatului"?

Conform doctrinei AZS, mantuirea se ofera de Dumnezeu?
@
Chariots of Fire is a 1981 film .....
The conflict of the movie comes when Liddell finds out that his race is scheduled to be on Sunday, a day that he refuses to run on because of his Christian convictions. Despite extreme pressure from his country and fellow athletes, he stands by his convictions
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50