Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2010, 18:23:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Eram sigura ca daca spun ca nu mai e nevoie de indreptar dupa un nr. de ani de dus la biserica o sa se interpreteze ca ma consider sporita duhovniceste...
Nu e vorba de nici o sporire , e vorba de faptul ca spunand de atatea si de atatea ori, mi s-a intiparit in minte ce am de spus, pana la urma e vorba de memorie...
Nu anii de dus la biserica te ajuta sa sporesti duhovniceste, ci intensitatea trairii...
Da, eu am ajuns la concluzia ca nici nu conteaza ce mai spui, ca unii abia asteapta sa o dea cum vor ei...ba ca ei tocmai pentru ca sunt prea smeriti il folosesc, deci oricum ai da-o, isi gasesc niste atuuri ale crestinului perfect...iar smerenia a devenit un fel de bici aplicat de cel "smerit" celui chipurile "pacatos" pentru a se simti...
Vechi 23.01.2010, 18:24:59
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Este bine sa citim indreptarele de spovedanie, dar sa avem si discernamant. A bifa pacatele de pe lista, vorba cuiva, si a te duce sa indrugi verzi si uscate in fata preotului...
Vechi 23.01.2010, 18:26:54
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Implicit

Andrusca, eu sunt mai prostuta, ma prind mai greu, sincer nu am inteles ce vrei sa spui...
Vechi 23.01.2010, 18:29:03
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Iertati-ma ca insist pe chestiunea asta, cea a sapunului parfumat, insa in ce consta exact pacatul folosirii lui?
Dupa ce te speli cu el nu poate mirosi nimeni parfumul sau, decat daca sta cu nasul lipit de pielea ta iar atunci ajungem, intr-adevar, la alte pacate daca persoana respectiva nu este sotul.
Daca sapunul cu glicerina este singurul care nu miroase inseamna ca a fi smerit a ajuns sa coste scump, pentru ca un asemenea produs de curatire e scump. Eu cred ca a cumpara un sapun ieftin e semn de smerenie (ne-fandoseala), nu a da de 2-3 ori mai mult pe unul cu glicerina tocmai in numele smereniei... Iar sapunurile ieftine, stiti si voi, sunt toate parfumate.

Daca sa disecam tot ceea ce facem, ajungem sa ne punem intrebari si despre sampon, balsamul de par, despre spalatul pe dinti, samd.
Tind sa cred ca e si asta o ispita, si inca una serioasa: a te crampona in toate aspectele, pierzand din vedere esentialul.

Doamne-ajuta!
Ai pus pe punctul pe Iiiiiiiiii!!!!

Doamne ajuta!
Vechi 23.01.2010, 18:35:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Zaharia, sa iti fie rusine obrazului pentru ceea ce i-ai scris aici lui Fani.
Si te mai dai de teolog si misionar, om serios la 47 ani. Bah!
Sora draga, atita timp cit nu am nici o tangenta cu tine , nici o parola, nici o atingere cum iti permiti sa fi atit de grosolana ? Asteapta macar sa avem un contact direct si apoi 'om vedea !
Nu ma surprinde ca esti atit de impardonabila deoarece te manifesti conform capacitatilor tale dar ca nu esti in stare sa citesti si sa intelegi un mesaj si ca te erijezi in ,,aparatorul" altcuiva deja frizeaza prostul gust . Iti recomand sa citesti cu atentie si sa recitesti ceea ce am postat si sa revii cu pareri ca sa discutam si sa facem analiza pe text . Stiu ca a te exprima in limba materna , a gindi si a activa afectiv poate fi de multe ori extrem de dificil dar cu exercitiu se poate trece peste asta . Iti propun sa renunti la injurii pt. ca nu sta bine unei femei si sa revii mai calma ... daca ai ceva substanta ! Sa-mi precizezi cind m-am dat teolog-misionar .
Vechi 23.01.2010, 18:35:32
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Andrusca, eu sunt mai prostuta, ma prind mai greu, sincer nu am inteles ce vrei sa spui...
Hmmm...cred ca ai inteles gresit, oricum si eu sunt la fel

Nu am timp sa mai detaliez acum, fug la masa....ideea era ca sunt de acord cu tine, si nu cu altcineva...
Vechi 23.01.2010, 18:41:20
mirelat
Guest

Implicit oficial

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Sa-mi precizezi cind m-am dat teolog-misionar .
scrie (sau scria) pe pagina ta. si mi-ai scris mai demult si pe mp. sorry, nu mai am mesajul ca sa-l transcriu aici.

Zaharia,

Cred ca ai intins coarda prea mult. Tin sa te anunt ca voi cere admin-ului banarea ta de pe acest forum, pentru jigniri repetate aduse membrilor.
Vechi 23.01.2010, 19:10:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit iubire?

eu cred ca ar fi cazul sa incercam sa trecem peste orgolii si sa ascultam/ intelegem opinia celuilalt.
Sa avem o atitudine macar matura.. daca nu crestina.
Asta cu banarea este o atitudine de "spuseee lu' tovarasa".
Mai ales ca banarea nu este ceruta pentru postari cu adevarat hulitoare ale unora, nici pentru postari cu tenta sexuala (ale acelorasi!), nici pentru erezii grosolane etc.

Suntem atenti la mesaj sau la felul in care este exprimat?
Daca vrem sa banam... va rog sa aplicam aceleasi reguli pentru TOTI forumistii.
(nu doar pentru cei ale caror opinii deranjeaza)

Last edited by anna21; 23.01.2010 at 19:17:57.
Vechi 23.01.2010, 19:19:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
astia care bateti atata moneda pe buchea cartii, lasati teoria si ziceti mai bine cat de bine puneti in practica spovedania dupa indreptar.
Mirela, eu am parinte duhovnic de vreun an si un pic. Pana atunci ma spovedeam unde nimeream sispovedania dura 2 minute. Am parinte cu studii inalte in strainatate si cu niste ani de slujire acolo (deci nu un calugar de care vad ca se face haz pe acest topic; a propos, cine o fi oare etalonul ortodoxiei, noi, astia caldiceii, care facem haz de toate sau calugarii - unii dintre ei, nu zic toti - care duc o viata sfanta)! Si stii ce mi-a spus de prima data? La mine nu merge oricum: te apuci sa imi tii toate posturile, incerci sa vii la biserica cu fusta si batic in cap si mi-a pus in brate indreptarul de spovedanie al parintelui Cleopa,care are mai mult de 193 de puncte. Recunosc,m-am dus la el pentru ca l-am vazut om luminat, cu carte, cu studii in strainatate si am fost impresionata. Nu e cum spuneti voi,cei din strainatate (si va cred!) ca sunt unii din preotii de acolo, adica nu face niciun fel de concesie, cunoaste foarte bine canoanele, tine traditia (inclusiv cea cu neintratul in biserica in anumite zile din luna!), nu e liberal in gandire si nu are niciun fel de idee novatoare in privinta asta. In consecinta, ce sa fac, ma tin si eu de duhovnic. Cand ma duc la spovedanie, imi trec pe o lista mai intai ce am eu pe suflet, apoi consult si indreptarul de spovedanie... si sunt sigura ca am mult mai multe pacate decat ce se scrie acolo!
Vechi 23.01.2010, 19:23:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Inca o chestiune, de asta nitel mai serioasa, zic eu. Am citit ieri in "Pelerinul roman", la sectiunea despre canoanele care se dau pentru diverse pacate, ca femeile care-si taie parul sunt date anatemei si ajung direct in iad. Asta in timp ce pentru criminali (de voie) se interzice cuminecarea timp de 25 de ani.

Judecati si voi cu mintile voastre cum sta treaba pentru ca pe mine asemenea exemple de canoane ma lasa fara grai...

Doamne-ajuta!
Nu sunt eu chemata sa judec canoanele.
In primul rand acel canon spune un pic altfel:
"Daca vreuna dintre femei, pentru asceza paruta, si-ar tunde parul ce i l-a dat Dumnezeu spre aducerea-aminte de supunere, sa fie anatema ca una ce strica porunca supunerii."

Intelegi?
Cu totul altceva exprima acel canon, dincolo de taierea parului.
Eu nu il inteleg deplin, ca urmare nu pot sa-l comentez, in nici un caz sa-l anulez eu dupa mintea mea!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08