![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
eu propun cine crede in aceasta facatura sa se vaccineze, cine nu normal ca NU, iar indecisii sa se documenteze si sa faca ce cei ei ca e mai bine pentru ei. ca aici se bat cei care cred si cei care nu cred in vaccin.
ESTE VREUNUL DE AICI INDECIS? ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii ce ma gandesc eu insa, ce s-ar fi intamplat daca companiile farmaceutice ar fi avut inspiratia sa spuna ca de fapt Michael Jackson a decedat din cauza porcinei...iti dai seama ca nimeni nu mai gandea, si nu mai conta ce isi injectau??? Of of of...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba vaccinarea este si un mod de a raspandi virusul respectiv. Un exemplu cu un alt virus: pana acum cativa ani, majoritatea copiilor mici faceau o infectie cu rotavirus, care producea diaree, varsaturi, starea foarte proasta, etc. Fireste copilul suferea, necesita ingrijire speciala, in cazuri grave putea fi chiar internat in spital. Cam pana la 2 ani si jumatate, toti copiii treceau prin aceasta boala, extrem de rar se intampla dupa 3 ani si niciodata dupa 5 ani. Acum vreo doi ani, ne-au facut un pustiu de bine domnii doctori si au introdus vaccinarea antirotavirus. De atunci virusul s-a intarit extrem de mult si il fac si copiii mari si adultii. In primavara trecuta am fost internata in spital cu unul dintre baietii mei care isi rupsese mana. O fetita din salon a luat acest rotavirus (fiind in spital, a fost diagnosticata de mai multi medici pediatri). L-am luat si eu si fiul meu si altii din salon. La randul meu l-am pasat mai departe. O prietena care este medic mi-a spus ca de cand s-a introdus acest vaccin, au nenumarate cazuri de infectii cu rotavirus care imbolnaveste familii intregi cu parinti, bunici, etc. Tineti minte ca majoritatea parintilor si bunicilor au facut boala in copilarie si la virusul normal erau imuni. In privinta gripei porcine, era foarte ciudat faptul ca pana acum o luna, cazurile de imbolnavire erau razlete, cand se stie ca gripele sunt foarte contagioase. E de ajuns sa stai in autobuz cateva minute langa un bolanv ca sa te pricopsesti si tu cu gripa, nu mai zic de un membru al familiei, un coleg de clasa... Ei bine, porcina era tare rara. Problema este ca dintre cei care se vaccineaza o parte chiar fac boala si... sunt si ei contagiosi, nu-i asa? Cred ca va fi un dezastru in momentul in care va incepe vaccinarea in scoli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca observatiile tale aparent pertinente si rezonabile nu se explica musai cum vrei tu. In primul rand virusul e f. contagios si rezistent la factorii de mediul iar daca oamenii nu stiu mai nimic despre el, e normal sa se imbolnaveasca in lant, mai ales in spital sau chiar in familie. In al doilea rand testul de diagnosticare nu se face de mult timp, deci pana nu de mult putea fi confundat cu oricare alt factor care produce diaree. In al treilea rand, exista mai multe tulpini, iar imunitatea fata de una nu presupune imunitatea si fata de celelalte. In al patrulea rand, nu neaparat toti l-au avut, in al cincilea rand imunitatea nu e musai sa fie permanenta (depinde de starea sistemului imunitar si ea se deterioreaza cu varsta). Iar ca sa inchei, as mai spune ca nu este exclus 100% sa ai dreptate pe undeva deoarece cel putin un vaccin (Rotarix) foloseste virusul atenuat administrat oral, deci nu este absolut exclus sa se repete cazul cu VPO (vaccin polio oral) care s-a dovedit nu de putine ori sursa de raspandire a poliomelitei, de acea nici nu se mai foloseste in prezent in multe tari. In ceea ce priveste vaccinul pt gripa porcina concluziile tale sunt total aiurea: este normal ca raspindirea sa creasca cu timpul, mai ales ca majoritatea populatiei este nevaccinata, iar pe de alta parte vaccinul nu contine virus atenuat ci inactivat. Desigur, greseli de fabricatie nu sunt excluse, mai ales ca in mod ciudat acest vaccin contine thiomersal care este un conservant, adica se presupune ca ar feri vaccinul de contaminare. Ori, acest conservant se foloseste traditional exclusiv in vaccinurile multidoza (unde riscul de contaminare este ridicat in momentul admistrarii dozelor individuale). Ori, cantagrip este monodoza deci prezenta thiomersalului nu poate fi explicata decat prin faptul ca este pe undeva o suspiciune de contaminare inca din etapa de fabricatie si incearca astfel sa se evite posibilele consecinte. Oricum, din declaratiile oficiale se pare ca doza de thimersal este extrem de redus, 0.01 mcg, in mod normal sunt doze de vaccin care contin in jur de 25mcg ceea ce face poate ca 0.01 sa fie prea frumos ca sa fie adevarat. In orice caz, doza ar fi trebuit sa fie mentionata in prospect dar probabil astfel lucrurile ar fi luat o turnura prea...legala. http://www.amfms.ro/din_presa/4288.html |
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nici vreun medic serios cu care sa ma cunosc n-am luat treaba prea in serios si stiu ca urmeaza inevitabil textul cu cata lume a murit. Este adevarat ca gripa poate ucide. Ca sa fie insa justificata o campanie de vaccinare atat de masiva ar fi trebuit efectiv sa discutam de un grad de risc cu un ordin de marime superior. Mortalitatea a fost prezentata falsificat raportat la cazuri declarate, adica 100 si ceva la 6 mii si ceva. Total eronat, orice medic care stie statistica ar rade de asta, pentru ca toti stim ca la fiecare caz ajuns sa fie diagnosticat sunt cel putin zeci daca nu sute de cazuri care n-au ajuns nici la spital, necum la diagnostic. Asadar, o mortalitate care pare inspaimantatoare, in realitate nu e nici macar cuantificata serios. In plus, nimeni nu a argumentat serios vaccinul, s-au spus povesti cu "drobul de sare". Niciodata in istoria medicinei serioase nu s-a produs atata scandal pe o ipoteza. "Ce ne facem daca virusul face ca ala de gripa spaniola" nu e nimic stiintific. E marketing.
Raportat la incidenta bolilor mortale "pe bune" o sa va fac doua comparatii. Daca conduceti masina in trafic un an aveti un risc mai mare (sensibil mai mare) de a muri de asta. Daca aveti batrani (in special batrane) peste 65 de ani in casa, riscul sa cada accidental si sa-si rupa ceva suficient de rau ca sa moara din complicatii este cu un ordin de marime peste riscul "porcinei" iar daca persoana are peste 80 de ani cazaturile accidentale sunt printre cele mai frecvente cauze de moarte in chinuri, si anume cu doua ordine de marime peste riscul gripei. Ei bine, daca accidentele la volan sunt cat de cat incriminate si cel putin alcoolismul la volan este combatut, n-am auzit in Romania nici urma de campanii de prevenire a accidentelor la varstnici. Asta spune un lucru: zelul de a combate o epidemie care nu se incadreaza nici macar la "primele 100 de cauze de risc fatal" este suspect. Cu atat mai mult cu cat: daca la anul apare un nou virus, nimeni nu ne-a povestit cate asemenea campanii de vaccinare putem conduce inainte sa cauzam intr-adevar o catastrofa prin cumul de manevre medicale care, luate separat, sunt vezi-doamne perfect sigure. La aceasta etapa epidemia va tinde probabil sa se plafoneze pentru ca sunt deja cu boala facuta (in forme putin simptomatice) o gramada de oameni si acestia, ipso facto, nu vor mai putea fi vectori. Stiu ca 100 de morti e un bilant rau. Dar ca sa justifice ce au declansat "capetele luminate" ale sistemului eu am invatat la scoala ca trebuiau sa fie cam 1000. Asa e medicina, mai cinica. Intr-un fel sau altul. Pragmatic vorbind, s-a spus bine ca trebuia o campanie tintita pe cazurile cu risc numai ca vanzarile produse in acest caz nu ar fi fost in nici un caz profitabile pentru companiile producatoare de vaccinuri. Povestea ca au murit anormal de multi tineri e numai partial adevarata intrucat: orice virus nou ucide mai multi tineri pentru ca ei raspund mai dur (avand forta mai mare) la agresivitatea unui germen nou. Adica: e la fel de adevarat ce s-a spus ca gripa porcina omoara mai multi tineri pentru fiecare epidemie "de novo". In plus, tinerii se prezinta la medic mai frecvent decat varstnicii pentru ca au educatie mai multa, sunt mai rasfatati, au mijloace de a se prezenta mai bune etc. Incercarea de a impune tratamente cu forta sub indiferent ce pretext este o incalcare flagranta a directivelor pentru sanatate ale "sfintei" UE pe care "sfanta" UE pretindea ca le va apara cu... "acribia canoanelor" (haha). Exceptand un nebun furios si declarat periculos prin proceduri nu tocmai simple, nu exista nici o circumstanta legala care sa justifice indiferent ce tratament impus. Problema nici nu e gripa in sine ci precedentul ingrozitor care se produce. Urmeaza sa fim fortati sa ne tratam pentru ce le-o trasni in cap "lorzilor sistemului". Last edited by inorog; 24.01.2010 at 01:15:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
N-ai inteles mare lucru..
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Am scris deja.
(re)citeste. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine singura problema cu gripa asta porcina este crearea precedentului. Adica au reusit sa dea drumul la o pandemie , ce a adus un plus de profit marilor companii farmaceutice.
E un succes si cred ca vor mai urma si altele... |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A murit gripa porcina? | Lavrentiu | Generalitati | 11 | 24.04.2011 15:52:10 |
Un actor răpus de gripa porcină ! | cristiboss56 | Generalitati | 13 | 06.01.2010 20:45:48 |
Gripa porcina sau gripa porceasca? | iulyaan | Generalitati | 38 | 18.11.2009 17:16:56 |
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? | lifeman | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 11.05.2009 00:24:45 |
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? | lifeman | Generalitati | 0 | 08.05.2009 12:09:17 |
|