Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2010, 00:53:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Ba vaccinarea este si un mod de a raspandi virusul respectiv.
Un exemplu cu un alt virus: pana acum cativa ani, majoritatea copiilor mici faceau o infectie cu rotavirus, care producea diaree, varsaturi, starea foarte proasta, etc. Fireste copilul suferea, necesita ingrijire speciala, in cazuri grave putea fi chiar internat in spital. Cam pana la 2 ani si jumatate, toti copiii treceau prin aceasta boala, extrem de rar se intampla dupa 3 ani si niciodata dupa 5 ani. Acum vreo doi ani, ne-au facut un pustiu de bine domnii doctori si au introdus vaccinarea antirotavirus. De atunci virusul s-a intarit extrem de mult si il fac si copiii mari si adultii.
In primavara trecuta am fost internata in spital cu unul dintre baietii mei care isi rupsese mana. O fetita din salon a luat acest rotavirus (fiind in spital, a fost diagnosticata de mai multi medici pediatri). L-am luat si eu si fiul meu si altii din salon. La randul meu l-am pasat mai departe. O prietena care este medic mi-a spus ca de cand s-a introdus acest vaccin, au nenumarate cazuri de infectii cu rotavirus care imbolnaveste familii intregi cu parinti, bunici, etc. Tineti minte ca majoritatea parintilor si bunicilor au facut boala in copilarie si la virusul normal erau imuni.

In privinta gripei porcine, era foarte ciudat faptul ca pana acum o luna, cazurile de imbolnavire erau razlete, cand se stie ca gripele sunt foarte contagioase. E de ajuns sa stai in autobuz cateva minute langa un bolanv ca sa te pricopsesti si tu cu gripa, nu mai zic de un membru al familiei, un coleg de clasa... Ei bine, porcina era tare rara. Problema este ca dintre cei care se vaccineaza o parte chiar fac boala si... sunt si ei contagiosi, nu-i asa? Cred ca va fi un dezastru in momentul in care va incepe vaccinarea in scoli.
Vorbesti din experienta limitata si fara cunostinte medicale de specialitate?

Pentru ca observatiile tale aparent pertinente si rezonabile nu se explica musai cum vrei tu.

In primul rand virusul e f. contagios si rezistent la factorii de mediul iar daca oamenii nu stiu mai nimic despre el, e normal sa se imbolnaveasca in lant, mai ales in spital sau chiar in familie.

In al doilea rand testul de diagnosticare nu se face de mult timp, deci pana nu de mult putea fi confundat cu oricare alt factor care produce diaree.

In al treilea rand, exista mai multe tulpini, iar imunitatea fata de una nu presupune imunitatea si fata de celelalte.

In al patrulea rand, nu neaparat toti l-au avut, in al cincilea rand imunitatea nu e musai sa fie permanenta (depinde de starea sistemului imunitar si ea se deterioreaza cu varsta).

Iar ca sa inchei, as mai spune ca nu este exclus 100% sa ai dreptate pe undeva deoarece cel putin un vaccin (Rotarix) foloseste virusul atenuat administrat oral, deci nu este absolut exclus sa se repete cazul cu VPO (vaccin polio oral) care s-a dovedit nu de putine ori sursa de raspandire a poliomelitei, de acea nici nu se mai foloseste in prezent in multe tari.

In ceea ce priveste vaccinul pt gripa porcina concluziile tale sunt total aiurea: este normal ca raspindirea sa creasca cu timpul, mai ales ca majoritatea populatiei este nevaccinata, iar pe de alta parte vaccinul nu contine virus atenuat ci inactivat.

Desigur, greseli de fabricatie nu sunt excluse, mai ales ca in mod ciudat acest vaccin contine thiomersal care este un conservant, adica se presupune ca ar feri vaccinul de contaminare. Ori, acest conservant se foloseste traditional exclusiv in vaccinurile multidoza (unde riscul de contaminare este ridicat in momentul admistrarii dozelor individuale).

Ori, cantagrip este monodoza deci prezenta thiomersalului nu poate fi explicata decat prin faptul ca este pe undeva o suspiciune de contaminare inca din etapa de fabricatie si incearca astfel sa se evite posibilele consecinte.

Oricum, din declaratiile oficiale se pare ca doza de thimersal este extrem de redus, 0.01 mcg, in mod normal sunt doze de vaccin care contin in jur de 25mcg ceea ce face poate ca 0.01 sa fie prea frumos ca sa fie adevarat.

In orice caz, doza ar fi trebuit sa fie mentionata in prospect dar probabil astfel lucrurile ar fi luat o turnura prea...legala.

http://www.amfms.ro/din_presa/4288.html
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A murit gripa porcina? Lavrentiu Generalitati 11 24.04.2011 15:52:10
Un actor răpus de gripa porcină ! cristiboss56 Generalitati 13 06.01.2010 20:45:48
Gripa porcina sau gripa porceasca? iulyaan Generalitati 38 18.11.2009 17:16:56
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? lifeman Stiri, actualitati, anunturi 1 11.05.2009 00:24:45
Informatii despre cum se manifesta gripa porcina? lifeman Generalitati 0 08.05.2009 12:09:17