Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2010, 19:44:09
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alina-ileana Vezi mesajul
de ce sa_mi risc sanatatea' are dreptate preotul. catolicii nu fac acest lucru..... credeti ca merg toti in iad ? , iar noi, "sfintii" ortodocsii....mergem toti in paradis....!!!!!!!!!!!!!la catolici nici pomeni nu se fac...in senul ca ...nu se dau "de pomana " haine , coliva, colaci,mancare ,bautura......si totusi ....cei ce mor...nu vin inapoi....
in schimb au vesnic flori proaspete si CURATENIE la morminte. sotul meu e din ardeal. la ei sunt alte obicee ,fata de zona olteniei...si totusi pretind ca sunt ortodocsi. haideti sa gandim totusi...... suntem in 2010, stiinta e destul de avansata..... ar fi cazul sa avem un pic de respect fata de noi insine.......pe vremuri nu era stiinta, iar oamenii cu greu depaseau pragul de 50 de ani de viata...de ce oare??????? acum vrem sa parem cu totii BISERICOSI. mai bine sa fim RATIONALI........eu prefer sa raman neimpartasita , decat sa beau dupa unul care nu s-a spalat pe dinti(in viata lui), sau care are cine stie ce virus..... in DUMNEZEU cred. dar.....sa ne aducem aminte de-o zicala: DUMNEZEU i-ti da , dar nu-ti baga'n traista!!!!!ratiunea innainte de toate !
De obicei sunt o persoană pacifistă și foarte calmă dar postarea ta mi se pare total lipsită de bun simț de aceia te-aș întreba ce cauți tu pe acest forum creștin-ortodox ?
Dacă gândești așa nu te supăra dar TU NU EȘT VIE și nici nu vei fi nicodată oricți ani vei trăi.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 18:19:51
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

1. Preotului din prima postare ar trebui sa i se aduca aminte de sfintii inchisorilor ,carora li se aducea de comunisti fecale si urina in inchisori ca sa faca Sf.Liturghie iar acum le curge mir din moaste.

2.In poza din ziar ,postata de andrei_im,copilul e speriat ca deja mancase ,poate chiar bine.Reporterul putea sa intrebe asta pe mama micutului.Daca copilul mic e nemancat, pana pe la ora 11-12,cand se impartaseste deschide gura din instinct.

3.In postarea cu Sf.Maximovici ,nu e vorba de un sfant ci de un om.Sfant a devenit ulterior,dupa moarte.La momentul desfasurarii actiunii era OM.(punct)

edit :om =simplu muritor (inca odata punct)

Last edited by o_tzaranca; 15.03.2010 at 18:26:38.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 18:41:25
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
1. Preotului din prima postare ar trebui sa i se aduca aminte de sfintii inchisorilor ,carora li se aducea de comunisti fecale si urina in inchisori ca sa faca Sf.Liturghie iar acum le curge mir din moaste.

2.In poza din ziar ,postata de andrei_im,copilul e speriat ca deja mancase ,poate chiar bine.Reporterul putea sa intrebe asta pe mama micutului.Daca copilul mic e nemancat, pana pe la ora 11-12,cand se impartaseste deschide gura din instinct.

3.In postarea cu Sf.Maximovici ,nu e vorba de un sfant ci de un om.Sfant a devenit ulterior,dupa moarte.La momentul desfasurarii actiunii era OM.(punct)

edit :om =simplu muritor (inca odata punct)
Te rog din suflet sa ma ierti ca ma voi exprima direct si fara menajamente sau preparatii la adresa ta :
taranca, taranca dar esti mult mai departe, cu posibilitatea de intelegere ,decit multi dintre noi. Si inafara de capacitatea de intelegere se vede ca si credinta iti este mai temeinica. Cel putin asa vad la acest moment, la altele ... cine stie !De multe ori confratilor le este necesar sa le facem traduceri din romana in romana pt. a intelege despre ce se vorbeste si mai mult ,trebuie sa le precizam si sensul ei neavind dibacia de a le pricepe. Si cu toate acestea de multe ori eforturile ramin zadarnice ! Fiecare are treaba cu ce vrea el sa spuna reducind ,,socializarea" la momolog. Suntem cu totul mult prea departe de sensul si folosul real al dialogului, al comunicarii si comuniunii !!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 20:34:45
alina-ileana alina-ileana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Locație: italia
Angry bravo tie!

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
De obicei sunt o persoană pacifistă și foarte calmă dar postarea ta mi se pare total lipsită de bun simț de aceia te-aș întreba ce cauți tu pe acest forum creștin-ortodox ?
Dacă gândești așa nu te supăra dar TU NU EȘT VIE și nici nu vei fi nicodată oricți ani vei trăi.
OARE CINE ESTI TU ? ESTI DEMN SA-I JUDECI PE ALTII ? cred ca mi se face greata!... am spus doar ca ar fi mai indicat sa folosim.....dar de ce iti explic eu tie ? purtarea ta e lipsita de bun simt! te mai si cunosc....si stiu de ce esti capabil!!!!! sunt Vie...,cred in Dumnezeu dar detest persoanele care cred ca sunt "fara de pata"(ca tine)....INNAINTE SA FACEM PE SFINTII FARA DE PATA..... HAI SA ASCULTAM PARERILE CELOR DN JUR.....vad ca-ti place sa faci pe VEDETA
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 22:00:39
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
OARE CINE ESTI TU ? ESTI DEMN SA-I JUDECI PE ALTII ? cred ca mi se face greata!... am spus doar ca ar fi mai indicat sa folosim.....dar de ce iti explic eu tie ? purtarea ta e lipsita de bun simt! te mai si cunosc....si stiu de ce esti capabil!!!!! sunt Vie...,cred in Dumnezeu dar detest persoanele care cred ca sunt "fara de pata"(ca tine)....INNAINTE SA FACEM PE SFINTII FARA DE PATA..... HAI SA ASCULTAM PARERILE CELOR DN JUR.....vad ca-ti place sa faci pe VEDETA
Să știi că sunt femeie .Dumnezeu să te lumineze
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 16:56:20
alina-ileana alina-ileana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Locație: italia
Cool Stiu

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
să știi că sunt femeie .dumnezeu să te lumineze
stiu foarte bine cine sunteti....nu am vrut sa precizez ....din respect fata de persoanele din jur..... Asa sunt eu..... Nu-mi place sa-mi ridic poalele....
Reply With Quote
Vechi 16.03.2010, 17:12:54
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Si eu stiu cine este Dorina Stoica!

Citat:
stiu foarte bine cine sunteti....nu am vrut sa precizez ....din respect fata de persoanele din jur..... Asa sunt eu..... Nu-mi place sa-mi ridic poalele....
O cunosc pe Dorina Stoica de aici si de aici si mai ales de aici.

si ma bucur ca o cunosc!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
impartasire, lingurita

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? skicolour Impartasania (Taina Euharistiei) 1 11.05.2011 21:46:58
impartasire bebelus ginabadea Impartasania (Taina Euharistiei) 11 21.02.2011 18:53:29
Deasa Impartasire NECTARIE Impartasania (Taina Euharistiei) 2 18.01.2011 15:46:52
Postul fara impartasire gavriil Postul 23 29.11.2009 19:54:37