Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 25.03.2010, 07:25:05
mirelat
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit fain e pestele

Citat:
În prealabil postat de aureliapopescu Vezi mesajul
Va urez sa le preparati si sa ma pomeniti cand le gustati: " Vai, ce reteta buna ne-a trimis Aurelia din Braila!"
Doamne ajuta!!!
Sa stii Aurelia ca eu am sa te pomenesc, sa fii sanatoasa si sa ne mai dai retete de la Braila!
Reply With Quote
  #2  
Vechi 25.03.2010, 09:40:10
aureliapopescu aureliapopescu is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.11.2005
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Mesaje: 104
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Sa stii Aurelia ca eu am sa te pomenesc, sa fii sanatoasa si sa ne mai dai retete de la Braila!
DOAMNE AJUTA!!!
Multumesc de urari...cu draga inima va trimit retete in limita timpului...desi cred ca cel mai bine ar fi sa da-ti o fuga la Braila...mergem pe malul "girlei" si ce prindem aia mancam...!!!
LA MULTI ANI DE ZIUA BUNEIVESTIRI!!! AZI E ADEVARATA ZI A FEMEII!!!
Reply With Quote
  #3  
Vechi 25.03.2010, 09:56:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 21.09.2006
Mesaje: 4.824
Implicit Sarmale din peste

Am primit de la cineva aceasta reteta. Sper sa va fie de folos.

Sarmale din peste
Ingrediente: 1 varza;150 g orez; 2 cepe; 1 pahar vin; 1 pahar suc rosii; 3 linguri ulei; 200 g carne scrumbie afumata dezosata; piper, marar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupa gust; 1,5 kg carne dezosata peste alb (merge si crap, dar cu stiuca sau salau
e perfect)

Mod de preparare:
• Ceapa se taie bob de orez si se pune la calit in ulei
• Carnea de salau si scrumbie se toaca
• Se amesteca bine ceapa cu carne si cu 1 praf de piper (sau cat va
place), ceva ienibahar si marar, orez
• Se umplu sarmalele
• Restul de varza se toaca
• Se pune putin ulei in oala, un strat de varza, foi de dafin, cimbru, apoi
sarmalele – presarate cu varza din cand in cand; ultimul strat e de
varza, cu ramurele de cimbru, foi de dafin, boabe piper
• Se toarna vin, apa si suc de rosii si se pune oala acoperita pe foc mic,
pe tigla, cum e datul la sarmale, cateva ceasuri

In acest fel se umplu si ardeii grasi, inotand in sos de rosii

In Delta se mananca curent, vara si iarna, sarmale cu peste.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26