Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2010, 17:07:52
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Frumusetea se poate manifesta peste tot. Chiar in operele cu continut frivol, sau serios dar 'pagan', muzica are o frumusete care depasetste continutul. De altfel la opera conteaza dupa parerea mea mai putin actiunea, care este un pretext, decat muzica.
Iar frumusetea il reflecta pe Dumnezeu, oriunde ar fi ea.

Daca ar fi sa vedem sau sa citim numai lucruri cu continut crestin, nu am mai putea citi nici marea literatura universala...
Fani, operele cu continut frivol nu-l reflecta pe Dumnezeu, in nici un caz !
Una-i frumusetea fireasca, a lucrurilor normale, naturale, alta e frumusetea lucrurilor care impatimesc, care trimit spre pacat. Pentru ca si pacatul are frumusete pentru pacatos...

Nu cred ca trebuie condamnate opera sau muzica sau literatura in general, dar trebuie selectat cu grija tot ce vedem/citim/ascultam.
Am vazut de curand un afis al unei piese de teatru cu nume mai ciudat, pe afis apareau niste doamne nu f imbracate . E clar ca un crestin nu are ce cauta la o asemena piesa.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 17:17:36
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Bleah, mie nu imi plac operetele. Ma plictisesc teribil daca merg...
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 21:16:19
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
Fani, operele cu continut frivol nu-l reflecta pe Dumnezeu, in nici un caz !
Una-i frumusetea fireasca, a lucrurilor normale, naturale, alta e frumusetea lucrurilor care impatimesc, care trimit spre pacat. Pentru ca si pacatul are frumusete pentru pacatos...

Nu cred ca trebuie condamnate opera sau muzica sau literatura in general, dar trebuie selectat cu grija tot ce vedem/citim/ascultam.
Am vazut de curand un afis al unei piese de teatru cu nume mai ciudat, pe afis apareau niste doamne nu f imbracate . E clar ca un crestin nu are ce cauta la o asemena piesa.
Nu stiu, atunci inseamna ca un crestin nu ar trebui sa asculte Nunta lui Figaro, sau sa citeasca o scrisoare pierduta sau D'ale Carnavalului? Ca este vorba despre adulter in astea.
Vechi 25.03.2010, 22:57:09
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

te uiti la opere si la oricare alta sceneta pt documentare si sa-ti creezi o idee despre ce s-a scris,s-a compus, nu trebuie sa si repeti ceea ce se interpreteaza pe scena
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 00:30:00
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Referitor la cele spuse de Windorin..nu ma refeream la cei care au in cap ..un anumit tip de muzica zbuciumata..este putin scos din context ma refeream la muzica ascultata cand ai o anumita stare..iar uneori poti avea si dispozitie pentru house...ma rog..poate cei mai tineri..este adevarat ca house-ul nu-ti poate aduce starea sufleteasca pentru a te ruga..iar despre senzatiile induse..da..dar nu in subconstient..si care sa ne afecteze direct starea de veghe..au fost studii..si se pare ca sunt pure baliverne..in timpul razboiului rece..am inteles..ca ambele mari puteri au demarat programe..de cercetare..dar au renuntat..pentru ca rezultatele nu erau concludente..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mergem din nou la Sfanta Parascheva! glykys Generalitati 27 01.05.2013 10:26:46
Cat de des mergem la biserica? cristian sergiu Generalitati 30 16.07.2011 21:25:20
Sambata mergem la Sf.Paraschiva!!! elizabeta Generalitati 67 23.11.2009 23:12:37
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! alecsandru Tinuta in Biserica 35 26.07.2009 01:57:02
De cate ori trebuie sa mergem la Sf Maslu pui Maslul 16 10.06.2008 20:23:11