Citat:
În prealabil postat de ben_gal
Multumesc pentru link-uri.
Le voi citi.
Subiesctul este: legatura dintre giulguri in general si folosirea cosciugelor ca o alta alternativa.
Nu stiu de ce noi, evreii nu folosim cosciuge. Poate ca asa scrie in vreo carte religioasa, poate e doar traditie, insa daca asa a fost la Yeshua, daca eram crestin asa as fi vrut sa fie cu mine atunci cind Domnul va hotari.
|
"Nu stiu de ce noi, evreii nu folosim cosciuge." - pai, raspunsul e f. simplu (cred

) - fiindca voi, evreii, in gr-al (acuma, nu stiu despre evreii ortodocsi) inca tineti legea veche (a lui Moise parca), si nu pe cea noua, instituita de Mantuitorul Iisus Hristos (pe care voi L-ati rastignit (adica, ma rog, stramosii vostri) si nu IL recunoasteti ca Dumnezeu). Acuma, nu interpreta gresit raspunsul meu, nu a fost formulat sau intentionat ca un fel de afront personal sau antisemit etc, ci era doar o parere, atata tot...
"daca eram crestin asa as fi vrut sa fie cu mine atunci cind Domnul va hotari." - pai, iarasi, f. simplu: fa-te crestin (ortodox), atunci!... treci la crestinism.

In plus, nu ai fi singurul, au mai fost destui evrei care au trecut la crestinism - un exemplu renumit si cunoscut (nu stiu daca si pt. tine), care mi vine acum in minte, ar fi cel al par. Nicolae Steinhardt - iti postez aici, iarasi, un link unde poti gasi ceva mai multe info despre dansul:
http://www.crestinortodox.ro/stiri/z...hia-79056.html