Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2010, 00:19:34
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit ben_gal, pana la urma totul ramane la alegerea/optiunea personala a fiecaruia

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Tatal lui Nicolae Steinhardt era evreu oricum, asa ca mult relatata trecere la crestinism a omului e prea mult amintita.
Faptul ca nu faceti ca Yeshua nu poate fi un motiv sa ma alatur voua, asa ca sfatul dumitale imi pare, cel putin, hilar.
Link-urile toate nu raspund la intrebarea:
De ce crestinii folosesc cosciuge"
Sunt si alte obiceiuri care nu seamana cu cele ale lui Yeshua, ca de exemplu consumarea de porci.
Diferentzele astea de care tot amintesti tu aici sunt fiindca ne ghidam dupa legi diferite - voi inca tineti legea veche, mozaica (sau iudaica, sau cum s-o mai fi numind), iar noi pe cea noua, instituita de catre Insusi Mantuitorul Iisus Hristos (pe Care voi L-ati rastignit atunci cand a venit pe pamant sa instituie aceasta Lege noua, refuzand sa-L recunoasteti ca Dumnezeu!) si despre care EL Insusi a spus, la Cina Cea de Taina si instituirea Sf. Impartasanii (si care se repeta in cadrul fiecarei Sf. Liturghii crestinesti-ortodoxe): 'Acesta este Sangele Meu, al Legii celei noi, care pentru voi si pt. multi se varsa, spre iertarea pacatelor'... ti-am mai explicat deja, si nu cred ca ar fi cazul sa mai insist, asa ca ma opresc aici... iar in ceea ce priveste credinta, stai linistit, ca nu am incercat aici sa fac presiuni asidue asupra ta sa ti-o schimbi si sa treci la crestinismul ortodox, ci era numai o amarata de sugestie (dealtfel, mentionata mai mult in gluma, fiindca anticipasem deja, cumva, in mintea mea, si eventuala reactzie, care, din cate observ, nu a intarziat sa apara... ). Nu am incercat aici sa iau eu vreo decizie pt. tine sau ceva de genul, referitor la credinta ta personala, ci alegerea, decizia iti apartine in intregime, este la latitudinea ta si nu a altcuiva etc... In manastirile noastre crestin-ortodoxe, in gr-al, nu se consuma carne de porc (in unele se consuma doar de peste sau deloc, depinde; si se mai cresc unele animale si pasari, dar mai mult pt. lapte, branza si oua), cred ca asta (ca si credinta etc) este si o chestie de optiune personala a fiecaruia (si aici, iarasi, depinde)... Imi pare rau ca link-urile postate de mine aici, anterior, nu ti-au prea fost de ajutor, si ca nu ti-au oferit raspunsurile pe care le asteptai sau cautai... cel putin, am zis, totusi, (ca nu m-ar costa nimic) sa incerc... Succes cu gasirea raspunsului cautat!...

Last edited by cherub; 31.03.2010 at 00:35:05.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoane nefacute de mana omeneasca Mihnea Dragomir Pictura si Sculptura Bisericeasca 18 22.04.2025 08:44:12
Icoane nefacute de mana omeneasca. georgeval Arta bisericeasca in general 9 09.08.2012 00:57:35
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti Lujootm Intrebari utilizatori 0 23.11.2010 19:11:55
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21