Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2010, 15:22:57
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit Pt Doriana

Sti ca anul viitor se implinesc 100 de ani de existenta a biserici voastre ? .Asta dupa ce v-ati despartitt de biserica ortodoxa .Incotro veti merge mai departe .cu interpretarile voaste a sfintei scripturi?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:38:02
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nu cred ca paganii pot intra in Imparatia lui Dumnezeu daca se fac ca niste copilasi... Pentru ca Domnul Isus ne avertizeaza ca "nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin Mine"... Adica putem ajunge la Dumnezeu Tatal numai botezandu-ne in Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh...
Desigur ca prin Hristos. Doar El le vorbea si le arata calea. Insa Domnul punea accentul pe curatia inimii. Iar paganul care devine credincios si are inima curata [numai Hristos poate curati inima] nu mai e pagan, nu?

Citat:
De ce trebuie sa asteptam sa pacatuim, apoi sa ne pocaim si deabia dupa sa ne botezam?...
Nu trebuie. Dar toti oamenii pacatuiesc. Cine poate sti exact care e data la care a facut primul pacat voit? De aceea Domnul ne-a oferit sansa de a ne pocai.

Nu as vrea sa discut prea mult despre botez, cum spunea cineva dinaintea mea, s-a discutat prea mult si prea fara folos. Dumnezeu e intelept si stie ce face, nu va lasa din mana Lui pe niciunul din cei care sunt scrisi pentru mantuire.

Cojanete, stiu si mi se pare irelevant. Ma voi duce inaintea lui Dumnezeu cu faptele mele, nu cu ale bisericii mele, nici cu ale neamului sau ale stiu eu cui. Tot ce vreau e sa fiu mantuita si sa traiesc cu Dumnezeu aici si dincolo de moarte.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 16:00:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Daca botezul nu este necesar, iar sfintenia copiilor se dobandeste prin meritele parintilor, daca nu credeti in pacatul ancestral, atunci pentru ce S-a mai intrupat, a suferit, a murit si a inviat Dumnezeu, dupa parerea voastra ? Sau nu Dumnezeu s-a intrupat, ci Isus a fost doar un om si un profet mai bun ca altii ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 16:09:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Daca botezul nu este necesar, iar sfintenia copiilor se dobandeste prin meritele parintilor, daca nu credeti in pacatul ancestral, atunci pentru ce S-a mai intrupat, a suferit, a murit si a inviat Dumnezeu, dupa parerea voastra ? Sau nu Dumnezeu s-a intrupat, ci Isus a fost doar un om si un profet mai bun ca altii ?
Botezul este foarte necesar, dar este un act al credintei mele, facut voit si cu libera alegere, ca sa-mi poate fi socotit ca fapta de credinta. Iar copiii sunt sfinti pana cand cresc mari si pacatuiesc PENTRU CA PARINTELE E CREDINCIOS, deci , nimic fara Hristos. Asta o spune Sf Ap Pavel, ce as mai putea adauga eu?

Cred ca Hristos e Dumnezeu intrupat care a murit pentru a reabilita omul cazut in pacat iar cei ce cred in El sa capete mantuirea. Fara EL nu ar exista pocainta, curatire, sfintire, nici nu sunt posibile alte fapte de credinta, caci numai El ne da putere sa le facem. Dar Dumnezeu e drept si nu va trimite in iad un copil care a murit nebotezat, fara sa apuce sa pacatuiasca, asa cum nici pe talharul de pe cruce nu l-a trimis in iad pentru ca nu a avut timp sa se boteze.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 16:30:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cred ca Hristos e Dumnezeu intrupat care a murit pentru a reabilita omul cazut in pacat

Care păcat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 16:41:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Care păcat ?
Pacatul ca notiune. Deci toate pacatele in care a cazut.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 18:11:18
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Pacatul ca notiune. Deci toate pacatele in care a cazut.
de la botez la moarte nu mai pacatuiti?cum faceti? nu mai traiti in lume?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 18:28:46
Senior Member

Implicit

Ca si voi. Nu mai pacatuim cu voia. Daca mai pacatuim fara voie ne cerem iertare de la Dumnezeu si ne straduim sa nu mai facem. Dumnezeu tine seama de faptul ca omul se lupta sa faca binele, desi raul sta lipit de noi, cum spunea Sf Ap Pavel.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 18:55:03
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Ca si voi. Nu mai pacatuim cu voia. Daca mai pacatuim fara voie ne cerem iertare de la Dumnezeu si ne straduim sa nu mai facem. Dumnezeu tine seama de faptul ca omul se lupta sa faca binele, desi raul sta lipit de noi, cum spunea Sf Ap Pavel.

Daca nu te deranjeaza, imi poti spune carei confesiuni apartii?
Vechi 31.03.2010, 19:00:16
Senior Member

Implicit

Desigur. :) Merg la penticostali si multi de pe aici stiu asta.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05