![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa ceea ce mi se pare nostim si hazliu e modul negustoresc-functionaresc in care faci analiza versetelor biblice,aproape pe variante logice... Tin sa-ti reamintesc,ca sa tii bine minte cat ai trai : Nicolae Steinhardt zicea,ca si logica si contabilitatea prea multa vine de la preainselatorul !!! In final, eu iti doresc sa te aduca Domnul pe calea cea buna si sa te scape de povara preainselatorului,de povara deraderii si a ironiei dracesti ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Prefer însă mai bine o interpretare logică a Bibliei decât una ilogică: „debarasează-te de milă, pune mâna pe bici și, lovește-ți aproapele fără cruțare”. Mulțumesc mult! Nici nu mai văd biciul pe nicăieri. Văd doar dragoste până și pentru vrășmași. Și eu îți urez un Paște Fericit! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vezi ca poate ai luat carti gresite de la sectarii sau ai fost pe la ei poate tiau otrvit mintea si inima.Daca esti un crestin adevarat de partea Ortodoxie tu sa marturisesti ca DUMNEZEU ESTE IUBIREA SI NU UN DUMNEZEU RAU CARE PEDEPSESTE.DUMNEZEU e un pedagog si un fel de psiholog care incearca sa ajuta pe omul,chiar daca omul cateodata este ispit Domnul ajuta in orice moment din viata sa.NU UITA!daca tu nu-ti recunosti credinta ta de ortodox,atunci esti ca si fiul rispitor,dar tu poti intoarece ca Domnul primeste cu bucurie in inima Sa.Si apropo daca esti catolic nu uita ca intotdeauna se scrie asa"Iisus Hristos",iar daca esti ortodox are trebui sa stii. PS."NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI;CACI CU JUDECATA CU CARE JUDECATI VETI FI JUDECATI,SI CU MASURA CU CARE MASURATI VI SE VA MASURA."(Matei cap 7,vers.1-2) deci nu mai judeca pe nimeni ca s-ar putea sa fi si tu judecat.Nu uita! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tie ti-e frica de un Dumnezeu razbunator si dur,probabil pentru pacatele tale care sunt multe,nu stiu !!! De aceea ai vrea un Dumnezeu soft ,care ,desigur,ca este foarte comod pentru un pacatos ca tine !!!(daca esti pacatos, asta, nu stiu !) Leapada-te de aceasta frica, accepta un dumnezeu obiectiv, al dreptatii !!! Desigur,ca Isus venind in lume isi propune sa salveze orice e de salvat,iara purezicunea sa o loveasca cu biciul ! Asta e logica suprema a dreptatii divine ! Parca in Vechiul Testament nu aveam un Dumnezeu soft ! Isus vine sa aduca iubirea si iertarea, insa in mod echilibrat ! Combinand ca un medic,drepatatea si iubirea,pentru a face bine bolnavului ! Iara in ce priveste omul indiavolit,scuza-ma dar nu pot crede ca Dumnezeu l-ar ierta de pilda pe Stalin ! Sau cine stie ! Insa nu uita, ca logica si ratiunea umana,ne sunt date de la el,de la Logos !!! Deci nu ne putem insela grav, uzand de ele just !!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul il iarta pe Stallin,daca el s-a spovedit si daca funerariile sale lau ajutat sa treca cu bine,atata,tot.Nu intelegi Domnul nostru Iisus Hristos este Judecator,dar e si un Dumnezeu de iubire nu de rautate.Da Domnul poate sasi pedepseasca un fiu dar El poate sal ierte.Da,fiindca fii lui Israel se tot rugau la idolatrii,de asta Il supara pe Dumnezeu,idolatriile in loc ca fii lui Israel sa se roage Lui,dar tot iau iertat,dar ei tot continuau sa se roage la pietrele alea fara suflet.De ce nu ierti pe aproapele tau?De ce? Iti dau sase leacuri impotriva osandirii care tie ti se potrivesc: 1.Trebuie sa ne retinem limba ca sa nu vorbim osandirii. 2.Cand vedem pe cineva ca greseste,trebuie sa-l compatimim,sa vedem in el pe cinveva bolnav si sa ne rugam pentru el,ca sa-l izbaveasca Dumnezeu din ghearele pacatului 3.Osandirea pe sine 4.Nu te lega de oamenii barfitori,nu te imprietenii cu oamenii clevetitorii(dar iartai prin rugaciune) 5.Smeriti-va!Luati aminte la pacatele voastre si nu la cele straine! 6.Sfintii Parinti au oprit aspru transmiterea ori povestirea cuvintelor straine cand acesta are caracter strain(informatorii).Retine! Cartea de Sfantul Serafim Alexiv-Nu judeca ca sa nu fi tu judecat.Sa iei si sa citesti din ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Isus insusi care e un model de actiune pentru noi, a pus mana pe bici,...deci, ne indeamna si pe noi sa ofacem, am zis ca eu nu pot sa zic cum,e prea greu, si nu ma bag...dar, indemnul l-am sesizat... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu a biciuit omule,dar ar trebui sa stii ca Mantuitorul nostru a fost biciut de romani.Da,Domnul,i-a certat,i-a mustrat dar tot iubeste,nu uita. Tu ce fel de crestin esti?iubitor,manios sau un judecator?Tu uiti ca Domnul este Judecatorul Lumii intregi,citeste si tu Sfintele Scripturi si vei gasi in ea si iubirea Lui fata de om,jerfa cea mai mare,.o jertfa ce ne arata ca suntem niste pacatosi,ticalosii ca L-am rastignit,dar El a facut numai si numai prin dragostea Sa de fata de om,sa nu uiti,dar a Inviat si nea spus sa ne bucuram.Deci daca nu vei intelege pe Domnul ca El este un bun Dumnezeu atunci esti un fatarnic,ai grija sa nu te ratacesti undeva. |
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor cu inima buna nu va mai intaratati cu fel de fel de iscoade, ca diavolul ne impinge pe toti in spate sa gresim , hai sa nu vedem in noi decat greseli, fiecare om este lasat de Dumnezeu ca o lucrare pe pamant si fiecare dintre noi avem misiunea noastra aici , asa ca nu trebuie sa judecam pe nimeni indiferent de ce face , trebuie doar sa il ajutam sa se indrepte prin exemplele noastre in fapte nu sfaturi.
Fiti buni si iertati-va aproapele, ca altfel nu vom fi iertati si mantuiti ! http://www.youtube.com/watch?v=RwFYUJb03d0 Pasii mei indrepteaza-i dupa cuvantul Tau si sa nu ma stapaneasca nici o faradelege. Izbaveste-ma de clevetirea oamenilor si voi pazi poruncile Tale. Fata Ta arat-o robului Tau si ma invata indreptarile Tale. Sa se umple gura mea de lauda ta, ca sa laud slava Ta, toata ziua mare cuviinta Ta! Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea! Last edited by Emanuel Cristian; 27.06.2010 at 22:02:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca a vrut sa ne arate ce nu trebuie sa trecem cu vederea: calcarea in picioare a credintei. Numai aici ne da voie - ba chiar ne indeamna prin propriul exemplu - sa punem mana pe bici. Si, da, de acord si cu vidoveczandrei - sfantul ierarh Nicolae, bland si iubitor, loveste cu palma obrazul cui? Al ereticului! Vedeti?
"Doamne, întoarce la bunătate și la rugăciune pe toți vrăjmașii mei! Amin!" (rugăciunea Părintelui Stareț de la Bușteni, Gherontie Puiu) Last edited by mishi55; 16.04.2010 at 19:43:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu as zice, ca dincolo de actul credintei, Isus a vrut sa instaureze LEGEA, adica buna randuiala in Cetate ! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Venirea lui Mesia (Isus Cristos) | Alin27 | Din Noul Testament | 23 | 23.12.2010 17:25:14 |
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) | Radu32 | Din Noul Testament | 15 | 03.12.2010 10:43:03 |
Mos Craciun sau Isus Cristos? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 27.12.2007 00:16:57 |
Hristos sau Cristos ? | irina4m | Generalitati | 14 | 04.12.2007 16:33:53 |
|