Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2010, 01:05:19
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

PF Daniel fiind inselat de draci publica acum pe www.basilica.ro niste absurditati pe care dracii l-au inselat de mai multa vreme sa le zica,anume ca Dumnezeu Iisus Hristos si-ar fi dat sangele sau ca rascumparare lui Dumnezeu Tatal.
http://www.basilica.ro/ro/stiri/bise...a_sambata.html
"Tot Tatălui i-a dat și propriul Său sânge, fără să-I fie cerut; iar sângele Lui a fost preț de răscumpărare pentru noi. "

http://www.crestinortodox.ro/diverse...xie-69388.html :

"Asadar prin Jertfa de pe cruce Hristos nu L-a imbunat pe Tatal Sau, ci a tamaduit firea suferinda a omului. Si aceasta nu se spune doar despre Jertfa de pe cruce, ci despre intreaga lucrare a iconomiei dumnezeiesti. Faptul ca El nu a imbunat pe Tatal, cum se sustine de catre cei din Apus, se vede limpede intr-un pasaj deosebit, de la Sfantul Grigorie Teologul. Pe vremea sa se discuta cum anume Si-a dat Hristos sangele, diavolului sau Tatalui. Iar Sfantul Grigorie a raspuns ca este necuvios sa sustinem ca Dumnezeu Si-a varsat sangele si l-a dat rascumparare diavolului spre a ne slobozi de sub stapanirea lui. Este o "ocara" pentru noi sa sustinem ca diavolul a primit sangele lui Hristos. Dar nici Dumnezeu nu avea trebuinta sa primeasca sangele Fiului Sau cel Unul-Nascut, prin urmare Tatal nu avea nevoie sa fie impacat prin sangele lui Hristos. Si intreaba Sfantul Grigorie: "Care ar fi temeiul pentru ca sangele Fiului Sau cel Unul-Nascut sa-L fi desfatat pe Tatal, Carele nu il primise nici macar pe Isaac cand ii fusese afierosit de catre tatal sau ci a schimbat jertfa, punand un berbece in locul jertfei omenesti ?". A sustine ca Dumnezeu-Tatal S-ar fi bucurat de sangele Fiului Sau cel Unul-Nascut este hulire. Ceea ci este de negandit chiar pentru starea omeneasca este si mai de negandit pentru Dumnezeu. Iar mai apoi Sfantul Grigorie spune ca Tatal nici nu a cerut si nici nu avea trebuinta de sangele Fiului Sau cel Unul-Nascut. Insa Hristos Si-a dat sangele spre tamaduirea si sfintirea omului."
(din cuvantul IPS Ierotheos Vlachos).

Eu am zis ca nu se cuvenea sa scriu pe site acestea ca poate sunt smintitoare pentru unii dar se pare ca m-am inselat.Se pare ca se cuvenea sa scriu de mai multa vreme si Dumnezeu sa ma ierte ca m-am lenevit.

Nu luati de bun ce zice PF Daniel,feriti-va sa aveti discutii dogmatice cu PF Daniel de unii singuri si tot ce vedeti la predici si tiparit de la PF Daniel dati la un parinte duhovnicesc sa va zica daca e asa sau nu.
Sa ne rugam pentru PF Daniel la preabunul Dumnezeu sa il miluiasca si pe dansul si pe noi.

Last edited by mihailt; 03.04.2010 at 02:09:20.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42