![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Impartasania nu e vreun premiu pentru cei fara de pacat, ci este medicament pentru cei bolnavi, adica noi. Noi nu-i refuzam copilului nici antibioticele, sau aspirina, care ii ajuta sa supravietuiasca pe pamant, si le refuzam viata vesnica? Mai mult, dupa cum arata Sfintii Parinti (de ex Sf. Ioan Gura de Aur), noi pacatuim in fiecare clipa, fara de numar, fara sa ne dam seama. Daca s-ar impartasi doar cei "fara de pacat", nu s-ar mai impartasi nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Maria nu s-a exprimat complet. Ea a vrut sa spuna ca adultii care PERSISTA in pacat , fara sa se schimbe ( sau sa incerce sa se schimbe) nu au ce cauta in fata altarului pentru Impartasanie, si are dreptate. Revenind la exemplul tau cu medicamentele..este ca si cum irosesti orzul pe giste |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
dar argumentul spus cu ironie , poate fi considerat argument ? sau argumentul se topeste in ironie si devine doar ironie argumentata ironic ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar de aici pana la a afirma ca Euharistia este pentru cei fara de pacat e cale lunga. Tocmai pentru ca Euharistia este spre iertarea pacatelor, ea nu este un premiu. Asta am vrut sa subliniez. Noi privim Euharistia ca pe unirea tainica (mistica) dar reala cu Hristos. Ea tine unita Biserica, unind oamenii in Trupul lui Hristos, femei si barbati, copii si batrani. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
N-ar fi hilar sa nu ii dai copilului piramidon pentru ca nu poate sa iti confirme ca doreste medicamentul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acest lucru este atat de cunoscut incat probabil Lavrentiu l-a considerat de la sine inteles si nu l-a mai mentionat. Dar chiar cu spovedanie, post.. restul: SUNTEM NEVREDNICI A NE IMPARTASI! Asta a spus. Nu venim sa ne impartasim "fara de pacat".. ca atunci chiar Sf. Impartasanie nu si-ar avea rostul, in viziunea mea, daca am fi fara de pata. Este un medicament pt pacatosi! edit: scuze, Lavrentiu, acum am vazut ca ai raspuns si tu. Am crezut ca te-ai retras ca nu are rost.. :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
si daca n-are pacat personal oare nu cu atat mai mult va domni Hristos in madularele lui? si oare COMPARI STAREA DE GRATIE a copilului primita la Botez cu STAREA de unire cu DUMNEZEU in mod nemijlocit prin IMPARTASANIE? CARE STARE E MAI DESAVARSITA ?
https://youtu.be/mvZARLkQmLk Last edited by flying; 13.04.2010 at 17:42:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos a inviat! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
nunta dintre un ortodox si un catolic | Marinela | Nunta | 30 | 16.07.2011 11:56:44 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
ce fel de catolic poate fi cel botezat ortodox | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 15 | 30.10.2010 16:55:32 |
Casatoria intre ortodox si catolic | ioanac27 | Nunta | 6 | 17.08.2009 14:07:52 |
|