Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 11:40:26
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Nu si-i boteaza; ei singuri aleg daca sa se boteze sau nu:P( de aceea eu sunt inca nebotezata). Am vazut si care se boteaza la 13 ani sau din contra, la 60 de ani; botezul la ei trebuie sa fie constientizat si oficiat din libera alegere a omului.
inseamna ca cel ce se boteaza la 60 de ani nu este considerat membru bisericii respective pana la acea varsta?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 11:48:34
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
inseamna ca cel ce se boteaza la 60 de ani nu este considerat membru bisericii respective pana la acea varsta?
Cei care se boteaza la 60 de ani sunt oamenii convertiti; ceilalti, care au crescut in sanul adunarii se boteaza in adolescenta sau pana in 30 de ani.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 11:57:59
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Cei care se boteaza la 60 de ani sunt oamenii convertiti; ceilalti, care au crescut in sanul adunarii se boteaza in adolescenta sau pana in 30 de ani.
ai ocolit raspunsul initial.
intrebarea era: la ce varsta isi boteaza neoprotestantii copii?
se intelege de aici ca ma refer si la cei convertiti la 60 de ani?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:17:36
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
ai ocolit raspunsul initial.
intrebarea era: la ce varsta isi boteaza neoprotestantii copii?
se intelege de aici ca ma refer si la cei convertiti la 60 de ani?
Cred că răspunsul a fost suficient de clar. Nu există o vârstă standard, fiecare copil/tânăr/adult/bătrân se botează când consideră că e pregătit pentru pasul acesta. Copilul e lăsat să aleagă el momentul potrivit, nu este dus cu forța la bazinul de botez.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:35:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cred că răspunsul a fost suficient de clar. Nu există o vârstă standard, fiecare copil/tânăr/adult/bătrân se botează când consideră că e pregătit pentru pasul acesta. Copilul e lăsat să aleagă el momentul potrivit, nu este dus cu forța la bazinul de botez.
nu a fost clar, vad ca si tu incerci sa ocolesti.
ideea e ca un copil de 12-13 ani nu poate sa decida singur pentru el.
va face ce ii vor spune parintii.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:37:17
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Ba poate sa opuna rezistenta inca de la varsta aceea. Asa cum poate sa-L caute pe Dumnezeu si de unul singur chiar la o varsta asa de frageda. Pe mine pe la 10 ani, fara sa-mi spuna nimeni nimic, ma apucase cititul Psalmilor, in conditiile in care singura Biblie din casa noastra statea neatinsa cu anii.
Vechi 15.04.2010, 12:38:06
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Ba poate sa opuna rezistenta inca de la varsta aceea. Asa cum poate sa-L caute pe Dumnezeu si de unul singur chiar la o varsta asa de frageda. Pe mine pe la 10 ani, fara sa-mi spuna nimeni nimic, ma apucase cititul Psalmilor, in conditiile in care singura Biblie din casa noastra statea neatinsa cu anii.
tu ce faci acum? tii cu sectantii?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:42:34
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Serios? Hai să-ți povestesc ceva. Am participat acum o lună la un festival al tineretului în cadrul căruia a avut loc și un botez. Printre ei s-a botezat și o fetiță de 11 ani. La sfârșit, pastorul a făcut un apel dacă mai dorește cineva să se boteze la viitorul botez. Printre cei 20 care au pășit înainte era și o fată de 13 ani. Menționez că părinții respectivilor tineri nu erau prezenți la acel festival să-i împingă înainte. Doar Duhul lui Dumnezeu i-a motivat pe tineri să se decidă pentru predarea inimii.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 12:51:02
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Serios? Hai să-ți povestesc ceva. Am participat acum o lună la un festival al tineretului în cadrul căruia a avut loc și un botez. Printre ei s-a botezat și o fetiță de 11 ani. La sfârșit, pastorul a făcut un apel dacă mai dorește cineva să se boteze la viitorul botez. Printre cei 20 care au pășit înainte era și o fată de 13 ani. Menționez că părinții respectivilor tineri nu erau prezenți la acel festival să-i împingă înainte. Doar Duhul lui Dumnezeu i-a motivat pe tineri să se decidă pentru predarea inimii.
Hai sa nu uitam ca si la un concert pop/disco/rock tot cam asa s-ar putea intampla si nu ai zice ca e fix Duhul lui Dumnezeu la mijloc. Exista un spirit de turma si o energie/presiune a grupului in absolut toate mediile, fie ca e mediu disco sau religios, mecanismul psihic e tot ala.

Un lucru pe care l-am constatat e ca la o slujba ortodoxa e foarte putina presiune din partea grupului, adica eu una nu o simt ca atare. Nu e nici un entuziasm general care sa ma sileasca la o anumita atitudine, declansand in mine mecanisme psihologice care sa-mi scurtcircuiteze liberul arbitru. E o oarecare discretie in participarea celorlalti la Liturghie si din cauza asta fiecare e liber sa primeasca doar atat cat poate si doreste, fara sa-i fie indus in mod artificial extazul, din exterior (prin atitudinea celorlalti).

Ca sa zic asa, vorbeste doar pastorul, nu behaie toate oile, si e loc de mai putina teatralitate.
Vechi 15.04.2010, 13:27:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
asta e rezultatul indoctrinarii
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 20.12.2012 00:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 21:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 12:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 20:46:05