![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Penticostalii si alti neoprotestanti isi binecuvanteaza copiii la nastere urmand ca abia peste cativa ani buni sa aiba loc si botezul(consimtit). Inteleg simbolistica botezului in apa dar la fel de bine, nu cred ca Dumnezeu ar trimite in iad un copil nebotezat; pe aceeasi idee merg si neoprotestantii care ii considera pe copii inocenti(nici chiar sfinti!!!); eu nu am nicio religie tocmai pentru ca nu am fost botezata de mica. Si chiar daca, repet, inteleg de ce ortodocsii isi boteaza copiii de mici(si nu am nimic impotriva), tot nu pot sa nu fiu de acord cu Nicolae Steinhardt care spunea( dupa ce a fost botezat in inchisoare) ca nimic nu se compara cu acea fericire si curatire a renasterii prin botez mai ales cand e si constientizata; copiii mici nu au cum sa simta ca le-au fost iertate si uitate pacatele cu ajutorul botezului in apa deoarece pe inimile lor nu apasa aceleasi pacate grele si jenante cum apasa pe noi. Ati putea sa-mi spuneti ca exista spovedanie pentru iertare de pacate...dar tot nu se compara cu ce simte un om mare, urat, "amortit" si fara speranta in momentul in care "intra in viata" prin botez...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
Penticostalii si alti neoprotestanti isi binecuvanteaza copiii la nastere urmand ca abia peste cativa ani buni sa aiba loc si botezul(consimtit). Inteleg simbolistica botezului in apa dar la fel de bine, nu cred ca Dumnezeu ar trimite in iad un copil nebotezat; pe aceeasi idee merg si neoprotestantii care ii considera pe copii inocenti(nici chiar sfinti!!!); eu nu am nicio religie tocmai pentru ca nu am fost botezata de mica. Si chiar daca, repet, inteleg de ce ortodocsii isi boteaza copiii de mici(si nu am nimic impotriva), tot nu pot sa nu fiu de acord cu Nicolae Steinhardt care spunea( dupa ce a fost botezat in inchisoare) ca nimic nu se compara cu acea fericire si curatire a renasterii prin botez mai ales cand e si constientizata; copiii mici nu au cum sa simta ca le-au fost iertate si uitate pacatele cu ajutorul botezului in apa deoarece pe inimile lor nu apasa aceleasi pacate grele si jenante cum apasa pe noi. Ati putea sa-mi spuneti ca exista spovedanie pentru iertare de pacate...dar tot nu se compara cu ce simte un om mare, urat, "amortit" si fara speranta in momentul in care "intra in viata" prin botez...:)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu si-i boteaza; ei singuri aleg daca sa se boteze sau nu:P( de aceea eu sunt inca nebotezata). Am vazut si care se boteaza la 13 ani sau din contra, la 60 de ani; botezul la ei trebuie sa fie constientizat si oficiat din libera alegere a omului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa presupunem ca merge un ortodox intr-o tara majoritar...catolica sau anglicana, sau baptista. Deci acolo ortodoxia ar fi o secta pentru ca e desprinsa de biserica majoritara. Sunt curioasa cat de bine s-ar simti cand l-ar lua un baptist prieteneste dupa umeri si l-ar intreba: "Draga sectantule, explica-mi si mie problema asta..." :)) Oare ar mai afisa definitia DEX-ului?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
inseamna ca cel ce se boteaza la 60 de ani nu este considerat membru bisericii respective pana la acea varsta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cei care se boteaza la 60 de ani sunt oamenii convertiti; ceilalti, care au crescut in sanul adunarii se boteaza in adolescenta sau pana in 30 de ani.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
intrebarea era: la ce varsta isi boteaza neoprotestantii copii? se intelege de aici ca ma refer si la cei convertiti la 60 de ani? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred că răspunsul a fost suficient de clar. Nu există o vârstă standard, fiecare copil/tânăr/adult/bătrân se botează când consideră că e pregătit pentru pasul acesta. Copilul e lăsat să aleagă el momentul potrivit, nu este dus cu forța la bazinul de botez.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ideea e ca un copil de 12-13 ani nu poate sa decida singur pentru el. va face ce ii vor spune parintii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|