![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu spui: a fost evanghelizare. Eu aș totuși câteva întrebări. Hai să vizualizez scena: din cer vine un sunet puternic, coboară niște limbi de foc și apostolii încep să vorbească în alte limbi. Datorită vâjâitului de vânt mulțimea se adună. Totuși această mulțime nu aștepta în jurul odăii de sus să audă ceva predici. Care cum a auzit, îmi imaginez eu, a alergat spre locul cu pricina. Dar să se strângă o mulțime cu reprezentanți din peste 15 etnii ia puțin timp. Cât? Un minut, cinci minute, un sfert de oră? Întrebarea mea este: Către cine au vorbit apostolii în alte limbi în acest interval de timp? Biblia nu spune nici că predicau, cu atât mai puțin că predicau evanghelia. Petru a predicat evanghelia un pic mai târziu. Dar nu în alte limbi. Biblia zice doar că „vorbeau faptele minunate ale lui Dumnezeu”. Lucrurile minunate ale lui Dumnezeu le poți exprima și în predică și în rugăciune. De fapt manuscrisele în original folosesc aici termenul „glossolalia” (glossa γλώσσα) nu „xenolalia”. Cu toate acestea eu pot să admit că aici a fost vorba de evanghelizare. Dar nu pot zice „sută la sută”. Citat:
Așa că nu putem spune altceva decât: „este posibil să...” Citat:
În concluzie: Nu avem o bază solidă în Sfânta Scriptură sau în Istoria Bisericii să afirmăm: „- Apostolii, prin vorbire în limbi, au propovăduit evanghelia în India, Africa , Europa centrala, de est, Europa vestica”. Este o probabilitate foarte mică. Nu putem spune nici: „scopul primordial al vorbirii în limbi este predicarea evangheliei”. Nu avem baze scripturale. Avem însă un fundament solid, multe argumente biblice, istorice și empiric logice să spunem: „vorbirea în alte limbi înseamnă, în primul rând, rugăciune”. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|