Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 00:16:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Satan este un imitator prin excelenta. Nefiind in stare sa creeze ceva imita darurile lui Dumnezeu ca sa semene confuzie. Si paganii au dragoste, sunt oameni morali [chiar tu spuneai asta]. Dumnezeu are prooroci, satan are clarvazatori. Dumnezeu vindeca, vindeca si satan [decat ca el pune stapanire pe sufletul omului pe care il vindeca, spre deosebire de Dumnezeu care da totul gratis]. Dumnezeu face minuni, face si satan. Si scopul lui e tocmai sa insele omul sa vina la el, sau macar sa respinga lucrarile lui Dumnezeu de frica sa nu fie inselat.

E drept ca in ziua de azi sunt mai mult imitatii decat daruri reale. Dar omul care il cauta pe Dumnezeu sincer si cu toata inima nu va fi inselat.
Numai el, adica oamenii nu pot ajunge sa faca ceva...inspirati fiind de el, si sa nu mai poata vedea diferenta? Adica oamenii sa fie imitatori ai lui Satan?

Poti detalia putin aceasta afirmatie " Dumnezeu are prooroci, satan are clarvazatori"?
Vechi 19.04.2010, 00:18:01
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana
E drept ca in ziua de azi sunt mai mult imitatii decat daruri reale. Dar omul care il cauta pe Dumnezeu sincer si cu toata inima nu va fi inselat.
Doriana, eu recunosc ca am un interes clinic in povestea asta.
Cand se pogoara duhul, te poseda sau mai ai control asupra propriei persoane?
Vechi 19.04.2010, 00:24:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Doriana, eu recunosc ca am un interes clinic in povestea asta.
Cand se pogoara duhul, te poseda sau mai ai control asupra propriei persoane?
Numai duhurile demonice poseda omul. Duhul Sfant nu forteaza niciodata omul sa faca ceva. Ii da doar un indemn launtric, invatandu-l cum sa se roage. Omul asculta doar daca vrea. Se roaga cand vrea, se opreste cand vrea. Si, crede-ma, nu se compara Duhul Sfant cu un oarecare duh. E Dumnezeu, Cel pe care Il iubim si adoram si caruia ne-am consacrat viata, ca si crestini. Nu-L poti confunda decat daca umbli dupa senzational si puteri paranormale. E o diferenta imensa. De fapt e chiar jenant sa-L comparam cu alte duhuri, Dumnezeu sa ma ierte.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.04.2010, 00:27:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Poti detalia putin aceasta afirmatie " Dumnezeu are prooroci, satan are clarvazatori"?
Pai, din dorinta de a imita proorocii care vad in viitor, satan a scos clarvazatorii, care vad foarte bine in viitor dar cu puterea celui rau. Acum isi zic si ei profeti, Iisusi, dar omul cu discernamant ii deosebeste.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.04.2010, 00:30:41
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai duhurile demonice poseda omul. Duhul Sfant nu forteaza niciodata omul sa faca ceva. Ii da doar un indemn launtric, invatandu-l cum sa se roage. Omul asculta doar daca vrea. Se roaga cand vrea, se opreste cand vrea. Si, crede-ma, nu se compara Duhul Sfant cu un oarecare duh. E Dumnezeu, Cel pe care Il iubim si adoram si caruia ne-am consacrat viata, ca si crestini. Nu-L poti confunda decat daca umbli dupa senzational si puteri paranormale. E o diferenta imensa. De fapt e chiar jenant sa-L comparam cu alte duhuri, Dumnezeu sa ma ierte.
Ai spus ca in momentul in care s-a coborat Duhul Sfant asupra ta, nu mai tii minte exact ce spuneai, deci ca nu erai perfect constienta de ceea ce se intampla cu tine...si atunci cum ai luat decizia sa te opresti din acea stare?

Cat timp tine o astfel de rugaciune?
Vechi 19.04.2010, 00:32:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Numai duhurile demonice poseda omul. Duhul Sfant nu forteaza niciodata omul sa faca ceva.
Bine.

Citat:
Researchers at the University of Pennsylvania School of Medicine have discovered decreased activity in the frontal lobes, an area of the brain associated with being in control of one's self. This pioneering study, involving functional imaging of the brain while subjects were speaking in tongues, is in the November issue of Psychiatry Research: Neuroimaging...

the authors related the frontal rCBF decreases to the loss of volitional control that is experienced while speaking in tongues.
Isi pierd controlul volitional in timpul acelei experiente. Am citat o singura sursa dar sunt mai multe pe aceeasi tema, alterari ale functiei cerebrale in lobul frontal.
Vechi 19.04.2010, 00:37:21
Senior Member

Implicit

Iata si -un studiu comparativ:

Citat:
And it seems to matter little to whom or what that religious activity is directed toward, for Newberg found similar brain activity in the brains of praying nuns. Though the nuns were praying to God, rather than meditating like the monks, they showed increased activity in the frontal lobe as they began focusing their minds. There was also a decrease of activity in the parietal lobe, seemingly indicating that the nuns lost their sense of self in relation to the real world and were able to achieve communion with God [source: Paulson].

There were, however, slight differences in the brain activity of one religious group: Pentecostal Christians who speak in tongues. The Pentecostals actually experienced a decrease in frontal lobe activity; instead of focusing their attention as the nuns and monks did, they paid less attention to the task at hand [source: Carey]. Even though they spoke in tongues, the language center of the brain wasn't activated [source: Paulson].
Pe mine ma pune pe ganduri chestia asta si nu doar dpdv medical.
Vechi 19.04.2010, 00:39:00
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai, din dorinta de a imita proorocii care vad in viitor, satan a scos clarvazatorii, care vad foarte bine in viitor dar cu puterea celui rau. Acum isi zic si ei profeti, Iisusi, dar omul cu discernamant ii deosebeste.
Da da da...ai spus ca Dumnezeu are prooroci, si cel cu coarne clarvazatori!!!

Deci cum e cu preotii nostri ortodocsi, clarvazatori...sunt de la Satan?

Si nu mi-ai raspuns la prima intrebare: Satan nu imita de unul singur, ca nu ar avea rost...ci se foloseste de oameni, care devin imitatorii lui, si care pot imita ceva ce ii indeamna el, deci ti se pare corecta aceasta detaliere a ceea ce ai spus tu?
Vechi 19.04.2010, 00:43:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Isi pierd controlul volitional in timpul acelei experiente. Am citat o singura sursa dar sunt mai multe pe aceeasi tema, alterari ale functiei cerebrale in lobul frontal.
In eventualitatea in care cel ce a scris articolul este obiectiv si sincer [am vazut pastori de la care aveam pretentii aruncand cu noroi fara fundament] , cazul relatat e posesiune demonica. Depinde pe cine a studiat si cat de sincer e. dar mai toti sunt pusi pe discreditat. E de inteles, data fiind avalansa de imitatii...

Citat:
Ai spus ca in momentul in care s-a coborat Duhul Sfant asupra ta, nu mai tii minte exact ce spuneai, deci ca nu erai perfect constienta de ceea ce se intampla cu tine...si atunci cum ai luat decizia sa te opresti din acea stare?

Cat timp tine o astfel de rugaciune?
Nu mai tin minte pentru ca au trecut vreo 13 ani, nu ca nu eram constienta. Eram perfect constienta . Tine cat vreau eu, nici mai mult nici mai putin.
Vechi 19.04.2010, 00:45:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Da da da...ai spus ca Dumnezeu are prooroci, si cel cu coarne clarvazatori!!!

Deci cum e cu preotii nostri ortodocsi, clarvazatori...sunt de la Satan?

Si nu mi-ai raspuns la prima intrebare: Satan nu imita de unul singur, ca nu ar avea rost...ci se foloseste de oameni, care devin imitatorii lui, si care pot imita ceva ce ii indeamna el, deci ti se pare corecta aceasta detaliere a ceea ce ai spus tu?
Ah, nu ma referam la preoti, n-am stiut ca le ziceti clarvazatori. Clarvazatorii sunt cei care se uita in globul de sticla, pe fotografia omului, sau alte metode. Da-le tu o alta denimire daca nu iti place a mea. Preotii stiu ca profetesc.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10