![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Si daca spui ca dureaza fix cat vrei tu, de unde stii ca nu tu iti induci starea aceea. Si daca totusi e un dar al duhului, de ce ai vrea sa inceteze vreodata?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă nu e și asta o capcană :), trimite-mi un link să o văd o înregistrare, pune întrebări la obiect din ce se întâmlă acolo și, dacă mă voi pricepe voi fi gata să comentez. Citat:
Cu educația mea de penticostal, ceea ce puteam vedea era foarte ciudat. Ai idee cam ce șoc este pentru un penticostal ca mine, care în copilărie și în tinerețe nu a intrat niciodată într-o biserică ortodoxă, și care a auzit: „ cei din lume (ortodocșii, te-ai prins) sunt idolatri. Pe lângă alți idoli pe care îi au (icoane, chipuri cioplite, etc) ei se închină și la cadavre”. Ok, tu, NP, nu prea crezi că se poate întâmpla așa ceva, dar după câțiva ani vezi în câteva înregistrări video că ei nu doar se închină ci chiar le sărută. Îți pot spune: creștinii de orice culoare confesională pot fi oripilați de ceea ce văd la vecinii lor. Așa au fost educați (îndoctrinați) să respingă cu scârbă ce e „dincolo”. Buuuun. Cum se ajunge dintr-o poziție de NP șocat, oripilat de ceea ce vede , la atitudinea: de fapt ortodocșii sunt creștini și pentru aproape tot ceea ce ei fac au suficiente argumente care țin de Sfânta Scriptura și/sau Sfânta Tradiție? Eu știu câțiva pași pentru că am parcurs acest drum. Dar dacă creștinul dintr-o biserică, indiferent care este aceea NU VREA să înțeleagă ce se petrece în cealaltă tabără creștină el nu va înțelege. De fapt așa e și cel mai comod. Și cel mai plăcut pentru mândria noastră: „noi suntem cei mai tari, toți ceilalți sunt niște fraieri” Ce tot încerc să spun? Tu nu ai șanse să înțelegi ce se petrece la penticostali sau la catolici sau la...x, dacă ceea ce vrei de fapt, este doar să ridiculizezi diferențele dintre tine și ei. Citat:
Mă bucur că nu ai trecut acolo mormonii sau secta AUM. Pentru că eu când spun creștini mă refer la toți cei care în doctrină acceptă fără rezerve Crezul Niceeano- Constantinopolitan iar în practică își dau toată sârguința să adauge la credința lor, fapta. Nu cred în daruri ale penticostalilor, adventiștilor catolicilor sau ortodocșilor. Cred în darurile Duhului Sfânt din 1 Corinteni 12:8-10, Romani 12:6-8 și Efeseni 4:11. Ele au fost date Bisericii, sunt valabile cât vor ținea veacurile și cei care le acceptă, le cred și le practică sunt binecuvântați. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai afirmat de multe ori, ca cel care vorbeste in limbi nici nu stie intotdeauna ce spune, si nici nu intelege, sau ca are nevoie de transaltor...pai atunci cum sunt perfect constienti acesti oameni, si opresc...ce, de unde stiu cand sa se opreasca, cand ei nu stiu ce spun, se opresc ei..sau ii opreste altcineva? Tu de ce ai vrut sa te opresti( scuza-mi indiscretia, dar sunt curioasa, ce il face pe un credincios penticostal sa puna punct acestei expriente, care nu e chiar una de zi cu zi, imi imaginez)?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In general am mari indoieli asupra studiilor. Si sa-ti zic de ce: un om cu frica de Dumnezeu nu se va duce sa inregistreze Duhul Sfant pe EEG sau cine stie cum. II va da respectul cuvenit. Iar daca acesti oameni nu au aceasta frica de Dumnezeu ma indoiesc ca au pareri obiective. Citat:
Oricat m-as chinui sa o induc nu pot daca Duhul Sfant nu e prezent acolo. El trebuie sa fie langa mine sa ma invete sa ma rog. Altfel darul nu e functional.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 19.04.2010 at 01:07:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu știm ce „realitate” penticostală observi tu. Poate a unui grup extremist și ciudat care-și spun penticostali. Citat:
Credința vine în urma auzirii Cuvântului lui Dumnezeu. Nu prin a cere semne și minuni. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum zici tu. Oricum, infiorator nu e faptul ca glossolalia "se intampla". Treaca-mearga. Repet, prefer varianta cu social learning. Nici faptul ca se activeaza sau nu lobul frontal nu e un capat de lume.
Prapastia de netrecut e de fapt modul in care acest fenomen e trait si interpretat de cei care-l traiesc. Adica o aberatie comportamentala de genul asta e interpretata ca fiind dar al Duhului Sfant. Asta e punctul in care-mi sta efectiv mintea in loc, demonic nu mi se pare sa insiri niste fraze in limbi neexistente, si eu faceam chestia asta cand eram copil si chipurile vorbeam "engleza" dupa cum ma taia capul. Nu e neaparat un dezastru nici sa iti induci singur fenomenul asta, asta e, se intampla, ne mai scapam haturile, suntem oameni, ne-o iau gandurile si expectatiile inainte, facem ce vedem la altii, cautam sa simtim ceva, sa facem, in fine. FIE. Faza cu adevarat maligna e ca lucrul asta, vorbitul acelei non-limbi care nu e niciodata aceeasi, repet, trece la penticostali ca dar al Duhului Sfant. Adica fac asa ceva si pe urma sustin cu nonsalanta ca Duhul Sfant s-a pogorat asupra mea si ca El m-a inspirat. Au. Au. Au.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 19.04.2010 at 01:13:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar... prin "staruinta" voastra pentru "botezul cu Duhul Sfant", oare nu cereti semne? Oare nu cereti minuni?... De ce nu puteti pur si simplu crede ca prin botezul crestinesc primesti automat Duhul Sfant? Si daca e un "botez" de ce aveti nevoie de mai multe? De ce sa primesti de 10 ori ceva ce iti este de folos o singura data? De ce sa staruiesti pentru ceva ce poate nici macar nu iti este de folos? De ce ravniti (sau ravnesc, penticostalii din Londra) atat de mult dupa acest "dar"? Duhul Sfant are atat de multe si minunate daruri, care ne sunt de folos, de ce sa nu cerem intelepciune, smerenie, viata duhovniceasca?... De ce "ceva" care nici macar nu stim daca este de la Domnul, daca ne va ajuta sau daca ne ve condamna la A Doua Venire a Mantuitorului?...
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|