Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 20:46:06
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Fasole verde scazuta

- 400 gr carne de curcan (sau pui)
- 500 gr fasole verde
- 2 bucati praz(partea alba)
- 2 cepe verzi
- jumatate ardei gras
- 3 lg rosii cubulete
- sare, vegeta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul taiat rondele, ceapa verde taiata rondele, ardeii taiati cubulete si rosiile(la foc mic).
Cand a scazut punem fasolea verde, si sare. Daca fasolea e tare, se poate pune putina apa. Dupa gust mai adaugam sare si vegeta.
Se serveste musai cu mujdei.

Sau fara carne, fasole verde scazuta de post.

Pofta buna
Attached Images
File Type: jpg crestin ortodox.jpg (65,7 KB, 6 views)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 21:33:35
dana-v's Avatar
dana-v dana-v is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: timis
Implicit

la macarurile de post ne plac foarte mult,chiftelutele de cartofi care le fac din cartofi fierti si rasi ,usturoi,si condimente inclusiv frunze de marar si patrunjel se adauga putina faina dupa care se formeaza si se prajesc in ulei. pilaf cu legume,se fierbe orezul cu multa apa dupa care ,se fierb si legumele(de regula i-au pungute cu legume netinand cont de variatia lor),pun intr-o tigaie putin ulei ,putina apa si vegeta si se adauga orezul si legumele,aceasta reteta o fac si de slasta cu adaos de pipote.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 12:56:29
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit Spaghete carbonara

Ingrediente
-2 cepe potrivite
- 2 oua
- un pachet spaghete
- kaiser
- o cutie Almette cu verdeata
- 500 ml smantana
- 150 ml vin alb

Mod de preparare

Se pun spaghetele la fiert in apa clocotita (se adauga o lingurita de ulei), se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda de vas iar cand sunt fierte se scurg foarte bine de apa.

Ceapa se taie cuburi mici si kaiserul la fel si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, dupa care se adauga vinul si se mai lasa putin sa fiarba iar apoi se pune totul peste spaghete (amestecam).

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si cu Almette si se pune totul peste spaghete, amestecam bine si lasam 5 minute vasul acoperit cu un capac.

Spaghetele se servesc calde.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 01:06:23
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Se ia una bucata mamaliga rece, una bucata ceapa uscata, un praf de sare grunjoasa si se trantesc pe masa in fata musteriului. Se aplica una lovitura cepei cu podul palmei(spre a fi fezandata), dupa care se serveste la un paharel de tuica. Pofta buna.
Vechi 25.04.2010, 02:43:47
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb dedicatie

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Se ia una bucata mamaliga rece, una bucata ceapa uscata, un praf de sare grunjoasa si se trantesc pe masa in fata musteriului. Se aplica una lovitura cepei cu podul palmei(spre a fi fezandata), dupa care se serveste la un paharel de tuica. Pofta buna.
dedicatie colegului nostru :

Mi-am amintit de studentie. Inainte de '89... Felii de paine tavalite in te miri ce ulei, cu ceapa frecata cu sare, ca de, pentru mamaliguta trebuia sa ai cele ulcele ce lipseau din "camarile" noastre!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 02:52:43
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
dedicatie colegului nostru :

Mi-am amintit de studentie. Inainte de '89... Felii de paine tavalite in te miri ce ulei, cu ceapa frecata cu sare, ca de, pentru mamaliguta trebuia sa ai cele ulcele ce lipseau din "camarile" noastre!
Multumesc, pentru dedicatie !
Vechi 27.04.2010, 03:55:35
Miha-anca
Guest

Implicit

A venit primavara si peste tot cresc acum urzici, grâusor, papadie, si multe alte buruieni din Gradina Domnului.
Astazi am facut salata din grâusor, cu ceapa si asezonata cu ulei si otet (cine prefera lamaia, poate inlocui otetul; dar eu asa m-am obisnuit).

Ma poate ajuta cineva cu niste retete de preparat urzicile?

Pana acum le-am facut piure, folosind ca baza o ciulama din faina, ulei si lapte, la care adaug obligatoriu usturoi si boabe de coriandru. Zeama de la fiert urzicile e plina de minerale, de care avem nevoie, acum dupa o iarna grea si lunga.
Am pus si cateva pachete la congelator, pentru cand iar va veni iarna...

Last edited by Miha-anca; 27.04.2010 at 03:57:47.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 15:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 13:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 12:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 21:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 20:26:26