Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nu stiu de ce faci aceasta diferenta intre vest si est. De altfel si tu stai in vest de destul de mult timp, daca nu ma insel. Te-ai amestecat putin cu lumea occidentala, totusi, cunosti oameni concreti, sau vorbesti mai degraba din ce se aude in mass media? Daca da, cunosti poate si tu oameni in vest care se intorc la credinta mai tarziu - eu in orice caz cunosc.
Oricum, credinta nu vine numai din cauza suferintei. Iar suferinta nu vine doar la 40-50 de ani...
|
Fac diferenta intre est si vest, pentru ca ea exista si eu o vad. Lumea vestica este de mult timp apostaziata. Are o predispozitie spre apostazie, in vreme ce rasaritul are predispozitie spre credinta. Spunand acestea nu afirm ca nu ar exista si oameni credinciosi in vest; nu, dar ei cam trebuie sa se ascunda de cei necredinciosi, caci pentru acestia din urma a fi credincios este egal cu a fi prost. Mass-media nu se mai preocupa de acest aspect, caci a devenit minor.
Am spus si eu ca suferinta nu vine neaparat la o anumita varsta; dar sa nu uitam ca vestul este incercat prin proba placerii, in vreme ce rasaritul prin proba durerii. Vestul a cazut la aceasta proba; rasaritul a iesit invingator.
Suferinta este f importanta, caci ceea ce se invata prin suferinta, nu se mai uita.