![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
=din simplul motiv ca NU ERAM DISPUS sa renunt la patimile mele trupesti ...care erau dumnezeul meu .si cum nu ai cum sa ai 2 dumnezei in acelasi timp ...il alegi pe cel care nu se opune patimilor tale... pana intelegi pacaleala :) chestia ca ceri altora dovedirea lui Dumnezeu e doar o autoinselare ...e ca si cum te-ai duce la farmacie sa cumperi elefanti: -Buna ziua,aveti elefanti de vanzare? -Nu ! -Aha deci elefantii sunt numai in mintea unora ...care spun ca exista elefanti dar iata la farmacie nu are elefanti...deci nu exista elefanti ! niste ametiti vorbesc de lucruri imaginare...si m-am convins ca nu exista !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai spus, tara D-lui Goe! Ce mai conteaza ce meriti sau ce faci cat timp primesti o ciunga sau esti laudat de mam mare? Poti chiar sa-ti dai singur dreptate si iar e bine. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=flying;240460]=>si eu am trecut prin faza de "ateism" ...stii de ce eram "dispus" sa cred ca NU exista Dumnezeu ?
=din simplul motiv ca NU ERAM DISPUS sa renunt la patimile mele trupesti ...care erau dumnezeul meu .si cum nu ai cum sa ai 2 dumnezei in acelasi timp ...il alegi pe cel care nu se opune patimilor tale... pana intelegi pacaleala :) QUOTE] Sunt perfect de acord cu tine. Eu cred ca e cazul tuturor oamenilor. Unul nu poate sa creada pentru ca el traieste in curvie si lacomie, altul pentru ca traieste in lacomie si lene, altul pentru ca traieste in preacurvie si mandrie, altul pentru ca traieste in zgarcenie si furt, mentionand aici sa zicem doar doua pacate principale, fiecare avand, desigur mai multe. Iar cei care sunt oarecum mai virtuosi intre atei, sufera si ei de fapt de mandrie dar si de faptul ca nu pot crede in fenomene supranaturale. Or eu cred cu tarie ca epoca in care traim a modificat istoria conform modelului ateu, la moda acum vreo 20-30 de ani, si a eliminat din istoria stiintei toate minunile petrecute in istorie, iar acolo unde acestea erau prea cunoscute, a incurajat unele ,,explicatii" pseudostiintifice ale acestora, pure speculatii care nu erau crezute nici macar de proprii membri de breasla. Ce este mai trist este ca le-au eliminat din toate manualele de istorie iar lumea a inceput sa fie din ce in ce mai atee.. Acum vad ca modelul asta ateu din stiinta a suferit unele modificari, se incearca acum explicarea istorica si psihologica a credintei. Adica nu se mai spune ca relatarile biblice sunt basme ci se incearca o explicare naturalista de exemplu a celor 10 urgii,(sau a arderii cetatilor Sodomei si Gomorei) recunoscandu-se ca faptele petrecute sunt reale. Este totusi un progres. Incep sa fie scoase de la sertar diverse minuni care au fost foarte scrupulos ascunse. Spre exemplu am aflat, din intamplare, dintr-un documentar realizat de National Geographic sau Discovery despre levitatie, despre sfantul zburator Joseph de Copertino, un sfant italian, renumit pentru cele aproape 30 de zboruri, certificate de foarte multi martori, multi de o probitate ireprosabila. Iar istorici faimosi declarand ca din punct de vedere istoric faptele lor sunt indiscutabile, caci martorii sunt numerosi iar marturiile din epoca sunt covarsitoare. A si existat un proces intentat impotriva lui. cineva l-a reclamat Inchizitiei acuzandu-l de ,,necuviinta" pentru zborurile sale. Acuzatia fiind puerila, Inchizitia i-a dat repede drumul. Repet, informatiile apartin celor de la National Geographic,(sau Discovery, nu mai stiu exact) nu sunt din alta parte |
|
|||
|
|||
![]()
@Vladimir
Un argument impotriva existentei lui D-zeu este faptul ca minunile crestine au acelasi destin ca oricare alt fenomen supranatural. In timp, devin din ce in ce mai putin impresionante si mai rare, basca pica testele stiintifice. Mai demult cica D-zeu despartea prin Moise o mare, acum doar ceva mir de prin icoane mai curge si cand sunt controlate hopa, popa cu sticluta cu mir "plastifia" probele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/diverse/canonizare-intarziata-118609.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea as crede. Mai degraba, Dumnezeu lucreaza minunile, potrivit cu fiecare perioada din istoria omenirii si a mantuirii. Sunt exemple in Sfanta Scriptura cand minunea a fost o urmare a unei credinte profunde. Avem insa si exemple cand mobilul minunii il constituie necredinta. Prin minuni, Dumnezeu nu isi etaleaza atotputernicia, ci raspunde in primul rand unor rugaciuni si unor nevoi concrete. Aceste nevoi sunt cu precadere spirituale dar si trupesti. Minunile nu trebuie vazute ca provocari la adresa lumii stiintifice actuale. O minune neexplicata din punct de vedere stiintific, nu face stiinta mai putin importanta si nici nu ii stirbeste din autoritate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
As crede mai degraba ca acei oameni halucinau mai liber. Acum trebuie sa vii cu dovezi si uite asa D-zeu e in agonie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Eu am vazut icoana izvorand mir dar si daca o vedeam sau nu o vedeam tot aia mi-era, credeam si inainte si as fi crezut si fara. Si nu cred ca e nevoie ca vreun credincios sa se simta dator ![]() Atata aroganta ma si amuza :) "acum trebuie sa vii cu dovezi". Altfel ce? :) Nu-mi mai dai mie voie sa cred sau ce? Pana la urma circul mai mare e din partea agitatului care vrea dovezi cu orice pret decat din partea celui care nu i le furnizeaza.
|
|||
|
|||
![]()
De ce vreau eu să cred că există Dumnezeu?
...deoarece nu vreau să îmi imaginez iubirea ca fiind doar o reacție a creierului de eliberare a unor hormoni sub impulsul conservării speciei, eu vreau să mi-o imaginez ca pe sentimentul care te face mai bun, care te unește spiritual cu ceea ce ești separat fizic. Unele mistere sunt mult mai frumoase dacă ar rămâne mistere ...deoarece orgoliul meu de om nu îmi permite să cred că noi trăim doar datorită unui impuls de energie electrică. M-aș simți prost dacă aș ști că televizorul sau frigiderul funcționează pe același principiu ca mine. Nu, eu prefer să numesc flux divin ceea ce îmi dă viață și îmi permite să trăiesc ...deoarece nu vreau să văd răsăritul și apusul doar ca o rotație simplă în jurul soarelui, eu le văd ca pe cel mai frumos "Bună dimineața!" sau "Noapte bună!" posibile pe această lume. Este modul Lui de a ne saluta pe toți. ...deoarece legile umane nu sunt de ajuns pentru a ține lumea în frâu. Nu este niciun articol de lege care te obligă să fii bun, să îi iubești pe cei de lângă tine, să speri atunci când totul merge prost. ...deoarece lipsa unei divinități doar mărește problemele de aici. Încurajează oamenii meschini, încurajează superficialitatea și lipsa responsabilităților. ...deoarece am nevoie să îi mulțumesc cuiva pentru lucrurile care nu depind de mine. Nu datorită mie sunt sănătos, nu datorită mie am o familie superbă, nu datorită mie vă pot spune acum ce vă spun. Toate acestea ni se par atât de normale, încât practic sunt o banalitate. Gândiți-vă doar la cineva cine nu are acestea. Pentru el ar mai fi o banalitate? ...deoarece eu văd viața ca un prilej, nu ca o destinație. Vreau să cred că trăiesc pentru ceva, că tot ce fac aici nu e doar în zadar. Deoarece tot ce voi lăsa pe Pământ vor fi doar câteva oase într-o cutie. Deci merită să încerci să faci aici ceva durabil? ...ar mai fi multe motive, mult prea multe. Dar voi încheia cu "Pariul lui Pascal": "Dacă cred în Dumnezeu și nu există, nu voi pierde nimic. Dacă nu cred și există, pierd totul". Cineva zicea că există reversul medaliei. Nu, nu există niciun revers al medaliei. Nu te costă nimic să crezi, poate doar 5 minute pe zi pentru a spune o rugăciune. ...de aceea, pentru mine există Dumnezeu și Îl simt tot timpul alături de mine. (Cineva spunea că e pueril să zici că Îl simți. I-aș atrage atenția spunându-i că noi suntem legați de realitate prin simțuri. Înainte de a simți, trebuie mai întâi să îți dorești. Ceea ce voi numiți noroc, coincidență sau șansă, eu o numesc Providență) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista dumnezeu? | alexdu | Generalitati | 118 | 17.01.2011 13:02:21 |
Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 20:11:56 |
Dumnezeu exista | sofia_78 | Generalitati | 34 | 05.03.2010 22:57:48 |
|