Citat:
În prealabil postat de danyel
Am observat ca neo-protestantii recurg mereu la scuza asta pt asi canta in continuare propriile cantari pietiste fara a le atrage nimeni atentia ca s-a deviat de la linia decentei crestine
In VT avem de aface cu o alta religie in primul rand, cu o alta cultura, cea orientala unde era ceva obisnuit sa se foloseasca instrumente si cu toate acestea si evreii psalmodiau acompaniati de instrumente nu luau cantece laice si le puneau versuri crestine, aveau propria muzica sacra
apoi in Noul Testament si in istoria timpurie a Bisericii nu gasim vre-o relatare a folosirii vreunui instrument in inchinare , nici evreii nu le-au mai folosit dupa daramarea Templului
|
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...