Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 00:15:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
SI cererea de iertare unde e?
"Pomenește-mă, Doamne, în împărăția Ta". Prin această cerere, tâlharul penitent îl roagă pe cel pe care Îl numește stăpân ("Doamne") să îl numere cu cei drepți din împărăția Sa.

Citat:
Mantuitorul nu i-a iertat pacatele insului respectiv pentru ca a "dat pe la El" ci asta s-a intamplat mai demult, inainte de nasterea oricarui om
Nu, fiindcă nu spune "păactele ți-au fost iertate", ci "îți sunt iertate", de aici știm că absolvirea nu este din preeternitate. La fel de evident este când spune "Atunci nici eu nu te judec" (și nu "nu te-am judecat")

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 20.04.2010, 23:33:02
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Zici ca nu exista pic de civilizatie acolo!!!!!!
Vechi 28.04.2010, 12:33:46
narcisa5 narcisa5 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Exclamation raspuns pt. danyel

Nu este bine ca rugaciunile sa se spuna cu voce tare, chiar foarte tare.
Asta tine de vointa fiecarei persoane. Nimeni nu impune o anumita tonalitate in bisericile penticostale.Si cultul penticostal nu a venit din america(SUA).Asa cred cei din exterior. Oricum, nu tot ce vine din america este bun.Ba , dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)care nu au ce cauta in nici o biserica, de orice cult ar fi.Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti,asa cum scrie in biblie,..etc)
Vechi 28.04.2010, 15:00:33
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de narcisa5 Vezi mesajul
Nu este bine ca rugaciunile sa se spuna cu voce tare, chiar foarte tare.
Asta tine de vointa fiecarei persoane. Nimeni nu impune o anumita tonalitate in bisericile penticostale.Si cultul penticostal nu a venit din america(SUA).Asa cred cei din exterior. Oricum, nu tot ce vine din america este bun.Ba , dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)care nu au ce cauta in nici o biserica, de orice cult ar fi.Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti,asa cum scrie in biblie,..etc)

Sti cum e proverbul "teoria ca teoria da practica te omoara"
in adunarile penticostale timpul rugaciunii seamana cu o adevarata galceva specifica pietelor si targurilor

In ceea ce priveste istoria cultului penticostal cred ca ai lipsit de la lectia "originile penticostalismului" poi se poate sa nu-ti cunosti credinta si cultul din care faci parte considerand ca esti un membru activ si cu implicatii directe in cult
Tot ce se practica in adunarile penticostale este preluat din SUA nu vezi ca si accentul predicilor este cu iz americanesc
viziteaza bisericile penticostale moderne tip Speranta din Cluj sa vezi acolo muzica si efecte sonore, festivalul de la Mamaia e slabut pe langa astia
De ce in adunarile voastre nu se canta muzica psaltica daca tot pretindeti ca ii urmati pe primii crestini? ei cantau psalmi nu "Voi slavi pe Mielul Gloriei"

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 28.04.2010, 15:58:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ce e gresit in a-L slavi pe Mielul gloriei? Sau crezi ca ucenicii cantau doar cei 151 de psalmi, iar cand ii terminau o luau de la capat?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 17:13:51
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce e gresit in a-L slavi pe Mielul gloriei? Sau crezi ca ucenicii cantau doar cei 151 de psalmi, iar cand ii terminau o luau de la capat?
Se vorbea despre muzica lumeasca patrunsa in biserica, ce e rau la melodie? chiar melodia care nu e deloc o melodie incadrata intr-un spirit crestin autentic ci in genuri bune pt eurovision, versurile sunt bune si indemnul deasemenea dar modul in care se canta nu cred ca iti trezeste dorinta de pocainta si de plangere a pacatelor ci dorinta de pietism si de dans
ca estetic melodia este chiar frumoasa dar...nu merge cot la cot cu smerenia caracteristica crestinismului plus ca nu e un stil care sa aiba continuitate istorica in crestinism ci doar un moft a unora care-si fac inchinarea dupa propriile gusturi
Si reiau intrebarea, de ce in adunarile penticostale nu se canta muzica psaltica? de ce mai degraba se canta o cantare pe linia melodica a imnului europei decat sa se cante "iubi-te-voi Doamne" sau "Fericirile"? oare nu pentru ca nu trezeste acea emotivitate pietista specifica adunarilor?

Nu, ucenicii nu cantau doar psalmi ci si alte cantece dar le psalmodiau, in niciun caz nu cantau cantece cu linia melodica moderna, unde mai e Sola Scriptura aici?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 28.04.2010 at 17:21:59.
Vechi 28.04.2010, 17:24:05
Senior Member

Implicit

Nu pot spune exact ce fel de muzica primeste Dumnezeu sau nu primeste. Dar ma gandesc cum o fi aratat in vechime inchinarea oamenilor; cu alaute, harfe, chinvale si timbale si trambite...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 17:33:06
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu pot spune exact ce fel de muzica primeste Dumnezeu sau nu primeste. Dar ma gandesc cum o fi aratat in vechime inchinarea oamenilor; cu alaute, harfe, chinvale si timbale si trambite...
Am observat ca neo-protestantii recurg mereu la scuza asta pt asi canta in continuare propriile cantari pietiste fara a le atrage nimeni atentia ca s-a deviat de la linia decentei crestine

In VT avem de aface cu o alta religie in primul rand, cu o alta cultura, cea orientala unde era ceva obisnuit sa se foloseasca instrumente si cu toate acestea si evreii psalmodiau acompaniati de instrumente nu luau cantece laice si le puneau versuri crestine, aveau propria muzica sacra
apoi in Noul Testament si in istoria timpurie a Bisericii nu gasim vre-o relatare a folosirii vreunui instrument in inchinare , nici evreii nu le-au mai folosit dupa daramarea Templului

Vechi 28.04.2010, 17:40:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Am observat ca neo-protestantii recurg mereu la scuza asta pt asi canta in continuare propriile cantari pietiste fara a le atrage nimeni atentia ca s-a deviat de la linia decentei crestine

In VT avem de aface cu o alta religie in primul rand, cu o alta cultura, cea orientala unde era ceva obisnuit sa se foloseasca instrumente si cu toate acestea si evreii psalmodiau acompaniati de instrumente nu luau cantece laice si le puneau versuri crestine, aveau propria muzica sacra
apoi in Noul Testament si in istoria timpurie a Bisericii nu gasim vre-o relatare a folosirii vreunui instrument in inchinare , nici evreii nu le-au mai folosit dupa daramarea Templului
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...
Vechi 28.04.2010, 17:58:17
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra. Daca nu s-a spuparat atunci pe evrei de ce s-o fi schimbat azi?
Caci si de canti muzica bizantina o poti canta numai din gura, fara sa Il lauzi pe El. Nici eu nu sunt de acord cu orice muzica, dar ma feresc sa zic ca nu o primeste Dumnezeu. Adica, de unde sa stiu eu? Cum zicea cineva: credeti ca Dumnezeu se uita din cer printr-o teava si vede numai pe ortodocsii care ii canta muzica bizantina? Sigur are o viziune mult mai ampla.
Sa-i vezi pe crestinii din Africa ce frumos il lauda pe Dumnezeu. Nu stiu nici carte sa studieze psalmii sau stilul bizantin. Si ce acapela frumos iese...
Eu nu sunt un ortodox radical , problema ridicata de mine nu era cea a evreilor sau a africanilor ci introducerea in adunare a unui stil lumesc asemanator cu cel din discoteci si motivul pentru care s-a introdus gasint tot felul de scuze nu este altul decat impunerea propriilor gusturi si mofturi in inchinare, e ceva de genu, "Doamne nu putem canta psalmi, pur si simplu ni ni se potriveste, noi tre sa cantam asa cum credem ca e bine si asa cum in primul rand ne simtim noi bine si ceea ce noua ne desfata auzul si ne hraneste gusturile, iar Tu tre sa primesti inchinarea asta ca doar esti bun asa-i?" aici s-a ajuns
Si asa cum am mai spus, evreii aveau o mizica sacra nu rock sau manele "crestine"

Last edited by danyel; 28.04.2010 at 18:02:39.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50