![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Punctul de plecare a unei discuții pe marginea autenticității Giulgiului este credința în Moartea și Învierea lui Iisus Hristos. Dacă nu crezi în astea mai întâi, nu are nicio relevanță opinia despre Giulgiu. Pentru că despre asta ne vorbește Giulgiul: despre Cineva care a suportat suplicii, a fost răstignit, a murit într-un anumit fel și a Înviat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Prin Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Dumnezeu Iisus Hristos s-au facut foarte multe minuni.
La fel ar trebui sa ne asteptam si cu acel giulgiu daca intr-adevar e cel in care a fost ingropat Dumnezeu Iisus Hristos.
|
||||
|
||||
![]()
Observ ca, practic, nu prea ne intereseaza sa stim sigur daca este autentic sau nu.
De fapt, ne-ar deranja foarte tare sa se dovedeasca 100% ca este fals. Asta nu pentru ca am crezut in ceva fals si ca am fost mintiti, ci ca am pierdut un simbol al credintei noastre. Preferam sa nu stim, preferam sa fim ignoranti, doar pentru a avea un motiv palpabil pentru a crede. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stiind ca necredinciosii doresc dovezi "palpabile", credinciosii aduc ca exemplu acele dovezi pe care ei le considera "palpabile". Dar cand acestea sunt contracarate, se aduc explicatii ca cele pe care le-ai dat tu. |
|
||||
|
||||
![]()
Ai libertate deplină în a crede sau nu ! Când mă închin unei icoane, spre exemplu, nu mă închin lemnului , ci a celui ce este reprezentat pe ea . Lemnul, vopseaua, tempera sau uleiul te poate interesa pe tine, dar pe mine și pe un credincios în nici un caz !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este giulgiul "icoana nefacuta de mana omeneasca"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici nu cred ca e un simbol al credintei noastre, pentru ca daca era, gaseai copii de-ale lui prin toate bisericile. Iar eu, pe unde am umblat, nu am vazut decat intr-un singur loc. In schimb icoane, da, acestea sunt peste tot. Am citit undeva o explicatie cum ca oricum nu e atat de important pentru ortodocsi pentru ca si daca e autentic dpdv istoric, Il ilustreaza pe Hristos cel mort si dpdv teologic icoanele sunt mai adevarate ilustrandu-L pe Cel Viu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi greșit dacă am considera Giulgiul (de la Torino , pentru că acolo se găsește) o relicvă catolică. Există dovezi greu de desființat printr-o argumentație de bun simț, că traseul Giulgiului a fost : Ierusalim - Siria-Constantinopol- Franța- Italia. Ce e foarte important: te poți mântui și fără să crezi că Giulgiul e autentic. Dumitru: de demonstrat nu putem demonstra nimic, pe un forum, despre ceva aflat în centrul unor controverse care vor dura probabil cât lumea asta. Despre Giulgiu s-au scris până acum sute de lucrări interdisciplinare sau analitice și mii de articole. Există site-uri dedicate, congrese, cercetări. Ca să vorbim obiectiv despre Giulgiu trebuie în prealabil să ne dedicăm multe zile cercetării bibliografiei, nu doar a speculațiilor arbitrare care circulă pe internet. Te bagi? Cât despre demonologia aberantă a lui Mihailt nu mai am nimic de comentat |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
giurgiul, torino |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi date stiintifice despre Giulgiul din Torino | Mihnea Dragomir | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 164 | 09.01.2017 01:51:30 |
|