Pentru Doriana
"Mie mi se pare ca am fost destul de directa si la obiect si nu am ocolit nimic.
Marturisirea mea de credinta este Crezul. In plus cred ca Hristos a murit pentru ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica, cum spune Scriptura. Cred ca Dumnezeu mai lucreaza si astazi ca pe vremea apostolilor, mantuind, vindecand, vorbind prin prooroci si facand minuni. Si cred ca Iisus Hristos imi este arhisuficient pentru mantuire si implinire sufleteasca."
"Marturisirea mea de credinta este crezul"-cuvintele acestea spun tare multe, este foarta multa credinta in vremurile acestea, toata lumea crede, sunt multe izvoare, sunt multi Hristosi, si toti acestia au murit, pentru ca oricine crede in ei sa aiba viata vesnica. O fi bine acum, sa avem o mare bucurie, caci o fi plin Raiul, caci izvoarele sunt atat de curate si poarta clipa de clipa pe om in marea imparatie.
Merg pe strada, si m-o intreba un sarman, un biet om..sa-l duc si pe el ca i-o fi sete..Sapoi dragii mei unde l-oi duce..el o avea nevoie de liniste, de pace launtrica..ori de o bucurie exterioara. Da am sa-l duc acolo, unde e tare mare bucuria, nu stiu cat o tinea, dar lumea se bucura, bate din palme, canta cu totii..amu chiar la tobe sper sa nu bata, ca bietul om e tare necajit, si numa l-or tulbura aceste tobe. Vin toti la tine iti strang mana, ca apoi sa te uite pentru totdeauna, precum i-au uitat pe cei ce sunt Sfintii Lui Dumnezeu. Dar si la acestia chiar ei ne indruma, sa mergem, da sa mergem cu bucurie..sa le ducem un buchet de flori. Numai sa nu va rugati Nascatoarei de Dumnezeu, ca este pacat..da asa mi-au spus..pentru ei exista Fecioara Maria, dar sa o nesocotesti, sa nu te rogi ei, caci este mare mare pacat. Trecura..da trecura o vreme..si bietul om indrazni sa ma intrebe: oare nu o fi egoist Hristosul acesta, sa nu-si aduca aminte de Mama Lui, caci Insusi Tatal a ales-o ca Imparateasa a Cerului..oare nu o fi egoist sa uite de Toti acesti Martiri, care au murit marturisindu-L..sau cine or fi cei care ar trebui sa-si aduca aminte de Sfintii Parinti..? or fi chiar existat Sfintii Parinti..am tot intrebat aici de Sfantul Siluan Athonitul...nu stia nimeni sa ma duca pan la EL..poate nici nu o fi existat..
Cazuse o lacrima, da omul lacrima..de ce m-ai adus atat de departe..unde o fi cuvantul tau sincer..o avea nevoie omul de ceea ce numesti tu bucurie..Mi-ai luat ce aveam mai drag, mainile mele erau mereu impreunate in rugaciune, si capul il tineam mereu plecat multe fiind neputintele mele..iar acum..iar acum bat din palme si sunt mandru ca sunt mantuit..
Ma voi intoarce inapoi..in saracia mea..la Hristosul meu..si la nepretuita Lui Mama..caci mi-e dor, da mi-e dor de Sfantul Siluan Athonitul ..El imi spunea mereu asa: " Tine-ti mintea in Iad si nu deznadajdui".
Da mi-e dor..mi-e atat de dor ..de smerenie.
|