Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 00:38:37
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
De unde stii tu ca Hristos te iarta de pacate? David s-a cait mult, ninivitenii s-au imbracat in sac si si-au turnat cenusa, Petru a plans cu amar...etc.
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa).
Nu stiu cu ce fel de pocaiti ai avut tu de-a face, dar daca esti foarte convins ca ei nu plang inaintea lui Dumnezeu atunci cand se pocaiesc de pacatele lor, inseamna ca nu ai cunoscut nici un pocait adevarat.

Oamenii care se pocaiesc cu adevarat varsa lacrimi. Eu a trebuit sa plang inainte Domnului de nenumarate ori. Asta inseamna ca realmente nu se poate sa imi mai aduc aminte de cate ori. Si iti spun asta cu smerenie. Fiind vorba de pacatele mele asta ar mai urma sa ma mandresc cu pacatele.

Dar nu cred ca lacrimile m-au spalat de pacate ci sangele pretios al Domnului Iisus Hristos. Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat. El a promis in Cuvantul Lui ca le iarta si Il cred.

Citat:
Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el.
Asta suna clar si inteligibil. Se poate intampla asa.
Vechi 08.05.2010, 11:10:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu stiu cu ce fel de pocaiti ai avut tu de-a face, dar daca esti foarte convins ca ei nu plang inaintea lui Dumnezeu atunci cand se pocaiesc de pacatele lor, inseamna ca nu ai cunoscut nici un pocait adevarat..
"Pocaitii" nostri poate plang toata noaptea...ziua is mai rai ca satana...in frunte cu pastorul lor.
Poate tu traiesti pe alta planeta, s-au intr-o alta lume...pe cati ii cunosc eu (si cunosc cativa , nici 1%nu se gaseste incadrat in ceea ce spuneai tu.

Citat:
Oamenii care se pocaiesc cu adevarat varsa lacrimi. Eu a trebuit sa plang inainte Domnului de nenumarate ori. Asta inseamna ca realmente nu se poate sa imi mai aduc aminte de cate ori. Si iti spun asta cu smerenie. Fiind vorba de pacatele mele asta ar mai urma sa ma mandresc cu pacatele..
Ai nostri varsa ura si invidie...clevetire, cearta, vrajba etc.
Poti ta plange si tu daca nu cauti sa te indrepti...
Adica, azi dau la unu in cap..., la noapte plang de tot ma "usc"...mai iar dau in cap la altu, noaptea iar spal podeaua cu lacrimi...si tot asa????

Citat:
Dar nu cred ca lacrimile m-au spalat de pacate ci sangele pretios al Domnului Iisus Hristos. Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat. El a promis in Cuvantul Lui ca le iarta si Il cred.
.
Cum sa te spele sangele lui Iisus...ala s-a varsat pe cruce acus 2000 de ani...la voi mai cura si amu?
Asta este o fraza cu care ati fost atrasi toti oamenii in mrejele ereziilor.
D-zeu nu iarta daca nu vede cainta si indreptare...indreptarea reprezinta implinirea Cuvantului Domnului. Pomul il cunosti dupa roade, pe omul lui D-zeu dupa fapte...
"Eu sunt Calea, Adevarul si VIata"....sectarii propovaduiesc mai multe cai si adevaruri.
Vechi 08.05.2010, 11:44:09
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa).
In postarea de mai sus esti nu convins ci foarte convins ca nici unul dintre pocaiti nu se pocaiesc cu lacrimi.

In postarea de mai jos esti foarte convins ca pocaitii plang.
Citat:
"Pocaitii" nostri poate plang toata noaptea...
Poti plange si tu...la noapte plang de tot ma "usc"...
Acum plang dar, normal, plang degeaba. Lacrimile au fost cele mai importante in prima postare dar acum nu mai sunt.

Te rog, daca tot vrei sa invinuiesti pe cineva, spune ceva clar si nu te mai contrazice dupa fiecare postare .
Vechi 08.05.2010, 12:22:25
Banned

Implicit

Citat:
Cum sa te spele sangele lui Iisus...ala s-a varsat pe cruce acus 2000 de ani...la voi mai cura si amu?
D-zeu nu iarta daca nu vede cainta si indreptare...indreptarea reprezinta implinirea Cuvantului Domnului.
Tu asa esti iertat de pacate? Doar prin ceea ce faci tu? Nu si datorita sangelui lui Iisus Hristos?

Desigur ca, pentru a primi iertare omul trebuie sa se pocaiasca si sa se indrepte dar fara sangele Domnului Iisus nu exista posibilitatea iertarii.

Toata Biblia subliniaza: fara varsare de sange nu este iertare.
Si sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curățește pe noi de orice păcat.

P.S. Cand vorbesti de cele sfinte evita termeni precum „ala”. Denota impietate.
Vechi 10.05.2010, 12:59:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat.
Le-ai marturisit cui?

Citat:
Tu asa esti iertat de pacate? Doar prin ceea ce faci tu? Nu si datorita sangelui lui Iisus Hristos?

Desigur ca, pentru a primi iertare omul trebuie sa se pocaiasca si sa se indrepte dar fara sangele Domnului Iisus nu exista posibilitatea iertarii.

Toata Biblia subliniaza: fara varsare de sange nu este iertare.
Si sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curățește pe noi de orice păcat.

P.S. Cand vorbesti de cele sfinte evita termeni precum „ala”. Denota impietate.
Curateste daca pocainta este pe masura faptei.
Dar in neoprotestantism nu exista un martor obiectiv al pocaintei.
Fiecare isi este siesi masura, e ca si cand infractorul si-ar fi si judecator si asta lasa sa se intrevada sentinte destul de previzibile..

Last edited by AlinB; 10.05.2010 at 13:01:45.
Vechi 10.05.2010, 13:11:57
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar in neoprotestantism nu exista un martor obiectiv al pocaintei.
Fiecare isi este siesi masura, e ca si cand infractorul si-ar fi si judecator si asta lasa sa se intrevada sentinte destul de previzibile..
"Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.

Și El, venind, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată."

Cam acesta ar fi martorul obiectiv.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 13:12:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
"Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.

Si cand declari ca tu personal ai "Duhul Sfant" si asta iti da dreptul sa faci Scriptura varza, care mai e martorul obiectiv care face afirmatia ta credibila?
Vechi 10.05.2010, 13:18:27
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si cand declari ca tu personal ai "Duhul Sfant" si asta iti da dreptul sa faci Scriptura varza, care mai e martorul obiectiv care face afirmatia ta credibila?
Credibila sau nu pentru tine, nu prea conteaza. Ideea e ca Duhul Sfant este singurul martor obiectiv si in ce priveste faptele mele si in ce le priveste pe ale tale. Asa ca fiecare sa aiba grija ce face.

Despre Scriptura nu stiu cum de mai aduci vorba...Ca doar o tot ocolesti cand afli ceva ce nu-ti convine, dand vina pe altii ca ocolesc subiectul...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 19:01:37
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Stai linistit ca acesti plini de ei care zic ca au Duhul Sfant au mai redus din varza, altii au ramas cu ea, cu tot cu "martorii obiectivi". Macar sa se hraneasca doar ei din varza.
Vechi 10.05.2010, 15:21:05
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul

Intr-adevar ,acela va fi martorul obiectiv.
Vezi ca pe site e viata sfantului Lavrentie al Cernigovului.
Poti sa o listezi si vei vedea ce scrie acolo in legatura cu ce ai spus acum.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 21:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 22:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 22:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 14:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 15:24:13