Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 23:15:33
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ce anume considera ei ca este nevoie de Reforma la adventisti?
Pentru aceleași motive pentru care cred și adventiștii de ziua a șaptea. Noi nu considerăm că Reforma s-a încheiat odată cu Luther și nu considerăm că pregătirea individuală pentru dobândirea unui caracter poate lua o pauză.
Vechi 07.05.2010, 23:16:22
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul

De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit?
Pentru ca niciodata nu va face destul !

Si nu va zice niciodata :am ridicat biserici,am ajutat saraci,am tiparit carti,am invatat pe cei in nevoie.
Ci va zice: ca o sluga am facut ce se cuvenea toata viata,dar nu am cunoscut inca dragostea de Tine !
Aceasta e ortodoxia :smerenie
Vechi 07.05.2010, 23:20:54
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Si pentru mine mantuirea inseamna iertarea de pacate, unirea cu Hristos, dobandirea vietii vesnice.

Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi.
De unde stii tu ca Hristos te iarta de pacate? David s-a cait mult, ninivitenii s-au imbracat in sac si si-au turnat cenusa, Petru a plans cu amar...etc.
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa).
De unde stii ca esti unit cu Hristos... cel unit cu El, nu mai pacatuieste.
Raspunsul daca esti sau nu mantuit il afli doar dupa MOARTE.

Citat:
Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte.
Aici este vremea semanatului, dincolo a seceratului. "Lucrati pana este ziua..", oare la lucrul de zi cu zi se refera Iisus, sau la a LUCRA LA MANTUIREA noastra?

Citat:
De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum?
Nu poti fi mantuit daca nu traiesti inca de acum cu Hristos...nu poti trai fara El, ca apoi sa pretinzi sa fii mantuit.

Citat:
De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum?
Iertare de pacate avem nevoie nu doar acum, ci dupa fiecare ceas din viata noastra.

Citat:
De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum?

De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit?
Dar in ce consta unirea cu Hristos, in implinirea cuvantului Sau..."CEL CE VA FACE si va invata, acela mare se va chema.

Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el.
Vechi 07.05.2010, 23:37:51
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit

Citat:
Si pentru mine mantuirea inseamna iertarea de pacate, unirea cu Hristos, dobandirea vietii vesnice.

Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi.

Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte.
De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum?
De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum?
De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum?

Doamne ajuta frate..aici mai e putin de lucrat..Slabanogul din Scriptura dupa ce a fost tamaduit de mantuitorul..ce avea sa faca..putin mai tarziu avea sa-i dea o palma Mantuitorului, pentru ca a indraznit sa le vorbeasca fariseilor.
Asa suntem si noi, primim tamaduirea, il primim pe Dumnezeu..si apoi ne numim mantuiti, desi il ponegrim, desi il necinstim..nu cunoastem catusi de putin lucrarea lui Dumnezeu prin Sfintii Parinti, dar vrem sa fim calauzitori de suflete.
Din intuneric cum voi putea calauzi pe ceilalti, dupa botez fratilor ne numim cu toti mantuiti, oare om fi noi vrednici sa indraznim sa spunem asa ceva..Una e sa ai nadejde in mila Lui Dumnezeu..si alta e sa te numesti mantuit..tu cel care dupa botez, nu-ti mai marturisesti pacatele, considerand ca esti vrednic de mantuire..Cel care nu-si marturiseste pacatele nu este vrednic sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Mantuitorului.
Frate penticostal cuvintele nu sunt adresate dumneavoastra, ci tuturor celor care se joaca de-a mantuirea.
Si va rog frate penticostal..sa nu fim vicleni..caci eu chiar ma bucur ca pot sa va vorbesc, atunci cand sunteti sincer.
Dragul meu, ortodoxul nu dupa moarte trudeste dupa mantuire, ci chiar din aceasta viata, in fiecare clipa, asa dupa putinta fiecaruia..numai ca nu se mandreste..
E usor a vorbi de smerenie..fiind atat de departe de ea.
Iertare.
Vechi 07.05.2010, 23:38:37
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
De unde stii tu ca Hristos te iarta de pacate? David s-a cait mult, ninivitenii s-au imbracat in sac si si-au turnat cenusa, Petru a plans cu amar...etc.
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa).
Nu stiu cu ce fel de pocaiti ai avut tu de-a face, dar daca esti foarte convins ca ei nu plang inaintea lui Dumnezeu atunci cand se pocaiesc de pacatele lor, inseamna ca nu ai cunoscut nici un pocait adevarat.

Oamenii care se pocaiesc cu adevarat varsa lacrimi. Eu a trebuit sa plang inainte Domnului de nenumarate ori. Asta inseamna ca realmente nu se poate sa imi mai aduc aminte de cate ori. Si iti spun asta cu smerenie. Fiind vorba de pacatele mele asta ar mai urma sa ma mandresc cu pacatele.

Dar nu cred ca lacrimile m-au spalat de pacate ci sangele pretios al Domnului Iisus Hristos. Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat. El a promis in Cuvantul Lui ca le iarta si Il cred.

Citat:
Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el.
Asta suna clar si inteligibil. Se poate intampla asa.
Vechi 08.05.2010, 10:10:51
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Nu stiu cu ce fel de pocaiti ai avut tu de-a face, dar daca esti foarte convins ca ei nu plang inaintea lui Dumnezeu atunci cand se pocaiesc de pacatele lor, inseamna ca nu ai cunoscut nici un pocait adevarat..
"Pocaitii" nostri poate plang toata noaptea...ziua is mai rai ca satana...in frunte cu pastorul lor.
Poate tu traiesti pe alta planeta, s-au intr-o alta lume...pe cati ii cunosc eu (si cunosc cativa , nici 1%nu se gaseste incadrat in ceea ce spuneai tu.

Citat:
Oamenii care se pocaiesc cu adevarat varsa lacrimi. Eu a trebuit sa plang inainte Domnului de nenumarate ori. Asta inseamna ca realmente nu se poate sa imi mai aduc aminte de cate ori. Si iti spun asta cu smerenie. Fiind vorba de pacatele mele asta ar mai urma sa ma mandresc cu pacatele..
Ai nostri varsa ura si invidie...clevetire, cearta, vrajba etc.
Poti ta plange si tu daca nu cauti sa te indrepti...
Adica, azi dau la unu in cap..., la noapte plang de tot ma "usc"...mai iar dau in cap la altu, noaptea iar spal podeaua cu lacrimi...si tot asa????

Citat:
Dar nu cred ca lacrimile m-au spalat de pacate ci sangele pretios al Domnului Iisus Hristos. Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat. El a promis in Cuvantul Lui ca le iarta si Il cred.
.
Cum sa te spele sangele lui Iisus...ala s-a varsat pe cruce acus 2000 de ani...la voi mai cura si amu?
Asta este o fraza cu care ati fost atrasi toti oamenii in mrejele ereziilor.
D-zeu nu iarta daca nu vede cainta si indreptare...indreptarea reprezinta implinirea Cuvantului Domnului. Pomul il cunosti dupa roade, pe omul lui D-zeu dupa fapte...
"Eu sunt Calea, Adevarul si VIata"....sectarii propovaduiesc mai multe cai si adevaruri.
Vechi 08.05.2010, 10:44:09
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
In postarea de mai sus esti nu convins ci foarte convins ca nici unul dintre pocaiti nu se pocaiesc cu lacrimi.

In postarea de mai jos esti foarte convins ca pocaitii plang.
Citat:
"Pocaitii" nostri poate plang toata noaptea...
Poti plange si tu...la noapte plang de tot ma "usc"...
Acum plang dar, normal, plang degeaba. Lacrimile au fost cele mai importante in prima postare dar acum nu mai sunt.

Te rog, daca tot vrei sa invinuiesti pe cineva, spune ceva clar si nu te mai contrazice dupa fiecare postare .
Vechi 08.05.2010, 11:22:25
Banned

Implicit

Citat:
Cum sa te spele sangele lui Iisus...ala s-a varsat pe cruce acus 2000 de ani...la voi mai cura si amu?
D-zeu nu iarta daca nu vede cainta si indreptare...indreptarea reprezinta implinirea Cuvantului Domnului.
Tu asa esti iertat de pacate? Doar prin ceea ce faci tu? Nu si datorita sangelui lui Iisus Hristos?

Desigur ca, pentru a primi iertare omul trebuie sa se pocaiasca si sa se indrepte dar fara sangele Domnului Iisus nu exista posibilitatea iertarii.

Toata Biblia subliniaza: fara varsare de sange nu este iertare.
Si sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curățește pe noi de orice păcat.

P.S. Cand vorbesti de cele sfinte evita termeni precum „ala”. Denota impietate.
Vechi 08.05.2010, 17:17:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asta este o fraza cu care ati fost atrasi toti oamenii in mrejele ereziilor.
Dacă ai cunoaște Scriptura și puterea lui Dumnezeu ai înțelege cum e posibil ca sângele lui Iisus să ne spele păcatele (Apoc.1,5; Apoc. 7,14), altfel e deschisă calea rătăcirii (Mat. 22,29) și ereziei pe care o tot fluturi ca pe o pisică moartă.
Vechi 10.05.2010, 11:04:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Doriana;243536]Respect ortodoxia, e totusi o religie crestina, care conduce oamenii catre Hristos. Ce ar fi Romania fara ea? Ca nu sunt de acord cu anumite practici din BO si nu le-as face niciodata e altceva.

[quote]

Doriana ,chiar voiam sa te intreb ,esti romanca?
Zilele trecute m-am uitat pe o carte de istorie pt.bacalaureat.
Pai noi am avut niste domnitori nemaipomeniti ,care in numele credintei si a dragostei de tara si-au sacrificat sanatatea si viata.
Ne mandrim cu ei.
Mircea cel Batran a luptat pentru a evita sa fim transformati in pasalac turcesc ,la fel Iancu de Hunedoara ,sa nu mai vorbesc de Stefan cel Mare si Vlad Tepes.
Astia sunt cativa.
Noi niciodata nu am ajuns pasalac turcesc ,pe cand Ungaria da.
Dumnezeu pentru credinta de atunci nu a ingaduit.
Tu ce motive ai avut de ai plecat la sectanti ?
Pentru niste lucruri cu care nu esti de acord in biserica ortodoxa?
Dar cine esti tu sa judeci ?
Oameni de valoare ,scriitori ,muzicieni nu s-au lepadat de credinta ortodoxa.
Esti tu mai cunoscatoare decat ei?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13