Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 01:17:36
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

P.S. Cei din cultul penticostal, cititi si celelalte comentarii la adresa cultului cultului vostru...sunt interesante, parerea mea...si nu sunt emise de ortodocsi, deci zic eu ca se merita!

Dar comentariul " Preotului" (!?!) Filat: Mi se face impresia ca co..."e super tare, m-a distrat!

Last edited by AndruscaCIM; 05.05.2010 at 01:28:13.
Vechi 05.05.2010, 01:27:59
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Deci exista asemanari intre ciudateniile de pe youtube, si ceea ce se intampla la voi in momentele alea, sau nu?
Te-am mai rugat o data sa postezi un link de pe youtube si sa pui intrebari punctuale dar ai evitat sa o faci. Eu acum ce sa raspund? Unele da, altele nu.

Nu stiu exact la ce te referi de pe youtube. Unele pe care le-am vazut eu nu ne reprezinta deloc.
Vechi 05.05.2010, 01:48:55
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Poftim de citeste Penticostalulemantuibil!!!Sper ca e ok faptul ca postez aceasta sursa

Cu precizarea ca respectivul e baptist, sorry!

In concluzie, cu toate diferentele ce exista, baptistii si penticostalii constituie vârful de lance in lucrarea lui Dumnezeu, fiind confesiunile cu cea mai mare acuratete in vestirea evangheliei si avand ca membri pe cei mai devotati credinciosi si slujitori in lucrarea Domnului.
Dumnezeu sa binecuvanteze deopotriva si pe unii si pe altii."

http://www.moldovacrestina.net/biser...e-si-baptiste/

Deci omul zice si de bine, dar despre darul vorbirii in limbi...poti vedea un alt punct de vedere!!!
Da, le zice bine tipul. Dar poti sa crezi tu Andrusca o asemenea blasfemie: "baptistii si penticostalii constituie vârful de lance in lucrarea lui Dumnezeu"?

Eu asemenea laudarosenie mai rar am intalnit.

Nu cred ca faci bine sa intri pe asemesea saituri. Mie teama sa nu te smintesti.

Sunt de acord cu el in mare parte. Nici eu nu sunt din categoria celor care aplauda tot ce fac penticostalii. Totusi tipul vorbeste din exterior si nu are acces la felul in care simte si gandeste un penticostal.

La fel cum cei din exteriorul ortodoxiei pot face observatii pertinente despre ortodocsi dar sunt departe de a-i intelege. Modul in care simte si gandeste un ortodox nu-l poate prezenta decat cineva din interior.
Vechi 07.05.2010, 22:58:40
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
Te-am intrebat de ce nu posteaza nici un roman vreo inregistrare din momentul vorbirii in limbi, si de ce posteaza numai Botezuri, cantari, concerte, formatii....dar vorbire in limbi, Fereasca Sfantul?

[/b]
Daca penticostalii (ma refer la "credinciosi") ar proba vorbirea in limbi, spun drept ca acest cult s-ar destrama. Unul sa vorbesca in limbi iar 3-4 talmaci sa scrie traducerea...spun cu mana pe suflet ca daca traducerile lor s-ar asemana catusi de putin, eu cu intreaga familie am trece la ei...dar este imposibil, niciodata nu vor fi pe o lungime de unda translatorii, pt ca nu este de la D-zeu acea bolboroseala.
Vechi 08.05.2010, 08:29:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Daca penticostalii (ma refer la "credinciosi") ar proba vorbirea in limbi, spun drept ca acest cult s-ar destrama. Unul sa vorbesca in limbi iar 3-4 talmaci sa scrie traducerea...spun cu mana pe suflet ca daca traducerile lor s-ar asemana catusi de putin, eu cu intreaga familie am trece la ei...
Bisericile nu se destrama asa de repede Geony. Ai uitat probabil cate scandaluri au fost in istoria bisericii: ierarhi corupti, profetii foarte importante neimplinite, compromis cu regimurile politice, pacate grave, etc.
Confesiunile respective nu s-au destramat. S-au scuturat si au mers mai departe.

Si apoi te juri cam repede cu mana pe suflet. De ce sa treci la penticostali? Chiar daca s-ar petrece o minune si toti patru talmaci ar scrie la fel. Daca intr-o comunitate se petrece o minune, tu treci imediat din biserica ortodoxa la ei?
Fii putin mai statornic!
Vechi 08.05.2010, 09:42:43
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Bisericile nu se destrama asa de repede Geony. Ai uitat probabil cate scandaluri au fost in istoria bisericii: ierarhi corupti, profetii foarte importante neimplinite, compromis cu regimurile politice, pacate grave, etc.
Confesiunile respective nu s-au destramat. S-au scuturat si au mers mai departe.!
Am sa i-au rand pe rand pe fiecare:
1) ierarhii corupti de care vb au fost mustrati, avertizati si in cel mai rau caz caterisiti (daca stii ce inseamna).
2) Biserica Ortodoxa nu se ocupa cu profetiile, pt ca n-are profeti cu acte in regula cum au penticostalii...
Ps. Asta cu profetiile este la voi!
3)compromis cu regimurile politice, pacate grave, etc. ...pt asa ceva Biserica nu a stat "picior peste picior", stai linistit ca s-au luat masuri.

Citat:
Si apoi te juri cam repede cu mana pe suflet. De ce sa treci la penticostali? Chiar daca s-ar petrece o minune si toti patru talmaci ar scrie la fel. Daca intr-o comunitate se petrece o minune, tu treci imediat din biserica ortodoxa la ei?
Fii putin mai statornic!
Acest topic se numeste "Vorbirea in limbi la penticostali", asa ca eu am vb la subiec. Pe mine nu minunile ma atrag la Biserica din care fac parte, ci INVATATURA DE CREDINTA pe care o propovaduieste.
Minunile ii atrag pe sectari...sa nu-ti spun cum au trecut cateva fam. de pe la noi la penticostali cand au auzit ca se tamaduiesc de boli...dar cum si minciuna si inselarea fac parte din "catehismul sectar", au prin teren.
Vechi 08.05.2010, 09:51:35
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Bisericile nu se destrama asa de repede Geony. !
Bisericile nu se destrama....doar sectele se faramiteaza. Imi vine in minte acum ce s-a petrecut cu cultul adventist dupa ce au asteptat adeptii venirea Domnului din noaptea de 9 spre 10 octombrie 1844. Cum unii oameni au fost dezamagiti...aparand apoi cultul AZS si Adventistii Reformisti.
Sa nu vorbim de Miscarea Carismatica din cultul penticostal..
S-au sectele desprinse din Anabaptistii lui Thomas Munzer din Germania de prin anii 1533-1534.
Vechi 08.05.2010, 10:19:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Bisericile nu se destrama....doar sectele se faramiteaza. Imi vine in minte acum...
Asta e o poveste. Iti vin in minte doar exemplele recente si doar de pe la altii. Marea Faramitare a avut loc de mult, prin 1054.
Singura care nu se faramiteaza este Biserica lui Hristos. Si aceasta nu e nici BO nici BC nici vreo Biserica NP.

In rest au fost ruperi si inainte de
Marea Schisma si dupa. Moda faramitarilor nu a adus-o protestantismul, e veche de mii de ani.
Nu exista nicaieri (nici in Biserica Ortodoxa) unitatea de monolit pe care incerci sa o sugerezi.

Dar in comentariul meu am subliniat altceva. Ziceai tu ca daca se face o proba si vin 3-4 talmaci scriu si...se va destrama cultul penticostal.
Nici vorba. Au fost scandaluri uriase si nu s-a destramat.
Au trecut si adventistii de care amintesti si ortodocsii si catolicii si penticostalii prin multe dar nu s-au destramat.
Despre asta era vorba.

Last edited by penticostalulmantuibil; 08.05.2010 at 10:21:47.
Vechi 08.05.2010, 12:29:14
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dar in comentariul meu am subliniat altceva. Ziceai tu ca daca se face o proba si vin 3-4 talmaci scriu si...se va destrama cultul penticostal.
Nici vorba. Au fost scandaluri uriase si nu s-a destramat.
Au trecut si adventistii de care amintesti si ortodocsii si catolicii si penticostalii prin multe dar nu s-au destramat.
Despre asta era vorba.

Stii despre ce este vorba de fapt? Despre convertirea atator crestini (si ma refer bineinteles la ortodocsi) la diferitele secte care au aparut ca ciupercile dupa ploaie si inca mai continua sa apara. Biblia ne avertizeaza ca vor exista aceste timpuri... Si ma inspaimanta faptul ca aud atat de des ca X sau Y s-a "pocait" (cum va place sa va autonumiti). Este pacat, pentru ca pe X sau Y nu-mi amintesc sa-i fi vazut de 2-3 ori la Biserica, habar n-au ce inseamna ortodoxismul, dar merg la sectari si incep sa ponegreasca Cele Sfinte...
De exemplu un hot care ulterior cica s-a "pocait" povesteste in adunarea penticostala cum a furat dintr-o Manastire o icoana a Sfantului Vasile si vrand sa traverseze o apa o scapa si icoana merge cu repeziciune pe apa, fara sa o mai poata prinde... Oamenii din sat, vazand icoana, ingenuncheaza, multumind Domnului, strigand in gura mare ca e facatoare de minuni. Acest subiect a fost ridicularizat in ultimele 2 saptamani in biserica penticostala amintita... Asta e credinta? Asta e dragoste? Asta e ... biserica?....
La noi nu veti auzi niciodata ridicularizari in Biserica... Noi ne rugam pentru voi si nicidecum nu veti auzi rasete si batai de joc la slujbele noastre...
Dumnezeu sa aiba mila de voi....
Vechi 08.05.2010, 12:43:36
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Sora lacrimi, imi place de tine ca dupa ce unii de prin Londra iti fac cate una, vii si rabufnesti pe fratele penticostal, ca-i mai rabdator si inghite multe...
Dar celor din Londra le-ai zis toate cele de mai sus?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10