Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2010, 10:28:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Am impresia că nu cuprinzi cu mintea sensurile mai profunde din text și nici semnificațiile exacte ale cuvintelor pentru că răspunzi alături de întrebare ca și cum nu ai înțelege-o.
Oare e o tehnică a ta de a nu răspunde și a evita evidența că nu ai dreptate?
Oare este o consecință a ateismului care îngustează înțelesurile fiind doar o reducere a minții umane la materie?
Sau poate este lipsa ta de răbdare care nu te lasă să aprofundezi științific problemele și nici măcar importanta problemă a existenței lui Dumnezeu și mântuirii?
Sau poate este un defect personal care nu te lasă să înțelegi nici creștinismul?
Oricum asta nu e caracteristic gândirii științifice ci nerăbdării de a avea dreptate.
Imi propun nu sa gasesc intelesuri profunde acolo unde nu sint. O fi un defect al meu, nu il neg.
De la a spune ca e bine sa privim optimist chiar si boala pina la a sustine ca cineva iti doreste binele dindu-ti aceasta boala, si ca e foarte normal sa fie asa, e cale lunga si, se pare, profunda.
Nu stiu daca ai observat, dar stiinta, chiar si asa redusa la amarita de materie, a obtinut rezultate pe care spiritualistii nu le visasera niciodata. O fi din cauza ingustelor sale intelesuri.

Citat:
Sfântul Isaia nu vorbea de râs ci de bucurie. Diferența între ele ai putea să o experiezi în creștinism deoarece nu văd cum ateismul ți-ar putea oferi vreo bucurie, măcar palidă. Bucuria nu vine prin râs ci prin trăirea lui Dumnezeu.
In ateism bucuria provine din orice
Citat:
Cum să înțelegi dragostea lui Dumnezeu când dă boală când nu poți să înțelegi dragostea lui Dumnezeu că te-a făcut?
Nu stiu. Eu doar am vazut credinciosi destul de nefericiti cind au vreo boala. Se pare ca nici ei nu inteleg, desi banuiesc ca inteleg dragostea lui Dzeu ce i-a facut.
Citat:
Bine că ai observat că religia face bine la bolnavi și e dorită de ei. Să ști că face bine și la sănătoși și desăvârșește și mintea și deci și știința.
Nu face bine nici la sanatosi si nici la bolnavi. Cel putin in viata asta. Uita-te pe statistici.
Citat:
Cu Voltaire mai interesează-te că ești indus în eroare. A murit urlând de spaima dracilor pe care îi vedea. Ceea ce contrazice doctrina atee că mintea la moarte vede ceea ce a crezut în viață. Voltaire ar fi fost atunci înconjurat de lumina deismului.
Nu exista nici o doctrina atee cu privire la acest aspect. Exista insa unele explicatii cu privire la alterarea starii de constiinta.
Citat:
Acupunctura dacă ar fi știință ar avea substrat științific. dacă ai avea răbdare de studiu ai vedea că nu e doar folosită de șarlatani ci ea însăși e o șarlatanie gogonată. O să dezvolt ideea la capitolul acupunctură inclusiv pe latura științifică de care tu pari preocupat.
Substratul stiintific este dat in principal de reproductibilitate. Dar si celelalte cerinte ale metodei stiintifice erau indeplinite. Azi nu mai sint, dar erau acum 2000 de ani.
Citat:
Tot n-ai răspuns la ce te-am întrebat referitor la declarațiile lui Mihnea, mărturisite de el public și care descoperă caracterul de ocultism al acupuncturii.Tot n-ai înțeles oare întrebarea sau iar te eschivezi?
Am raspuns, in momentul asta acupunctura a devenit pseudostiinta, pentru ca se bazeaza pe agenti dovediti inexistenti.
Citat:
Mesajul meu, în esența lui a fost și îl repet VEZI CĂ MÂNTUIREA E PREA IMPORTANTĂ CA SĂ O TRATEZI AȘA SUPERFICIAL CUM PROCEDEZI.
Il tratez in acelasi fel in care tratez un fenomen nedovedit
Citat:
Îți recomand să studiezi cartea la care am făcut trimitere. Este scrisă de Pr. Serafim Rose care a fost un foarte mare pasionat de evoluționism, dar care spre deosebire de tine a mers cu studiul până la capăt și a văzut că e un fals fără substrat științific.
A căutat apoi pe Dumnezeu cu seriozitate și profunzime peste tot. După ce a studiat și limba sanscrită și cea chineză veche, după ce a trecut prin Zen și a arătat cu pumnul urlând la Dumnezeu că nu i se descoperă la găsit în final într-o mică biserică rusă tocmai la Sfânta Liturghie. Apoi s-a făcut ortodox, călugăr și cu aceeași seriozitate și studiu până la capăt a demontat pas cu pas ridicolul evoluționism ținând cursuri la marile universități din America lăsând mască pe academicienii de acolo.
El după cum vezi a tratat științific problema.
Tu nu.
Iti aduc aminte ca stiintific inseamna sa aplici metoda stiintifica, iar aceasta implica efectuarea unui experiment controlat care sa verifice validitatea ipotezei. Ai fi dragut sa imi spui care anume e acel experiment controlat care a validat ipoteza "Dumnezeu"?
Citat:
Chiar dacă te-ai nimici la moarte tot e nevoie să te tulburi și să cercetezi de ce viața ta este așa de stupidă ca să creeze memorie și sentimente care se pierd în sicriu. Și așa ar trebui să fi serios și să studiezi problema până la capăt.
Deci tie viata ti se pare stupida pentru ca memoria si sentimentele se pierd in sicriu?
Citat:
Dar ce te faci când ai să vezi la moarte, și după aceea în veșnicie dracii în care tu, sărmanul, nu ai crezut. Dracii care te-au orbit să nu vezi că după cum la orice ceas există ceasornicar cu mult mai mult la lumea aceasta cu mult mai minunată și mai complexă decât orice orologiu există Făcătorul ei.
Ce te faci dacă te vor răsplăti pentru că te-ai alăturat lor în negarea lui Dumnezeu cu ce pot oferi ei adică: bătaie, ură și chin?
N-o să suferi atunci că n-ai fost serios cu tine însuți și nu te-ai preocupat de mântuirea ta, și nu ai mers cu studiul până la capăt și la cei care vor să-ți arate adevărul și nu doar la cei ce îți râzgâie gândirea zicând că ai dreptate?
Nu.
Bataie, ura si chin? Cumva si boala?
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23