Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2010, 05:56:19
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ca sa te cred cum ca Isaia prescria rasul ca panaceu universal trebuie sa aduci mai mult decit micul fragment interpretabil. Oricum, in acest caz, nu vad legatura cu religia, si cu bunatatea lui Dzeu ce ne da boli din dragoste.
Studii exista, si rezulta din ele ca bolnavii cauta consolare in religie.
Iar in legatura cu Voltaire, eu stiu o alta versiune: pe patul de moarte a fost rugat de preot sa renunte la satana; el a replicat: "e prea tirziu acum sa-mi fac noi dusmani"
Am impresia că nu cuprinzi cu mintea sensurile mai profunde din text și nici semnificațiile exacte ale cuvintelor pentru că răspunzi alături de întrebare ca și cum nu ai înțelege-o.
Oare e o tehnică a ta de a nu răspunde și a evita evidența că nu ai dreptate?
Oare este o consecință a ateismului care îngustează înțelesurile fiind doar o reducere a minții umane la materie?
Sau poate este lipsa ta de răbdare care nu te lasă să aprofundezi științific problemele și nici măcar importanta problemă a existenței lui Dumnezeu și mântuirii?
Sau poate este un defect personal care nu te lasă să înțelegi nici creștinismul?
Oricum asta nu e caracteristic gândirii științifice ci nerăbdării de a avea dreptate.

Sfântul Isaia nu vorbea de râs ci de bucurie. Diferența între ele ai putea să o experiezi în creștinism deoarece nu văd cum ateismul ți-ar putea oferi vreo bucurie, măcar palidă. Bucuria nu vine prin râs ci prin trăirea lui
Dumnezeu.

Cum să înțelegi dragostea lui Dumnezeu când dă boală când nu poți să înțelegi dragostea lui Dumnezeu că te-a făcut?

Bine că ai observat că religia face bine la bolnavi și e dorită de ei. Să ști că face bine și la sănătoși și desăvârșește și mintea și deci și știința.

Cu Voltaire mai interesează-te că ești indus în eroare. A murit urlând de spaima dracilor pe care îi vedea. Ceea ce contrazice doctrina atee că mintea la moarte vede ceea ce a crezut în viață. Voltaire ar fi fost atunci înconjurat de lumina deismului.

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Acupunctura e o stiinta avansata pentru acum 2000 de ani. Parerea mea personala e ca ar fi avut potential daca nu era acaparata de ignoranti si sarlatani. Dar nu e tirziu inca.

Pentru a combate evolutionismul trebuia ca el sa fi existat. Pur si simplu textul tau face referire la comportamentul uman asemanator cu al animalelor, evident si pentru omul de acum 2000 de ani.
Acupunctura dacă ar fi știință ar avea substrat științific. dacă ai avea răbdare de studiu ai vedea că nu e doar folosită de șarlatani ci ea însăși e o șarlatanie gogonată. O să dezvolt ideea la capitolul acupunctură inclusiv pe latura științifică de care tu pari preocupat.
Tot n-ai răspuns la ce te-am întrebat referitor la declarațiile lui Mihnea, mărturisite de el public și care descoperă caracterul de ocultism al acupuncturii.Tot n-ai înțeles oare întrebarea sau iar te eschivezi?

Evoluționismul nu e ceva nou după cum nu e nici științific. E o transpunere în limbajul religios occidental - adică cel științific (căci tu și occidentalii v-ați făcut din știință o religie) - a religiei hinduse, mai precis a modului superstițios în care cred înapoiații indieni că s-a făcut lumea. Este o credință demonică. Mai studiază dragul meu că nu cercetezi problema serios.
ÎN psalmul citat se proorocește nu numai despre cei ce se comportă ca animalele ci mai ales de cei care din nepricepere se smintesc uitând că sunt chipul lui Dumnezeu și cred că sunt ca animalele.
Că nu zice psalmistul de cei ce s-au făcut prin faptele lor ca animalele ci de cei ce se alătură, se aseamănă cu animalele și de cei ce iau de bune spusele lor iar nu faptele lor. Deci se vede clar că e vorba de o credință care vine prin auz și se copiază prin defect de gândire iar nu de o faptă care se vede cu ochii și se copiază prin maimuțăreală.
Iar restul psalmului nici nu l-ai înțeles măcar pe departe.
Mesajul meu, în esența lui a fost și îl repet

VEZI CĂ MÂNTUIREA E PREA IMPORTANTĂ CA SĂ O TRATEZI AȘA SUPERFICIAL CUM PROCEDEZI.

Îți recomand să studiezi cartea la care am făcut trimitere. Este scrisă de Pr. Serafim Rose care a fost un foarte mare pasionat de evoluționism, dar care spre deosebire de tine a mers cu studiul până la capăt și a văzut că e un fals fără substrat științific.
A căutat apoi pe Dumnezeu cu seriozitate și profunzime peste tot. După ce a studiat și limba sanscrită și cea chineză veche, după ce a trecut prin Zen și a arătat cu pumnul urlând la Dumnezeu că nu i se descoperă la găsit în final într-o mică biserică rusă tocmai la Sfânta Liturghie. Apoi s-a făcut ortodox, călugăr și cu aceeași seriozitate și studiu până la capăt a demontat pas cu pas ridicolul evoluționism ținând cursuri la marile universități din America lăsând mască pe academicienii de acolo.
El după cum vezi a tratat științific problema.
Tu nu.
Chiar dacă te-ai nimici la moarte tot e nevoie să te tulburi și să cercetezi de ce viața ta este așa de stupidă ca să creeze memorie și sentimente care se pierd în sicriu. Și așa ar trebui să fi serios și să studiezi problema până la capăt.
Dar ce te faci când ai să vezi la moarte, și după aceea în veșnicie dracii în care tu, sărmanul, nu ai crezut. Dracii care te-au orbit să nu vezi că după cum la orice ceas există ceasornicar cu mult mai mult la lumea aceasta cu mult mai minunată și mai complexă decât orice orologiu există Făcătorul ei.
Ce te faci dacă te vor răsplăti pentru că te-ai alăturat lor în negarea lui Dumnezeu cu ce pot oferi ei adică: bătaie, ură și chin?
N-o să suferi atunci că n-ai fost serios cu tine însuți și nu te-ai preocupat de mântuirea ta, și nu ai mers cu studiul până la capăt și la cei care vor să-ți arate adevărul și nu doar la cei ce îți râzgâie gândirea zicând că ai dreptate?

Hristos S-a înălțat!

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 14.05.2010 at 06:01:33.
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23