Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2010, 21:15:03
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Mai baiete ! Nu stiu ce calificare profesionala ai,dar nu pari un om de stiinta, cu un discurs de acest tip ! In rest,ai totusi capacitatea de a intelege lucrurile in complexitatea lor ,sper !
Stiinta nu exclude credinta !
Exista psihologie, dar exista si para-psihologie,care nu exclude fenomene ciudate pe care stiinta nu le poate explica prin metodele actuale epistemologice !
Daca ai citit cu atentie ce am scris, vedeai ca eu ziceam DUPA CE MEGE LA MEDIC, SI SE ASIGURA CA NU ARE NIMICA PSIHIC, atunci poate,dupa aceea, sa ia in consideratie ipoteza AFECTARII DRACESTI !
Dar prima data trebuie sa mearga la medic si nu sa-i steie capul la alte lucruri ! si abia apoi,daca medicu i-a zis: mai omule nu ai nimica ! atunci sa vada si alte explicatii si sa meraga pe la preoti sau calugari ! Desigur, daca omul e bolnav,atunci tot e bine sa merga la preoti si calugari, insa medicina si biserica trebuie sa conlucreze si nu sa fie separate !
si oare ce ti-ar putea spune un medic psihiatru cand ii povestesti un asemenea vis?ce tratament ti-ar putea da?ptr ce?mintea de capul ei nu produce astfel de vise,nici chiar cand te gandesti intens la asemenea subiecte!deci,care ar fi diagnosticul dupa tine intr-un asemenea caz?
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 21:20:17
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kiralina Vezi mesajul
si oare ce ti-ar putea spune un medic psihiatru cand ii povestesti un asemenea vis?ce tratament ti-ar putea da?ptr ce?mintea de capul ei nu produce astfel de vise,nici chiar cand te gandesti intens la asemenea subiecte!deci,care ar fi diagnosticul dupa tine intr-un asemenea caz?
Nu uita, insa, ca aspirina sparge orice vedenie
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 21:23:44
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

De obicei pe psihiatri nu ii intereseaza visele, in ciuda popular belief-ului.
Desi faptul ca un om e super fascinat de visele lui si ii vine sa le povesteasca si sa le intoarca pe toate partile e un simptom in sine :)
Vechi 17.05.2010, 21:24:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
De obicei pe psihiatri nu ii intereseaza visele, in ciuda popular belief-ului.
spune-i-o lui radu!
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 21:35:01
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Exista o stiinta numita psihanaliza,sau noologie abisala,i se mai zice. Ea este de real ajutor in unele cazuri ,insa trebuie ca medicul sa fie unul bun, cu vocatie ! deci exista si solutii,trebuie doar incercate !
Constient,subconstient si inconstient, acestea sunt cele trei straturi ale mintii umane ! visul este rodul pulsiunilor inconstiente( latura ancestrala si primitiva a eului )care se sublimeaza si apar deghizate sub forma unor simboluri greu de descrifrat pe urma !
creierul uman, functioneza pe baza de excitatie si inhibitie,si se diferntiaza in functie de forta sistemului nervos central( adica viteza ce circulatie a impulsurilor electrice intre neuroni)in sistem nervos, slab, putrenic,, si echilibrat !
Boala psihica este de multe ori de natura genetica, putandu-se mosteni de la antecesori,ca potentialitate, in unele cazuri nu se declanseza, dar in altele se poate declansa !
Schizofrenia de ex, apare pana in jurul varstei de maxim, 32-33 ani !
Nu e treaba mea sa pun diagnostice,eu am vrut doar sa dau si un alt tip de sfat, poate util !
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 21:49:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Exista o stiinta numita psihanaliza,sau noologie abisala,i se mai zice. Ea este de real ajutor in unele cazuri ,insa trebuie ca medicul sa fie unul bun, cu vocatie ! deci exista si solutii,trebuie doar incercate !
Constient,subconstient si inconstient, acestea sunt cele trei straturi ale mintii umane ! visul este rodul pulsiunilor inconstiente( latura ancestrala si primitiva a eului )care se sublimeaza si apar deghizate sub forma unor simboluri greu de descrifrat pe urma !
creierul uman, functioneza pe baza de excitatie si inhibitie,si se diferntiaza in functie de forta sistemului nervos central( adica viteza ce circulatie a impulsurilor electrice intre neuroni)in sistem nervos, slab, putrenic,, si echilibrat !
Boala psihica este de multe ori de natura genetica, putandu-se mosteni de la antecesori,ca potentialitate, in unele cazuri nu se declanseza, dar in altele se poate declansa !
Schizofrenia de ex, apare pana in jurul varstei de maxim, 32-33 ani !
Nu e treaba mea sa pun diagnostice,eu am vrut doar sa dau si un alt tip de sfat, poate util !
Da,dar un psihanalist crestin!Ca sa poata face bine diferenta intre cauze!
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 11:11:17
anne's Avatar
anne anne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2008
Implicit

Citat:
da,dar un psihanalist crestin!ca sa poata face bine diferenta intre cauze!
foarte bine punctat!!!
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..."
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crucea de la gat colaps Generalitati 14 03.03.2014 00:59:31
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica camy_d Sfintii Apostoli Petru si Pavel 19 14.04.2011 05:23:25
Crucea Ioana-Andreea Secte si culte 70 13.01.2011 20:58:47
crucea celtica oncioiu Generalitati 4 14.10.2010 12:11:57