![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca vom continua in acest mod, atunci ar trebui sa incurajam si aruncarea cu bani in cristelnita la Botez. Nu Rodica, este un obicei care trebuie inlaturat si nu incurajat.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma voi informa .
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt deacord cu tine , dar sunt mult mai multe "proaste obiceiuri" de înlăturat, dragă Costele, decât aceste nevinovate bombonele. Câtete motive putem invoca că suntem deranjați în timpul Sfintelor Slujbe ? "N" motive când vrem să justificăm nervozitatea și împrăștierea noastră ! Suntem mult prea aspri cu lucrurile nevinovate și mult prea îngăduitori cu cele adevărat grave !
|
||||
|
||||
![]()
Cristian, cand vedem ca apar obiceiuri care nu au nicio legatura cu slujbele, sa le inlaturam. E dureros ca multi nu retin din aceasta slujba decat aruncatul cu bomboane sau gestul preotului de a face glume cu paharul din care vor bea mirii vin.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dupa acelasi rationament ar trebui sa nu se mai cante colinde la slujba de Craciun pentru ca nu sunt parte componenta a actului liturgic?
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu alaturam obiceiurile stramosesti acestor pseudo-obiceiuri preluate din occident. Fie ele petale, bomboane, orez sau mai stiu eu ce, cred ca pot fi aruncate numai in afara bisericii. In biserica sau in timpul slujbelor, este exclus.
|
|
|||
|
|||
![]()
Colindele sunt cantecele de leagan ale Domnului Iisus Hristos! Nu cred ca e buna asemanarea cu bomboanele...
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt la fel de dulci și de plăcute ! Vezi, mai în glumă mai în serios, iaca o asemănare !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Deci , eu nu te contrazic , dar atât am spus să nu fim aspri și prea rigizi ! Cei ce rețin doar aceste "picanterii"nu vor reține mai mult nicicând , căci Biserica e doar un popas pentru ei , un loc pentru Botezuri, Cununii și Parastase .si nimic mai mult . Educația religioasă nu se face numai în astfel de ocazii ! Și așa fug destui de Biserică find considerat un loc al babelor și a oamenilor posomorâți. Așa percep mulți , dragă Costele ! Să avem tact și mai ales RABDARE și înainte de toate CREDINȚĂ. . . , în rest toate trec , și Botezul și Cununia și Parastasul. . . Important cu ce rămânem !
cununie |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cununie si adoptie | nicoletaL | Nunta | 4 | 31.08.2011 15:47:39 |
cununie | lmihaela | Nunta | 2 | 07.02.2011 12:10:42 |
De ce aruncam Crucea in apa la Boboteaza? | windorin | Diverse Sarbatori | 12 | 05.01.2011 21:43:37 |
cununie | luminitab | Nunta | 0 | 06.11.2007 04:39:45 |
nas de cununie... | anaandreea | Generalitati | 9 | 29.08.2007 20:20:57 |
|