![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumneavoastra daca ati omori 3 satanisti, si 2 vrajitori...cum ati fi vazut, si cat ati mai sta liber...va intreb? Papa si-a cerut iertare pentru violenta folosita in numele Adevarului, deci si-a cerut scuze si pentru existenta lui Torquemada, si pentru uneltele de tortura, si pentru morti,. si pentru arderi pe rug...pentru tot, ce altceva mai aveti nevoie? Sunteti de acord cu uciderea? Orice criminal ajunge dupa gratii...cum e posibil sa ca unii sa fi stat in libertate, si sa ucida constant, cu mult sadism...si sa fi ramas liberi, pentru ca au fost mana dreapta a Bisericii Catolice? Cine a fost Torquemada pentru Biserica Catolica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar ce, e cinstit chiar?
![]() Poate de Mihnea....dar in rest nu prea cred!
|
|||
|
|||
![]()
Eu inteleg ca in fanatismul dvs nu vreti sa vedeti nimic da sunteti lejer comic daca doriti sa il aduc pe Lombardi personal.Iata inca un link.Mai am.
http://www.telegraph.co.uk/news/worl...e-Vatican.html Sa inteleg ca toata presa minte si dvs aveti dreptate?Dragut.Nice try. Sunt convins ca ,,infectul" de Torquemada va fi sanctificat.Prima minune ar putea fi ca cineva sa ii gaseasca cenusa.Nu l-am prajit eu>nota bene.Daca aveti nevoie apelati la MI6.Daca asta ajunge sfant eu sunt viitorul papa de la Roma.Serios.O sa auziti de la mine>Urbi et orbi. PS>inca o sursa despre cat de infect a fost. http://www.1911encyclopedia.org/Thomas_Torquemada Enciclopediile sunt bune?Da pt dumneata nu este suficient nu?Pariez 100 pound.Daca castig le donez Papei afectat de criza economica. Pai cam il bagati in aceiasi oala.Si in cazul lui Ceasca nu cred ca stiti exact cine si cat a platit.Ia verificati un pic da vedeti ca nu sunt aspecte religioase.O sa aveti o surpriza.Daca nu va descurcati va ajut eu.Dalai Lama nu ne-a ars pe rug iar Putin nu ne-a declarat eretici.Sorry da papa e la coada listei from where i stand.Oricum vizita este in discutie.Nu as fi sigur ca se va realiza asa ca ne vom scuti reciproc de placerea unei revederi. Eu va intreb public,direct si cu majuscule un singur lucru pt ca vad ca evitati. PE CE ANUME DIN INVATATURA LUI HRISTOS S-A BAZAT INCHIZITIA ? Daca nu argumentati eu va suspectez ca ati fi eretici.Sa speram ca nu va fi cazul.Astept raspunsul cu interes>un link,un citat,poza unui document,o parere a cuiva de la Vatican..orice.Take your time. |
|
|||
|
|||
![]()
De D-nul Mihnea sigur, ca a spus:" cu drepții să-l pomenească Dumnezeu", nu stiu ce cred si altii. Tragic, nu? Criminal la loc de cinste, printre cei drepti... Oare cei ucisi pe nedrept, in chinuri, nu striga la Dumnezeu?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu tot nu inteleg ce efecte benefice a avut Inchizitia, cand de fapt au fost monstuoase, si atat...consecintele unei fapte urate, pot fi numai negative, si asa au si fost! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum este reinterpretata istoria. Asa a fost si cu cruciadele. Erau macelarite niste fiinte umane, creatii ale lui Dumnezeu, iar in Europa biserica se bucura. Cruciatii erau descrisi ca niste eroi placuti lui Dumnezeu. Erau pusi la mare cinste, iar ei nu erau decat niste macelari si violatori de femei ,,pagane" (sic!). Biserica catolica are mainile patate de sange NEVINOVAT, iar asa-zisele scuze ale ei nu au nicio valoare, sunt egale cu 0. Raul nu va putea fi indreptat, sangele nu va putea fi curatat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Însă, situația în care sunt executați criminali vinovați de crime grave, ori situația de apărarea casei, orașului și țării mele de năvălitori chiar dacă asta ar însemna moartea lor, nu cred că înseamnă ucidere. Cel puțin Biserica mea, exact ca și Biserica dv, nu au considerat niciodată și nu consideră nici acum acestea ca fiind ucideri în înțelesul Decalogului. Nici chiar fariseii, nici chiar Moise însuși care a primit Decalogul din mâna lui Dumnezeu nu a considerat astfel. Nimeni nu a considerat astfel până la timpurile moderne, care au venit cu marotele lor. Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.05.2010 at 17:50:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca eu as intreba 3-6 preoti catolici ce parere au despre Torquemada, si mi-ar spune altceva decat dumneavoastra...v-ati mentine opinia, v-ati cere iertare pentru opiniile neconfirme cu cele ale Bisericii...sau vi le-ati mentine, in contradictie cu ce crede Biserica? De ce nu va intrebati confesorul, sau alti preoti catolici ce cred in legatura cu acest individ-criminal, si cu Inchizitia in general, si continuati sa va expuneti opiniile aici( va este teama sa aflati adevarul)? Ce credeti despre cele afirmate aici de dumneavoastra, ca sunt failibile...sau nu? Ma contraziceti ( ii contraziceti pe toti cei care nu pot gandi ca dumneavoastra), sau va spuneti doar opinia personala, contient fiind ca poate fi una eronata? Enumerati erorile, exagerarile, devierile, violenta folosita in numele Adevarului, si separarile dintre crestini pentru care si-a cerut scuze Biserica Catolica!!!!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă papa sau responsabilul de resort din Curie (azi card Levada, în calitate de "Inchizitor General") ar declara public că își cere scuze pentru eventuale crime ale lui Torquemada, atunci ar trebui să îmi revizuiesc părerea mea, acestea fiind luări de poziție oficiale, chiar dacă sunt vorbite și nu scrise. Cred că aici e diferență față de Biserica Ortodoxă. În Biserica Ortodoxă, din câte înțeleg, contează mai mult ce spun călugării și preoții decât ce spun episcopii, patriarhii, sinoadele (ceea ce numim noi "magisteriu"), pe când în Biserica Catolică e invers. Nici un preot sau călugăr catolic nu ar îndrăzni să afirme că trebuie să credem în ceva ce nici papa, nici episcopul și nici un conciliu nu a spus că trebuie să credem, iar în cazul în care ar face-o totuși, voi ignora asemenea spuse sau chiar mă voi adresa ierarhului, spre a lua măsurile cuvenite (probabil apostrofarea, în acest caz). Citat:
Citat:
Citat:
Când Biserica va reexamina dosarul Ian Huss și va declara că acela nu a stăruit în erezie, inchizitorii săi săvârșind o teribilă eroare judiciară, așa voi considera și eu. Până atunci consider, orice ar spune confesorul meu, că Ian Huss a fost eretic și că verdictul dat de judecători "vinovat pentru erezie" a fost unul foarte temeinic și corect. Acuma, cred că am vorbit suficient și în amănunt pe această temă. Nu vă voi mai răspunde eventualelor replici ale dv la replicile mele la replicile dv la replicile mele, deoarece cred că ceea ce a fost important a spus fiecare și, mai departe, nu sunt previzibile decât variațiuni pe aceeași temă. Care oricum s-a depărtat mult de subiectul topicului.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 30.05.2010 at 04:00:11. |
|