in primul rand, Dumnezeu nu este nici tolerant, nici ingaduitor , este milostiv. Ia uitate matalute si verifica cand a aparut acest cuvintel si in ce forma si de unde deriva. Si nici indulgent nu este Dumnezeu (alta chestiune mostenita de la catolici - cu, cumpararea indulgentelor). Si totusi , daca-mi pescuiesc informatiile din ape tulburi (de unde ai tras dumneata concluzia asta, numai tu stii ), de ce nu le combati?te agati de talibani de toleranta si de faptul ca nici un penticostal nu sustine ca detine "adevarul absolut"(desi pun pariu ca domnul popper cand a relativizat aceasta notiune nu locuia cu o familie de neoprotestanti penticostali) - stiu foarte bine ce sustine penticostalismul pentru ca unchiul meu este pastor penticostal de multi ani si cunosc ranchiuna si materialele folosite de ei pentru denigrarea "idolatriilor" de tot felul. Poate de unde veniti dumneavoastra sunt toate roz, la mine in Bucuresti nu este chiar asa. Inventarea unei "religii" este o chestiune cat se poate de recenta si "la moda" bazata numai pe sentimentalism si moralism, vezi doamne in stransa legatura cu Hristos, dar tainele unde sunt, unde va sunt sfintii ,unde va este Trairea in Duh si in Adevar, se poate pomeni cumva de o antropologie crestina in cadrul sectei penticostale? Normal ca NU. Dar in fond, toti suntem pacatosi si Dumnezeu ne va judeca dupa cum crede El, nu dupa cum vrem noi
|