Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2010, 14:41:03
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Atunci s-a inteles gresit toata aceasta discutie de pe acest fir.
Nu indemna nimeni pe nimeni sa se aseze.
Aici s-au pus niste probleme de sanatate si necesitatea existentei unor scaune/banci in biserica ortodoxa.
Si voi (mai multe persoane), ati sarit in sus, ca nu este nevoie si nu este crestin sate asezi. Deci voi interziceti si bancile si asezatul in sine.
Nu se vaicarea si nu indemna nimeni la nimic.
Se dadeau niste exemple de situatii pentru care este nevoie de scaune/banci in biserica.
Si, da, repet, pentru multi este f.greu statul in biserica, nu mersul la biserica. Este un efort si o jertfa. Pe care multi dintre noi il/o fac totusi.
Nu va vine sa credeti, ca voi sunteti poate sanatosi si tineri. Mai vorbim asa mai dupa varsta de 50 ani.

Si eu spuneam exact ca tine acum: sa fie banci si sa se poata aseza omul din cand in cand, atunci cand simte ca nu mai poate. In rest respectam slujba si stam in picioare sau in genunchi dupa caz.

Nu vad unde este problema, ne-credinta si de ce atat discutie.
Problema ca inovatiile astea in Biserica nu sunt bune,si asta iti confirma toti cei care ti-au raspuns.Sunt cateva scaune in orice Biserica pentru cei neputiciosi.A pune banci pentru toti mi se pare o exagerare.Daca vrei banci ,gasesti cate vrei in biserica catolica.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 14:54:27
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit scaune in biserica

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Problema ca inovatiile astea in Biserica nu sunt bune,si asta iti confirma toti cei care ti-au raspuns.Sunt cateva scaune in orice Biserica pentru cei neputiciosi.A pune banci pentru toti mi se pare o exagerare.Daca vrei banci ,gasesti cate vrei in biserica catolica.
Si ce e rau cu scaune in biserica? care e problema? In Occident bisericile ortodoxe au scaune pentru toata lumea, sintem neputinciosi ,eu ii dau dreaptate lui Sophia, facem noi alte pacate mai mari de care ar trebui sa ne ingrijoram,ce atita discutie pentru niste scaune, pe bune.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 15:21:03
Banned

Implicit

In occident probabil sunteti mai neputiciosi,dar in Romania nu este nevoie si cerere de bancute.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 15:24:33
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Si ce e rau cu scaune in biserica? care e problema? In Occident bisericile ortodoxe au scaune pentru toata lumea, sintem neputinciosi ,eu ii dau dreaptate lui Sophia, facem noi alte pacate mai mari de care ar trebui sa ne ingrijoram,ce atita discutie pentru niste scaune, pe bune.
Mi se pare lipsa de evlavie sa sezi in timpul Sf. Liturghii.
Sf. Liturghie este un eveniment extraordinar la care participa Insusi Dumnezeu, iar noi stam jos?
Ca la teatru.
In plus, daca simti nevoia sa stai in picioare, cei din spate sunt nemultumiti ca nu mai vad pana in fata. Daca vrei sa stai in genunchi, este foarte dificil sa te strecori intre doua randuri de banci.
In plus, bancile incurajeaza socializarea.. cel putin asa observ eu.
Eu tin copilul in brate si in mod tipic sunt trasa de haine de pers. binevoitoare care ma invita sa stau jos, dar daca dau curs invitatiei, imediat sunt intrebata ce varsta are, cum il cheama.. (cat stau in picioare nu prea se deschid discutii, e mai bine).
Chiar daca exista banci, oamenii nu sosesc la timpul potrivit si nici nu intra toti in biserica (unii prefera sa socializeze prin preajma).
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 15:57:04
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
In bisericile ortodoxe din tara exista multe scaune, toate donate de credinciosi si mai exista si acele scaune bisericesti pe lateral si in fata (am uitat acum cum se numesc). La strana de asemenea sunt acele scaune.
Exista intotdeauna si scaunul special pentru arhiereu.
Deci sa nu mai spuneti. E putin mai dezordine cu scaune si sunt putine, dar tot sunt si acolo. N-a spus nimeni sa pune banci neaparat "pentru toti", desi asa ar fi mai ordonat. Ce imbulzeala este la noi in biserici si circulat... Niciodata n-are loc preotul sa treaca...
La predica macar si tot ai voie sa te asezi (daca gasesti loc).

@Daniel - multumesc de indemn, poate ca ar trebui sa ma duc la catolici. Daca asta este scopul unui forum ortodox...

@Anna - eu stiu ca de obicei mamele cu copii stau mai la usa, in spate, ca sa poata iesi la nevoie cu ei (cand plang sau au nevoie de ceva). La noi asa este, chiar sfatuieste preotul asa, ca sa poata fi potoliti copiii repede si sa nu se tulbure slujba.
Bancile de la catolici sunt facut special sa poti sa si ingenunchiezi. Si poti pune si carticica de rugaciuni, sau geanta.
La ortodoxi exista covoare in biserici (catolicii au numai lemn sau gresie) si pernute ca sa stai in genunchi.
Cu socializarea n-am vazut. Fiecare la rugaciunea lui.
Vechi 15.06.2010, 16:02:00
Banned

Implicit

Catolicii sunt mai permisivi,acolo poti face aproape orice,nu mai vorbesc de faptul ca ai locul asigurat,liturghia dureaza mai putin,te poti impartasi cand vrei,nu trebuie sa postesti;deci toate problemele care le-ai ridicat pe aici,ar fi pentru tine rezolvate.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2010, 22:17:55
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Catolicii sunt mai permisivi,acolo poti face aproape orice,nu mai vorbesc de faptul ca ai locul asigurat,liturghia dureaza mai putin,te poti impartasi cand vrei,nu trebuie sa postesti;deci toate problemele care le-ai ridicat pe aici,ar fi pentru tine rezolvate.
Trebuie sa fac niste corectii.

1 - "acolo poti face aproape orice" - aceasta prima afirmatie e prea exagerata ca sa merite o analiza in profunzime.

2 - "ai locul asigurat" - in orice Biserica, catolica sau ortodoxa, ai locul asigurat, pentru ca Iisus ne invita la masa si locul fiecaruia e rezervat. Nimeni nu-i lasat sa stea afara daca doreste sa intre la masa Domnului;
3. "te poti impartasi cand vrei" - e adevarat, dar daca te impartasesti in stare cazuta, fara sa te fi spovedit de un pacat de moarte, e jale.... Se numeste impartasanie sacrilega si e pacat greu;
4. "liturghia dureaza mai putin" - corect, dar se tine mai des;
5. "nu trebuie sa postesti" - ba trebuie; o ora inainte de Liturghie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Bogdan N Generalitati 114 22.06.2011 17:25:19
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16