![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
In occident probabil sunteti mai neputiciosi,dar in Romania nu este nevoie si cerere de bancute.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Liturghie este un eveniment extraordinar la care participa Insusi Dumnezeu, iar noi stam jos? Ca la teatru. In plus, daca simti nevoia sa stai in picioare, cei din spate sunt nemultumiti ca nu mai vad pana in fata. Daca vrei sa stai in genunchi, este foarte dificil sa te strecori intre doua randuri de banci. In plus, bancile incurajeaza socializarea.. cel putin asa observ eu. Eu tin copilul in brate si in mod tipic sunt trasa de haine de pers. binevoitoare care ma invita sa stau jos, dar daca dau curs invitatiei, imediat sunt intrebata ce varsta are, cum il cheama.. (cat stau in picioare nu prea se deschid discutii, e mai bine). Chiar daca exista banci, oamenii nu sosesc la timpul potrivit si nici nu intra toti in biserica (unii prefera sa socializeze prin preajma). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista intotdeauna si scaunul special pentru arhiereu. Deci sa nu mai spuneti. E putin mai dezordine cu scaune si sunt putine, dar tot sunt si acolo. N-a spus nimeni sa pune banci neaparat "pentru toti", desi asa ar fi mai ordonat. Ce imbulzeala este la noi in biserici si circulat... Niciodata n-are loc preotul sa treaca... La predica macar si tot ai voie sa te asezi (daca gasesti loc). @Daniel - multumesc de indemn, poate ca ar trebui sa ma duc la catolici. Daca asta este scopul unui forum ortodox... @Anna - eu stiu ca de obicei mamele cu copii stau mai la usa, in spate, ca sa poata iesi la nevoie cu ei (cand plang sau au nevoie de ceva). La noi asa este, chiar sfatuieste preotul asa, ca sa poata fi potoliti copiii repede si sa nu se tulbure slujba. Bancile de la catolici sunt facut special sa poti sa si ingenunchiezi. Si poti pune si carticica de rugaciuni, sau geanta. La ortodoxi exista covoare in biserici (catolicii au numai lemn sau gresie) si pernute ca sa stai in genunchi. Cu socializarea n-am vazut. Fiecare la rugaciunea lui.
|
|||
|
|||
![]()
Catolicii sunt mai permisivi,acolo poti face aproape orice,nu mai vorbesc de faptul ca ai locul asigurat,liturghia dureaza mai putin,te poti impartasi cand vrei,nu trebuie sa postesti;deci toate problemele care le-ai ridicat pe aici,ar fi pentru tine rezolvate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 - "acolo poti face aproape orice" - aceasta prima afirmatie e prea exagerata ca sa merite o analiza in profunzime. 2 - "ai locul asigurat" - in orice Biserica, catolica sau ortodoxa, ai locul asigurat, pentru ca Iisus ne invita la masa si locul fiecaruia e rezervat. Nimeni nu-i lasat sa stea afara daca doreste sa intre la masa Domnului; 3. "te poti impartasi cand vrei" - e adevarat, dar daca te impartasesti in stare cazuta, fara sa te fi spovedit de un pacat de moarte, e jale.... Se numeste impartasanie sacrilega si e pacat greu; 4. "liturghia dureaza mai putin" - corect, dar se tine mai des; 5. "nu trebuie sa postesti" - ba trebuie; o ora inainte de Liturghie. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? | Bogdan N | Generalitati | 114 | 22.06.2011 17:25:19 |
veste proasta - par iustin | emanuel2007 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 27.03.2009 15:38:16 |
|