Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2010, 21:10:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Este asa dupa cum cu intelepciune au zis parintii : "Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos."
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 15:44:15
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Este asa dupa cum cu intelepciune au zis parintii : "Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos."
de acord,Dumnezeu este Domnul al iubirii.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 17:10:38
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Eu am deschis acest topic ca sa inteleg si eu ceva.
Dar atat s-au facut offtopic-uri, devieri de la subiect, pareri partiale, incat nu am inteles nimic.
M-ati ametit,.... dar in fine,.... never mind...
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 17:13:01
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Eu am deschis acest topic ca sa inteleg si eu ceva.
Dar atat s-au facut offtopic-uri, devieri de la subiect, pareri partiale, incat nu am inteles nimic.
M-ati ametit,.... dar in fine,.... never mind...
uite concluzia:Domnul Dumnzeu e ste iubire si nu ura,ura vine de la diavol.Domnul mai cearta pe omul dar il iubeste.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 17:27:57
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Dumnezeu se manie ,Dumnezeu pedepseste,Dumnezeu uraste pacatul ,Dumnezeu omoara intreaga planeta,Dumnezeu trimite in iad pe cei pacatosi,dar niciodata nu se poate spune ca Dumnezeu uraste pe cineva . Nu ii este placut poate,uraste caile aceluia,dar Dumnezeu care este iubire,nu are cum uri. Ar fi echivalent cu a zice ca exista chiar si o mica pata ,in perfectiunea dumnezeirii.
Cine simte ura lui Dumnezeu,inseamna ca nu a cunoscut dragostea sa.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 12:01:33
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dumnezeu se manie ,Dumnezeu pedepseste,Dumnezeu uraste pacatul ,Dumnezeu omoara intreaga planeta,Dumnezeu trimite in iad pe cei pacatosi,dar niciodata nu se poate spune ca Dumnezeu uraste pe cineva . Nu ii este placut poate,uraste caile aceluia,dar Dumnezeu care este iubire,nu are cum uri. Ar fi echivalent cu a zice ca exista chiar si o mica pata ,in perfectiunea dumnezeirii.
cum spuneam si eu:

uite concluzia:Domnul Dumnzeu e ste iubire si nu ura,ura vine de la diavol.Domnul mai cearta pe omul dar il iubeste:"Domnul cearta pe cel pe care-l iubeste si ca un parinte pedepseste pe feciorul care Îi este drag"(Pilde lui Solomon cap 3 vers.12)
Reply With Quote
Vechi 20.10.2010, 13:48:05
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul

Dumnezeu NU se manie, ci pur si simplu isi ' ia mana ' de pe cel care staruie in pacat, pana ce singur va invata din greseli si se va intoarce;
Dumnezeu NU pedepseste, ci noi insine o facem, netinand cont de voia Lui si astfel ajungand sa traim Iadul inca din aceasta viata;
Dumnezeu NU omoara pe nimeni, ci noi alegem ' moartea cea vesnica ' prin alegerile facute fara El, prin viata traita in pacat;
Dumnezeu NU trimite in Iad pe nimeni, ci noi insine alegem aceasta cale inca din aceasta viata prin pacatele noastre;
De urat nici nu poate fi vorba...cand EL ESTE IUBIRE.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2010, 13:50:41
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Dumnezeu NU se manie, ci pur si simplu isi ' ia mana ' de pe cel care staruie in pacat, pana ce singur va invata din greseli si se va intoarce;
Dumnezeu NU pedepseste, ci noi insine o facem, netinand cont de voia Lui si astfel ajungand sa traim Iadul inca din aceasta viata;
Dumnezeu NU omoara pe nimeni, ci noi alegem ' moartea cea vesnica ' prin alegerile facute fara El, prin viata traita in pacat;
Dumnezeu NU trimite in Iad pe nimeni, ci noi insine alegem aceasta cale inca din aceasta viata prin pacatele noastre;
De urat nici nu poate fi vorba...cand EL ESTE IUBIRE.
Am citit aceasta frumoasa cugetare- imi scapa numele autorului- paradoxul este ca a fi iubit de Dumnezeu inseamna a fi parasit- aparenta parasire, pana la a descoperi ceea ce ne este de folos.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ii uraste lumea pe crestini ? laotze Intrebari utilizatori 43 29.04.2011 16:00:46
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17