![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul lui David Dumnezeu s-a oprit, dar murisera deja 70 mii de oameni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe Petru l-a iertat ca s-a pocait. Da ia zi-mi, pe Iuda l-a iertat? |
|
||||
|
||||
![]()
Pai Iuda sa sinucis...
|
|
||||
|
||||
![]()
da,dar nu la iertat de pacatul sinuciderii ca e de ne iertat aceast pacat ca Domnul Dumnezeu a dat viata nui asa
|
|
||||
|
||||
![]()
Pe Iuda nu l-a iertat fiindcă nu s-a pocăit, nu fiindcă s-a sinucis. Nici pe tâlharul din stânga nu l-a iertat, deși acela nu s-a sinucis. Diferența dintre tâlhrul din dreapta și cel din stânga este aceea că unul s-a pocăit, iar celălalt nu s-a pocăit.
E ca la închisoare. Cum vrei să fii grațiat dacă nu faci o cerere ?
|
|||
|
|||
![]()
Hristos l-a iubit pe Iuda si nu l-a urit.. Iuda s-a cait si a inapoiat argintii, iar mai apoi uitandu-se la fapta pe care el a savarsit-o nu s-a mai considerat vrednic sa traiasca si s-a spanzurat.. Locul unde el s-a spanzurat poarta si astazi numele de Tarina Sangelui, in memoria lui Iuda... Dupa cum a si fost vestit..Vezi ca l-a iubit?Ca a pastrat pomenirea lui.. Cat despre gratiere nu stim daca l-a gratiat sau nu,sau daca va fi gratiat... Cel putin eu nu stiu..
|
|
|||
|
|||
![]()
Este asa dupa cum cu intelepciune au zis parintii : "Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am intalnit o viziune extrem de profunda asupra acestui subiect, la Sfantul Isaac Sirul, in lucrarea "Cuvinte catre singuratici": "Faptul de a ne inchipui ca mania, furia, gelozia sau alte asemanatoare acestora au ceva de-a face cu Firea dumnezeiasca ne umple de oroare, caci nimeni care are o minte sanatoasa si inteligenta nu poate ajunge la o asemenea nebunie incat sa gandeasca asa ceva despre Dumnezeu. Nu putem spune nici macar ca El se poarta asa pentru a rasplati raul, chiar daca in afara Scripturile par sa spuna acest lucru. Chiar si numai a gandi asa ceva despre Dumnezeu si a spune ca el rasplateste cele rele este o uraciune. A pretinde ca El se foloseste de un lucru atat de insemnat si grav cum e gheena drept rasplatire a raului inseamna a atribui o slabiciune Firii dumnezeiesti. Imparatia si gheena sunt realitati milostive, gandite in existenta lor de Dumnezeu din pricina bunatatii Lui vesnice, si nu ca rasplatire, chiar daca li s-a dat numele de rasplatire. (...) Iar a spune ca El ne preda focului, suferintelor, chinurilor si la tot felul de rele inseamna a atribui Firii lui Dumnezeu o dusmanie fata de creaturile rationale pe care le-a creat prin har, sau a-L face sa lucreze sau sa gandeasca din ranchiuna sau cu gand de revansa, ca si cum S-ar razbuna. Dreapta gandire despre Dumnezeu ar fi, asadar, urmatoarea: blandul Dumnezeu, Care in tot ce face cauta moduri prin care sa ajute fiintele rationale, indreapta si judecata spre folosul celor care trebuie sa primeasca acest lucru atat de greu. Caci a gandi ca in Dumnezeu exista ura sau ranchiuna chiar si fata de fapturile demonice este un lucru odios si blasfemiator, ca si acela de a atribui slavitei Lui Firi oricare din slabiciunile sau patimile noastre pretinzand ca ar fi vorba de rasplatirea binelui si a raului". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce ii uraste lumea pe crestini ? | laotze | Intrebari utilizatori | 43 | 29.04.2011 16:00:46 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
|